آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون
آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون: در دنیای امروز با ماشین ها و کامپیوتر ها با سرعت سرسام آوری درحال ترقی و پیشرفت هستد و قطعاً آینده از آن شخص و گروهی خواهد بود که به سوار بر این جریان پیشرفت باشد. مشخص نیست کدام تکنولوژی و کدام نوع از آن در آینده فراگیر خواهد شد اما آنچه مشخص است. نیاز به ارتباط با این تکنولوژی است که توسط زبان های برنامه نویسی انجام میشود. زبان های متعددی برای انتخاب و یادگیری وجود دارند که شما با مطالعه ی آن ها و شاخت نقطه ی ضعف و قوت، کاربرد و نوع کد نویسی میتوانید بهترین زبان مورد نظر که سازگار با روحیات شخصی شما باشد را پیدا کنید. یکی از جدید ترین و به روزترین زبان های برنامه نویسی پایتون است.
پایتون در عرصه ی زبان های برنامه نویسی به یک تحول شناخته میشود و دلیل ابداع آن سادگی در خوانش است به این معنی که حتی اگر شما تسلط به برنامه نویسی نداشته باشید نیز میتوانید کدهای آن را بخوانید. این سادگی در نوشتن کد به سرعت یادگیری شما کمک بسیاری خواهد کرد و شما در مدت کمی میتوانید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل بشوید. البته این موضوع به معنای راحتی کار نیست و شما باید دقت عمل بالا و یادگیری فشرده را سرلوحه ی خود قرار دهید.
آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون
همچنین پایتون یک زبان همه منظوره است به این معنا که هم شی گرا هم تفسیری هم تابعی را شامل میشود، یک زبان سطح بالا و به روز با کتابخانه های کد بسیاری که در انجام پروژه به شما کمک زیادی خواهند کرد. تمام این ویژگی ها پایتون را به یک انتخاب جذاب برای شروع یادگیری برنامه نویسی تبدیل کرده است. جالب است بدانید که کد نویسی در پایتون به زبان گفتاری انسان ها نزدیک است در واقع پایتون کلام ما را با فرمت های خود متوجه میشود! پس وارد آموزش این زبان بشویم و با زبان پایتون با موتورهای آن وارد گفت و گو شویم و دستور دهیم برای ما کار انجام بدهد.
همچنین ببینید : آموزش زبان برنامه نویسی پایتون
یادگیری پایتون
درسال 99 میلادی فردی به نام خیدو فان رسوم قصد داشت یک زبان برنامه نویسی طراحی کند که همه با هر سطحی بتوانند از آن استفاده کنند و این امر باعث شد پایتون یکی از ساده ترین و کاربردی ترین زبان های حال حاضر دنیا باشد. در سال 2019 با رای گیری از میان برنامه نویسان پایتون پرطرفدارترین زبان برای یادگیری انتخاب شد. زبان پایتون زبان جامعی است که میتوانید از طراحی نرم افزار، نرم افزارهای تحت وب، نرم افزارهای مهندسی، هوش مصنوعی و… استفاده کرد. سادگی کار کردن با پایتون از آن جهت است که میتوان به سادگی کدهای آن را تفسیر کرد و این یادگیری را برای افراد مبتدی به شدت راحت کرده است.
ویژگی دیگر پایتون امکان جابهجایی آن سیستم عامل های مختلف است از ویندوز تا لینوکس و بسیاری سیستم عامل های دیگر میتوانند میزبان پایتون باشند. همچنین پایتون امکان توسعه را در زبان خود قرار داده به این معنی که شما میتوانید بخشی از برنامه ی خود را با زبان دیگری بنویسید و این رفتار برای برنامه نویسانی که قصد تغییر دارند به شد کارآمد میباشد. مثال اگر فردی سالها با زبان برنامه نویسی c کار کرده است و حالا در برابر تغییر مانع دارد.
آموزش بهتر
میتواند به سادگی وارد پایتون شده و هرجایی که لازم ببیند از کدهای c یا هر زبان دیگری استفاده کند و بهترین نتیجه را بدست بیاورد این ویژگی توسعه پذیری به برنامه های پایتون اجازه ی داده که رشد کنند و از برنامه های کوچک و ساده تا بسیاری از پروژه های عظیم را در بر بگیرد.
پایتون به طور قطع سریع ترین فراگیری و گسترش را در بی تمامی زبان های برنامه نویسی داراست که ای فراگیری عوامل زیادی دارد. شاید توسعه ی رسانه و تبلیغ و نشر آن یکی از علل باشد اما امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ مانند یوتیوب اینستاگرام و گوگل از این زبان استفاده میکنند که شان دهنده ی کارایی بالای این زبان است. یکی از مهارت های اصلی برای انجام و ورد به برنامه نویسی توانایی حل مسئله است، باید توانایی حل مسئله را در خود تقویت کنید و به بهترین شکل از آن در کد زنی و برنامه نویسی استفاده کنید.
برخی سایت های آموزش زبان های برنامه نویسی ایرانی
- آموزش برنامه نویسی از مبتدی تا پیشرفته | فرادرس
- شروع آموزش برنامه نویسی – دانش و فناوری بامداد
- آموزش برنامه نویسی
- آموزش برنامه نویسی | سیر تا پیاز برنامه نویسی در سال 2021 …
آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون : توانایی حل مسئله
یکی از روش های دستیابی و حرفه ای شدن در حل مسئله که یکی از لزومات برای تبدیل شدن به برنامه نویس حرفه است، توانایی تبدیل یک مسئله به اجزائ کوچک می باشد. حل و ساده کردن مسائل یکی از روش هایی است که به نظر ساده می آید اما با سال ها تجربه مطالعه و تمرین بدست می آید. شما به عنوان برنامه نویس باید بتوانید در کمترین زمان ممکن با ابزارهایی که در اختیار دارید یک مسئله را به ساده ترین روش حل کنید. در انجام پروژه و کد نویسی اصلی ترین بخش پیدا کرد راه حل و سپس اجرای آن است.
در برنامه نویسی کمی کار پیچیده تر است شما هنگام حل یک مسئله ی کوچک که خود یکی از اجزای پازل بزرگ تر است باید به ای موضوع فکرکنید که این راه حل شما میتواند به صورت موازی به حل کدام خرده مسئله ی دیگر کمک کند و این یکی از مهارت های اصلی در برنامه نویسی است که در وقت و انرژی شما صرفه جویی میکند.
همچنین ببینید : آموزش برنامه نویسی پایتون
آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون : قدرت پایتون
با تمرین و انجام پروژه های مختلف این ویژگی برنامه نویس ها افزایش پیدا میکند، در واقع معیار تشخیص برنامه نویس حرفه ای و کار کشته از برنامه نویس مبتدی همین توانایی و پیدا کردن خلاقانه ترین و ساده ترین راه حل است. برنامه نویس ها باید یک لیست از اولویت بندی خود در حل مسئله داشته باشند و راه حل هایی که در موازات هم هستند را بیابند و همزمان انجام دهد.
همچنین باید برنامه ای بنویسند که با تغییر متغیر جواب های قابل پیش بینی به ما بدهند، همچنین پیدا کردن راه حل هایی که قبلا برای یک مسئله طراحی شده اند (کتابخانه ها) هنر پیدا کردن و استفاده از این پاسخ ها یکی از مهارت هایی است که هر برنامه نویس نیاز دارد، و در وقت و خلاصه بودن کدها نقش به سزایی دارند. درواقع شما با کمک این ابزارها به مسئله ی اصلی پاسخ میدهید.
آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون : تفاوت نسخه ی 2 و 3 پایتون
توسعه دهندگان یا خالق های این زبان برنامه نویسی تا به امروز دو ورژن از پایتون را ارائه کردند که امروزه نسخه ی 2 محبوبیت بیشتری دارد. این مسئله وجود دارد که همه ی برنامه نویسان این زبان دیر یا زود به نسخه ی 3 کوچ کنند. برای درک بهتر تفاوت این دو ورژن میتوان ورژن 2 را اصالت این زبان دانست و ورژن 3 آینده ی آن است. در سال 2000 نسخه ی 2 پایتون ارائه شد و سال 2008 دست به اصلاح آن زدند که حاصل آن نسخه ی 3 پایتون میباشد. در نسخه ی جدید پایتون سعی به هرچه مرتب تر کردن و سازماندهی کد نویسی بوده و تمام معایب ورژن قبل را اصلاح و تقویت کرده اند.
در ابتدای ارائه ی ورژن جدید ای مشکل به چشم میخورد که تفاوت این دو ورژن مشکل آفرین خواهد بود و مهاجرت از ورژن قدیمی به جدید مستلزم یادگیری دوباره ی آن است ولی با گذشت زمان پایتون نسخه ی 2.7 را ارائه کرد که به عنوان یک واسطه شناخته میشود و در این ورژن میتوان کدها را به صورت کتابخانه نگهداری و به ورژن جدید اضافه کرد و با این کار مشکل جابه جایی نیز تا حدودی رفع شد. به دلیل استفاده ی شرکت های بزرگی همچون گوگل و اینستاگرام از پایتون 2 این شرکت ها از توسعه دهندگان ای زبان خواسته اند که همچنان این نسخه را به قوت خود پشتیبانی کند و شاید یکی از اصلی ترین دلایل کاربرد پایتون 2 با وجود گذشت زمان و آمدن نسخه ی جدید همین امر باشد.
آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون : ارتباط انسان و کامپیوتر
کار با زبان طبیعی (زبان گفتار انسان) یکی از جذابیت های هوش مصنوعی است. پایتون به دلیل راحتی کار و همچنین وجود کتابخانه های متعدد برای این امر یکی از کاربردی ترین زبان برنامه نویسی جهت انجام پروژه های پژوهشی زبان و هوش مصنوعی است. این کتابخانه ها دارای ویژگی هایی نظیر تفسیر کلمات، تحلیل باز احساسی، طبقه بندی متون و… هستند که برای علاقمندان به هوش مصنوعی میتوانند به شدت جذاب باشد.
با پیشرفت این حوزه از برنامه نویسی میتوان بسیاری از پشتیبانی های سایت تا مجموعه ها را توسط این برنامه ها ساماندهی کرد. همانطور که مرور کردیم در پایتون کتابخانه های متتعدی وجود دارد که به شما حق انتخاب گسترده ای را میدهد. در حوزه ی زبان شناسی نیز میتوان از کتابخانه ی NLTK که یکی از شناخته شده ترین کتابخانه ها در امر تحلیل زبان است و یا textBlob که در تحلیل بار احساسی کلمات کاربرد دارد از معروف ترین کتابخانه های پایتون هستند.
جمع بندی
با مرور شرایط به این نتیجه رسیدیم که یادگیری زبان برنامه نویسی بزودی یکی از الزامات خواهد بود. گفتیم که زبان های برنامه نویسی متعددی برای انتخاب وجود دارند که هرکدام وظیفه ی خاصی را برای ما انجام میدهند. همچنین گفتیم پایتون با هدف یادگیری برنامه نویسی برای همه پا به عرصه ی وجود گذاشت و توسعه دهندگان این زبان با این هدف دست به خلق آن زدند و این زبان نزدیک ترین زبان برنامه نویسی به زبان گفتاری انسان هاست. یادگیری این زبان به دلیل سادگی کد نویسی و خوانش ساده خواهد بود همچنین کد نویسی در پایتون به دلیل اصلاح و تجدید نظر در کد نویسی با کمترین کد به یک برنامه خواهید رسید.
دلایل بسیاری برای انتخاب پایتون به عنوان زبان برنامه نویسی وجود دارد از جمله میتوان به قابل حمل بود آن اشاره کرد که در سیستم عامل های مختلف به راحتی میتوان با پایتون کارکرد. پایتون با وجود کتابخانه های متعدد همچنین ویژگی گسترش پذیری و استفاده از زبان های دیگر در بدنه ی خود به یکی از انتخاب های برنامه نویسان امروزه بدل شده است. پایتون با وجود ویژگی تحلیلی میتواند به شما کمک کند تا نرم افزارهای پیچیده را به سادگی برنامه نویسی کنید ای امر قبلا با سختی های فراوانی روبرو بود ولی پایتون به دلیل سادگی در خوانش و مشخص بودن کدها به راحتی امکان و مسیر توسعه برنامه های وب و اپلیکشن ها را برای برنامه نویسان فراهم کرده است.
چرا آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون؟
یکی از ویژگی های مهم دیگر پایتون امکان آزمون و تست برنامه ها به سادگی است شما در ابتدا مشخص میکنید با کدام روش برنامه ی خود را تست میکنید و این امر همراه با کد نویسی شما پیش برده میشود ای ویژگی برای بسیاری از برنامه نویسان یک موهبت به شمار میرود. برای شروع برنامه نویسی پایتون میتواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد همانطور که امروزه در دانشگاههای سراسر جهان از محبوبیت بالایی برای آموزش برخوردار است. برای آموزش پایتون نیاز به گذراندن دوره ی خاصی از قبل ندارید ولی توان حل مسئله یکی از مهم ترین عوامل موفقیت شما خواهد بود. باید بتوانید در کمترین زمان مسئله را تجزیه و تحلیل کنید و به بهترین راه حل برسید. تمرین ساده سازی یک مسئله به مسائل خرد دیگر یکی از ویژگی هایی است که باید در خود تقویت کنید.
آموزش بهتر
برای شروع برنامه نویسی با پایتون نیازی به تسلط به تمام بخش های آن ندارید با تسلط بر بخش مورد نظر شما که میخواهید در آن حوزه برنامه بنویسید برای شما کار ساز خواهد بود، تمام ای ویژگی ها پایتون را به زبانی محبوب به خصوص برای شروع یادگیری برنامه نویسی بدل کرده است. پس شما هم اگر به این حوزه علاقمند هستید هرچه زودتر بدون نیاز به سیستم خاصی و هزینه کردن میتوانید یادگیری را شروع کنید. پایتون یک زبان برنامه نویسی رایگان بوده و به راحتی با مراجعه به سایت آن میتوانید هر ورژنی که مد نظر شما هست را دانلود و استفاده کنید.
برای شروع آموزش نیز با سرچ در اینترنت به موارد بسیاری برخورد خواهید داشت که خوشبختانه محبوبیت پایتون در کشور ما نیز در حال افزایش است و آموزش ها و دوره های فارسی نیز قابل دسترس هستند. برای انتخاب بهترین آموزش وسواس به خرج بدهید و آموزشی که پروژه محور باشد را مد نظر قرار دهید. امیدواریم این مطلب به شما کمک کوچکی کرده باشد و با شاخت کلی از این زبان برنامه نویسی شروع به یادگیری کنید. برای شروع کار حتماً حل مسئله و ساده کرد آن به مسائل کوچک را در زندگی روزمره و مسائل پیش آمده ی آن تمرین کنید