فریمورک لاراول چیست ؟
با استفاده از فریمورک ها می توانید در زمان و انرژی صرفه جویی بسیاری کنید. فریمورک ها به توسعه دهندگان این امکان را می دهند که بتوانند از کدهای آماده چندین بار بدون اینکه نیاز باشد تا آن ها را دوباره بنویسند استفاده کنند. یکی از این فریمورک های محبوب فریمورک لاراول می باشد.
برنامه نویسی بک اند (Back End)
امروزه به طراحانی که ظاهر کلی وب سایتی را طراحی می کنند فرانت اند کار گفته می شود. همانطور که اشاره شد ، کار و وظیفه اصلی فرانت اند کارها طراحی وب سایت و پیاده سازی چارچوب آن با استفاده از HTML ، CSS و جاوا اسکریپت می باشد. بعد از طراحی و پیاده سازی ظاهر وب سایت نوبت به بک اند کار می رسد. به طور کلی وظیفه بک اند کار ایجاد ارتباط با پایگاه داده و سایر عملکردهای وب سایت مانند ثبت نام و لوگین کردن کاربران و.. می باشد.
برای بک اند کارها معمولا دو راه برای توسعه وب سایت وجود دارد که راه اول استفاده از سیستم های مدیریت محتوا و راه دوم پیاده سازی وب سایت از پایه می باشد.
سیستم های مدیریت محتوا (CMS)
سیستم های مدیریت محتوا به توسعه دهندگان اجازه می دهند که با استفاده از توابع و عملکردهای از پیش تعریف شده در وقت و هزینه های توسعه وب سایت صرفه جویی شود. علاوه بر این ها پلاگین ها یا افزونه های مختلفی هم برای مدیران وب سایت ها به صورت رایگان و پولی وجود دارد که می تواند به مدیران و توسعه دهندگان کمک بسیاری کند. از سیستم های مدیریت محتوای محبوب می توان به وردپرس ، جوملا و دروپال اشاره کرد.
ساخت وب سایت از پایه
برای ساخت وب سایت از پایه نیاز دارید تا از بین زبان های برنامه نویسی بک اند مانند PHP، جاوا اسکریپت و سی شارپ و.. یکی را انتخاب کرده و شروع به توسعه وب سایت کنید. امروزه تعداد زیادی از وب سایت ها با استفاده از PHP ساخته می شوند چرا که این زبان برنامه نویسی می تواند قدرت امنیت و سرعت بالایی را ارائه کند. اگر حتی به سرعت بیشتری نیاز دارید می توانید از Nodejs و زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت برای توسعه وب سایت خود استفاده کنید.
فریمورک لاراول چیست و چه کاربردی دارد ؟
لاراول فریمورک وب مبتنی بر PHP است که برای ساختن برنامه های وب ساده و پیچیده ایده آل می باشد. لاراول ابتدا در ژوئیه سال 2011 توسط سر تایلور اتول معرفی شد که در تلاش بود جایگزینی عالی برای چارچوب CodeIgniter PHP پیدا کند.
CodeIgniterیک فریمورک قدیمی PHP است که فاقد احراز هویت داخلی کاربر ، مجوز مناسب و سایر ویژگی های اساسی است. این ویژگی ها همان چیزی است که تیلور اوتول را بر آن داشت تا گزینه دیگری را برای CodeIgniter طراحی کند. لاراول توانست این ویژگی ها را به همراه چندین ویژگی دیگر برای راحتی کار توسعه دهندگان بک اند فراهم کند.
علاوه بر تأیید هویت ، لاراول دارای ویژگی های عالی بیشتری است که شامل پشتیبانی داخلی برای محلی سازی ، مسیریابی درخواست ها به کنترل کننده های خاص ، مدیریت sessions و موارد دیگر می شود. تیلور اوتول توانست یک چارچوب PHP سریع ، آسان برای استفاده و کاربر پسند ایجاد کند که در حال حاضر توسط اکثر توسعه دهندگان وب استفاده می شود.
محبوبیت رو به رشد فریمورک لاراول
PHPیکی از بهترین و متداول ترین زبان های برنامه نویسی موجود است و توانایی تهیه نیازهای متخصصان و مبتدیان را دارد و به همین دلیل هم امروزه توسط بسیاری از توسعه دهندگان وب مورد استفاده قرار می گیرد. فریمورک های مختلف PHP از جمله Laravel ، Symfony و CodeIgniter روند توسعه وب را آسان تر کرده اند. در واقع ، برخی از وب سایت های محبوب و مشهور مانند ویکی پدیا و فیس بوک با استفاده از فریمورک های PHP ساخته شده اند. با این حال ، لاراول بدون شک بهترین و محبوب ترین فریمورک PHPمحسوب می شود و در سال های اخیر هم محبوبیت آن بیشتر از قبل شده است.
با مقایسه فریمورک های PHPمی توان فهمید که محبوبیت فریمورک لاراول در مقایسه با سایر فریمورک های PHP به طور قابل توجهی افزایش یافته است. از طرف دیگر ، تمام فریمورک های دیگر طی 5 سال گذشته محبوبیت خود را از دست داده اند.
مزیت های استفاده از لاراول
پشتیبانی از معماری MVC
لاراول از الگوی معماری MVCیا Model View Controller پیروی می کند. در MVC ، کلاس هایی که منطق کار را پیاده سازی می کنند ، Modals نامیده می شوند ، قسمتی که صفحات HTML را ارائه می دهند ، Views هستند و کلاس هایی که وظیفه تعامل با کاربر را دارند ، به عنوان Controllers نامگذاری شده اند.
هدف اصلی MVC جدا کردن Modals از Views است. وقتی Modals را از Views جدا کنید ، تعداد وابستگی های بین آنها کاهش می یابد. در نتیجه ، تغییرات ایجاد شده در یک لایه خاص فقط تأثیر جزئی بر لایه های دیگر خواهد داشت. علاوه بر این ها استفاده از این نوع معماری باعث می شود که کدنویسی تمیزتری ایجاد شود که به خوانایی و صرفه جویی در زمان منجر خواهد شد.
سیستم Migration پایگاه داده
سیستم Laravel Migration به توسعه دهندگان فرصتی می دهد تا جداول پایگاه داده را با سهولت ایجاد و اصلاح کنند. توسعه دهندگان قادر خواهند بود بدون نیاز به ایجاد مجدد همه چیز با کمک سیستم Laravel Migration ، ساختار پایگاه داده یک برنامه وب را گسترش دهند. این موضوع به نوبه خود احتمال از دست دادن داده ها را کاهش می دهد.
سیستم Migration لاراول به کاربران امکان می دهد با استفاده از کد PHP به جای کد SQL ، در پایگاه داده تغییراتی ایجاد کنند و حتی می توانید با استفاده از seed پایگاه داده های خود را با داده های رندوم پر کنید تا بتوانید برنامه یا وب سایت خود را تست کنید.
تست کردن
لاراول به دلیل ویژگی های تست عالی و خلاقانه خود در بین توسعه دهندگان نیز مشهور است. در حقیقت ، لاراول با در نظر گرفتن آزمایش و تست کدها طراحی شده است. این فریمورک گزینه های مختلفی را ارائه می دهند که به شما امکان می دهد برنامه های وب خود را به روشی ساده اما موثرتر آزمایش و تست کنید.
لاراول برای آزمایش برنامه های وب خود ، دو روش مختلف به کاربران ارائه می دهد. اولی تست واحد و دومی هم تست ویژگی است. از تست ویژگی برای تست پایه کد استفاده می شود در حالی که از Test Unit برای آزمایش کنترل کننده ها ، کلاس ها و موارد دیگر استفاده می شود.
کتابخانه های شی گرا
یکی دیگر از جنبه های جالب فریمورک لاراول این است که حاوی کتابخانه های شی گرا است. علاوه بر آن ، می توانید چندین کتابخانه از پیش نصب شده را در همان فریمورک پیدا کنید. برخی از فریمورک های معروف PHP دیگر شامل چنین کتابخانه های از پیش نصب شده نیستند.
کتابخانه احراز هویت یکی از کتابخانه های از پیش نصب شده در لاراول است. دارای چندین ویژگی برجسته مانند محافظت از CSRF (جعل درخواست بین سایت) و بازنشانی رمز عبور است. استفاده از ویژگی CSRF در فرم ها باعث می شود که ربات ها نتوانند به راحتی دیتابیس وب سایت شما را با داده های رندوم و بعضا مخرب پر کنند
کنسول Artisan
رابط خط فرمان که در فریمورک لاراول گنجانده شده است معمولاً به عنوان Artisan شناخته می شود. The Artisan دستورات مفید و کارآمدی را برای توسعه دهندگان ارائه می دهد که مطمئناً هنگام ساخت یک برنامه وب به شما کمک می کنند.
رابط خط فرمان همچنین با انجام تعدادی از برنامه های تکراری و خسته کننده برنامه نویسی به توسعه دهندگان کمک می کند. Artisan همچنین می تواند به توسعه دهندگان برای ایجاد دستورات خود کمک کند.
Blade Templating
لاراول همچنین به سیستم قدرتمند الگویی مجهز است که اصطلاحاً Blade نامیده می شود. بهترین نکته در مورد موتور Blade templating این است که کاربران را در استفاده از کد PHP ساده در Viewها محدود نمی کند. مفهوم Blade در ابتدا در Laravel 5.1 با هدف کمک به توسعه دهندگان در طراحی یک طرح منحصر به فرد ارائه شد.
طرح طراحی شده با استفاده از موتور Blade templating می تواند توسط سایر Viewها نیز استفاده شود. Viewهای طراحی شده Blade تا زمان اصلاح بیشتر ، کامپایل و ذخیره می شوند.
احراز هویت
احراز هویت بخش مهمی در اکثر برنامه های وب است و توسعه دهندگان معمولاً باید مقدار قابل توجهی از وقت خود را برای نوشتن کد تأیید اعتبار صرف کنند. فریمورک لاراول پیاده سازی احراز هویت در برنامه های وب را بسیار ساده تر کرده است.
همه چیز برای توسعه دهندگان از قبل تنظیم و اماده شده است و فایل پیکربندی تأیید اعتبار شامل گزینه های کاملاً مستند شده ایی است. این موضوع به نوبه خود به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا رفتار سرویس های احراز هویت را تغییر دهند.
چرا باید لاراول را یاد گرفته و از آن برای توسعه وب خود استفاده کنیم ؟
لاراول یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین فریمورک های PHP موجود می باشد. در واقع ، توسط بسیاری از توسعه دهندگان متخصص وب ، به عنوان بهترین فریمورک PHP در نظر گرفته شده است. علاوه بر این ، استفاده از احراز هویت هنگام استفاده از فریمورک لاراول بسیار ساده است و در مدیریت خطا نیز مهارت دارد. برای انجام احراز هویت تنها کافی است که دستور php artisan make:auth را در ترمینال خود اجرا کرده و احراز هویت قدرتمندی را برای وب سایت خود ایجاد کنید که علاوه بر این ها فرم ثبت نام و لاگین کاربران را هم برای وب سایت شما فراهم می کند.این فریمورک با در نظر گرفتن تست کدها ساخته شده است. سرانجام ، Laravel دارای بسیاری از ویژگی های خیره کننده برای کمک به توسعه دهندگان در روند ساده سازی وب است.
لاراول علاوه بر اینکه ویژگی های بسیاری را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد مستندات بسیار مناسبی هم دارد که می توانید با مراجعه به آن ها مشکلات خود را بر طرف کرده و یا ختی لاراول را بدون هیچ آموزشی فرا بگیرید.
مستندات لاراول به طور منظم به روز می شود تا اطلاعات مربوط به ویژگی های جدید را در آخرین به روزرسانی ها به خود اختصاص دهد. اسناد رسمی لاراول ساده ، تمیز و مختصر هستند ، به این معنی که بهترین مکان برای شروع یادگیری لاراول است.
Laracasts یکی دیگر از مقاصد ایده آل برای مبتدیانی است که سعی در یادگیری لاراول دارند. وب سایت یادگیری پخش وب شامل انتخابی خوب از برنامه های پخش شده توسط Jeffrey Way است ، جایی که او روش های مختلف و جوانب مثبت و منفی آنها را به شما نشان می دهد. با این حال ، شما همچنین می توانید آموزش های ویدئویی و راهنماها را در وب سایت های دیگر نیز پیدا کنید.
سخن آخر
فریمورک لاراول بدون شک یکی از بهترین فریمورک های بک اند است که می تواند توسط توسعه دهندگام مورد استفاده قرار بگیرد. متناسب با ویژگی ها و سادگی کار می توانید وب سایت های مختلفی را بدون صرف وقت زیادی ایجاد کنید. برای سادگی بیشتر می توانید نرم افزار Laragon را نصب کرده و دستورات و ایجاد لوکال هاست را به راحتی هرچه تمام تر داشته باشید.
[zombify_post]
دیدگاهتان را بنویسید