پهپاد چیست؟
پهپاد (پرنده هدایت پذیر از راه دور )
مقدمه :
امروزه گفتوگو درباره پهپاد (پرند هدایت پذیر از راه دور ) .و حوزه کاری پهپاد مبحثی داغ و همواره جذاب است . به صورتی که برخی شرکت ها همواره در تلاش هستند . تا بتوانند با کار بر روی سیستم کنترل این ابزار درباره تکنولوژی و بهبود سیستم ناوبری آن . ایذه های جدیدی را مطرح کنند .
اگر درباره پهپاد اطلاعات داشته باشید . خواهید فهمید که این ابزار در بخش های متفاوت زندگی انسان ها به کار گرفته می شود . و قادر به رفع نیاز های انسان است .
پهپاد چیست ؟
و از حوروف اول کلمه پرنده هوایت پذیر از راه دور مذکور شده است .
به عبارتی دیگر می توان گفت پهپاد پرنده ای است. بدون سر نشین که امکان هدایت از راه دور برای او وجود دارد . در واقع کنترل پهپاد بدون حضور فیزیکی انسان در وسیله پرنده انجام می شود . اما این نکته هم وجود دارد که انسان می تواند. به عنوان یک محموله در پهپاد (پرنده هدایت پذیر از راه دور ) حضور داشته باشد .
پهپاد (پرنده هدایت پذیر از راه دور) .از نیروی ایرودینامیکی برای پرواز در مسیر مورد نظر خود استفاده می کند . به همین دلیل وسایل این پرنده را می توان با کنترل از راه دور یا با استفاده از برنامه های پیش پروازی و سامانه های خودکار دینامیک هدایت کرد .
تاریخچه پهپاد :
تاریخچه پهپاد به سال 1849 باز می گردد . در سال 1849 کشور اتریش بالن پر از بمب بدون سرنشینی را برای حمله به ونیز فرستاد . و نام خود را به عنوان اولین بهره گیرنده از پرنده های بدون سر نشین در تاریخ ثبت کرد .
اما با این وجود بازهم نوآوری ساخت پرنده های بدون سرنشین یا همان پهپاد به صورت جدی از سال 1900 آغاز شد .و هدف آن در اصل آموزش پرسنل نظامی بود . به همین دلیل تولید اولین پهپاد ها در طول جنگ جهانی اول توسط شرکت دیتون رایت شروع شد . اما می توان گفت موفقیتی در پی نداشت .
1959:
در سال 1959 نیروهای هوایی ایالات متحده در پی افزایش نگرانی های این سازمان درباره از دست دادن خلبان های خود در خاک دشمن . شروع به برنامه ریزی برای ساخت و استفاده از هواپیما های بدون سر نشین کردند . این روند تا سال 1964 ادامه پیدا کرد به صورتی که با افزایش درگیری های نیرو دریایی ایالات متحده و نیروی دریایی دیتنام در خلیج تونکنین .
آمریکا تصمیم گرفت پهپاد های خود را به این منطقه ارسال کند . بدین ترتیب ایالات متحده پهپاد های مدل رایان 147 ، رایان فایرفلای ، لاکهید دی ـ21 که اولین پهپاد های نظامی این کشور بودند را در جنگ ویتنام به کار گرفت .
جنگ فرسایشی در سال 1967 تا سال 1970 در خاور میانه را می توان برجسته ترین نبرد در معرفی پهپائ های مجهز به دوربین های شناسایی در نظر گرفت . در واقع می توان گفت از سال 2012 نیروی ایالات متحده 7494 پهپاد را برای شناسایی تجهیزات نظامی سایر کشورهای دیگر فرستادند.
که این تعداد را می توان گفت یعنی تقریبا با یک سوم هواپیماهای نیروهای هوایی ایالات متحده برابر است .
در سال 2013 می توان گفت که حداقل 50 کشور از پهپاد استفاده می کردند . که چین ، ایران ، اسرائیل ، سایرین از اصلی ترین طراحان و سازندگان پهپاد بوده اند .
انواع پهپاد :
به صورت کلی پهپاد ها را پنج دسته اصلی تقسیم می کنند، همچنین برای لیست انواع پهپاد ایرانی به این لینک مراجعه کنید .:
1 ــ میکرو پهپاد :
در واقع می توان گفت که میکرو پهپادها مدل کوچکتری از هواپیماهای بزرگ نیستند بلکه می توان گفت آنها وسایلی مناسب ، کاملا عملیاتی . و دارای قابلیت نظامی و همچنین دارای پرواز های کوچک در کلاس های مربوط به خودشان هستند . تعریفی که در دارپا به کار گرفته شده است . این وسیله را در واقع از نظر ابعاد محدود می کند .
به اینکه حداقل 15 سانتی متر طول یا عرض یا ارتفاع باید داشته باشد . این ابعاد فیزیکی . این گروه را از وسایل را می تواند. از نظر فیزیکی در حیطه ای قرار بدهد که از همه پهپاد هایی که تا به حال ساخته شده است کوچک تر است .
اما از سوی دیگر می توان گفت میکروپهپاد ها به عنوان ربات های هوایی شش درجه آزادی در نظر گرفته می شوند . که قابلیت حمل بارهای کوچک را به مناطق دور و یا پرخطر برای انجام ماموریت های مختلف دارا می باشد . درواقع این ماموریت ها می توانند قبیل شناسایی . تعقیب . هدف یابی . کنترل ترافیک شهری . کنترل جاده ها و مرزها . نشانه گذاری . حسگرهای زیستس باشند .
2 ــ مینی پهپاد ها :
مینی پهپاد ها دارای محدوده عملیاتی کمتر از هشت هزار فوت هستند . این پهپاد ها با برخورداری از سه دوربین نصب شده بر روی آنها این توانایی را دارا هستند .که از موقعیت دشمن فیل برداری کنند . و با فاصله زمانی بسیار کم به اپراتور های خود ارسال کنند .
می توان گفت این پهپاد ها معمولا مقداری از کف دست انسان ها کوچک تر هستند . و وزن آنها به صورت تقریبی معادل 18 گرم می باشد . همچنین این پهپاد ها کاملا بی صدا هستند و اگر بالای سر فردی حرکت کنند . شخص قادر به تشخیص آن نیست .
قابل توجه است که یک مینی پهپاد در سه دقیقه راه اندازی می شود . و این ویزگی او در ماموریت های جنگی و میدان های جنگ ویزگی بسیار مهمی است . شارژ این پهپاد روس سقف آن است. و با استفاده آن می توان گفت این پهپاد می تواند حدود سه ساعت و نیم پرواز بی وقفه را تجربه کند .
این نکته قابل توجه است که کاربرد های فراوانی برای این پهپاد ها وجود دارد . برای مثال می توان گفت جزایری وجود دارند که انسان امکان حضور در آنها را ندارد. و یا در میدان جنگ در برخی از نقاط باید پیش از حضور نیروها آن منطقه شناسایی شود . که در صورت می توان از مینی پهپاد ها استفاده کرد .
3 ــ پهپاد های تاکتیکی
4 ــ هال
5 ــ جنگنده های بدون سرنشین
از دیدگاه دیگر افراد پهپاد ها به دو دسته تقسیم می شوند نظامی و غیر نظامی :
1 ــ پهپاد های نظامی :
می توان گفت این مولتی روتورها دارای ابعاد بزرگ هستند و دارای قابلیت هایی نظیر حمل مواد منفجره .، دوربین های فیلک برداری برای ایجاد امکان جاسوسی ، بررسی وضعیت نیرو های دشمن ، فیلم برداری از محدوده جنگ ، تحقیقات ، تهیه نقشه برای جنگ ،. جابه جا کردن مهمات جنگ ، امداد و نجات . مورد استفاده برای کاربران هست .
2 ــ پهپاد های غیر نظامی :
می توان گفت اولین نوآوری هایی که در ساخت پهپاد دخالت داسته اند نتوانستند موفقیت این پرنده را ببینند . به عبارتی دیگر این افراد شاید فکر نمی کردند که این پرنده روزی در کارهای غیر نظامی نیز فعالیت داشته باشد . پرنده پهپاد در زمینه های زیادی توانسته ایفای نقش کند و همین موضوع باعث شده است .که کار سخت و عرضه این محصولات به صورت رقابتی انجام شود .
به صورتی که امروزه شاهد فعالیت شرکت های زیادی در این زمینه هستیم . اما این نکته هم قابل توجه است که استقبال عالی مشتریان دنیای تکنولوزی نیز باعث شده. تا چرخ ساخت این محصول به صورت بالایی رونق پیدا کند . و تکنولوژی ساخت آن روز به روز افزایش پیدا کند . می توان گفت که تمامی کمپانی های سازنده سعی بر این دارند. تا گسترده کاری پهپاد را افزایش دهند .
و امکانات ویژه ای برای ارائه به مشتریان نظیر تفریح ، سرگرمی ، صنعت ، فیلم برداری ، کشاورزی ، و… را به بازار ارئه بدهند .
تفاوت پهپاد ها نظامی و غیر نظامی :
می توان گفت که کواد کویتر های تجاری به دلیل اندازه کوچکی که دارند و کاربرد های آسوده خود . نمی توانند مدت بسیار زیادی را در آسمان بمانند . و به همین دلیل برای آنها از باتری های لیتیمی با ظرفیت پایین استفاده می شود . اما هواپیما های نظامی بدون سرنشین می توانند با استفاده از سوخت مناسب مدت زیادی را به صورت مداوم در آسمان باشند .
برای مثال هرمس 900 را می توان به عنوان پیشرفته ترین جنگنده بدون سرنشین در کشور اسرائیل که می تواند. حدود 350 کیلومتر سوخت و بار را همراه خود حمل کند و تقریبا 36 ساعت به صورت مداوم پرواز کند . برخی از این پهپاد ها 36 ساعت مداوم پرواز می کنند . و برخی دیگر برای انجام ماموریت های ویژه چند روز در آسمان شناور هستند .
و از صفحه ها خورشیدی برای تغذیه و نیروی خود استفاده می کنند . البته این نکته نیز قابل توجه است. که در برخی موارد پهپاد ها جهت اشتراک گذاری اینترنت و بقیه خدمات اپراتوری به مکان های دور دست می توانند استفاده شوند . این هواپیما ها اگر برای انرژی خود از صفحه های خورشیدی استفاده کنند .می توانند به صورت تقریبی 90 روز در آسمان به صورت شناور باقی بمانند .
کاربرد ها و ماموریت های پهپاد ها :
می توان گفت که پهپاد ها هم اکنون به صورت گسترده در زمینه های مخابرات ، جغرافیایی ، تحقیقات هوانشناسی ، جاسوسی و … به کار گرفته می شوند.
همچنین از مصارف غیر نظامی پهپاد نیز می توان به حادثه فوکوشیمای ژاپن که از پهپاد ها برای بررسی آسیب های وارد شده استفاده کردند . اشاره کرد .
در واقع می توان گفت که پهپاد نقش مهم و تاثیر گذاری نیز در در شناسایی و ردیابی کشتی یی که صید غیر قانونی موجودات دریایی را انجام می دهند . یا حاموش کردن آتش سوزی ها . و به صورت کلی جاهایی که پرواز برای خلبان ها خطر ناک است . دارد .
اما امروزه وظیفه غیرقانونی جدیدی برای پهپاد ها در نظر گرفته شده است که نقش متفاوتی از بفیه این کاربرد های ذکر شده دارد . می توان گفت که شرکت های معروف امازون ، گوگل ، ای بی توانستند اقدام به طراحی و آزمایش پهپاد های کالابر کنند . از ویژگی های بارز این پهپاد می شود به بالا بردن سرعت تحویل کالا به مشتریان اشاره کرد .
علاوه بر همه موارد ذکر شده امروزه پهپاد ها در اروپا به امداد و نجات از طریق ایفای نقش به جای نیروهای امداد . اورزانس . امبولانس می پردازند . و به کمک مصدومان و زخمی ها می پردازند .
کاربرد های دیگر پهپاد :
1 ــ خدمات عمومی
2 ــ خبر نگاری و عکاسی
3 ــ نظامی و جاسوسی
4 ــ پژوهش و علوم طبیعی
5 ــ مبارزات و مسابقات پهپادها
6 ــ تبلیغات و تحویل مرسوله
7 ــ امداد رسانی در زمان فجایع طبیعی ، خوادث و اتفاقات
8 ــ استفاده در صنعت
دیدگاهی دیگر برای کاربرد های پهپاد :
1 ــ فیلم برداری و تصویربرداری :
در واقع می توان گفت که هلیشات ها یا کوادکویترهای دوربین دار از متداول ترین نوع های پهپاد های غیر نظامی می باشند . محصولی که در ساخت فیلم های هوایی در عرصه سینما یا پروزه های مهندسی و صنعتی فعالیت های زیادی را از خود نشان می دهد. قبلا برای اینکه از مکان های صعب العبور فیلم برداری کنند یا فیلم برداری از حیوانات وحشی جهات ساخت مستند و … کاربران در اوایل ساخت این محصول با مشکل لرزش دوربین درگیر بودند اما با گیمیال توانایی این را پیدا کردند که این مشکل را برطرف کنند .
2 ــ مسابقات سرعتی و نمایشی :
می توان گفت علاوه بر فیلم برداری کاربران از این دستگاه می توان برای مسابقه های سرعتی و انجام حرکت های نمایشی نیز استفاده کرد . این فعالیت هیجان خاصی دارد و نوعی تفریح و سرگرمی به حساب می آید . کاربرانی که به منظور خرید پهپاد اقدام می کنند . مطمنا باید یک پرنده ساعتی با تعادل بالا را خریداری کنند .
3 ــ حمل بار :
پهپاد ها توانایی این را دارند که با قدرت حمل بالای خود در بعضی مواقع اقدام به ثبت شی یا کالایی خاص کنند . البته این پهپاد ها برای انجام ماموریت باید قدرت بالایی داسته باشند . و از مدامت شارژی مناسبی بهره ببرند . برای مثال می توان به کشور چین اشاره کرد که از این دستگاه ها در رستوران ها و کافه ها به عنوان گارسون استفاده می کند . در واقع در این زمینه می توان گفت کوادکویتر ها توانایی این را دارند که نوشیدنی ها یا خوراکی ها را به دست مشتری برسانند . درست است که استفاده از پهپاد برای این فعالیت ها دور از ذهن است اما در آینده این محصولات می توانند در این زمینه بسیار فراتر از قدرت ذهن عمل کننند .
در کشور آمریکا پهپاد جهت حمل مسافرها استفاده می شود . که این موضوع در آمریکا با مخالفت های مردمی روبه رو شده است . اما اداره حمل هوایی فدرال این نکته را ذکر کرد که اجازه می دهد این وسایل نقیه بدون راننده بر فراز های شهر برای حمل مسافران پرواز کنند .
4 ــ سمپاشی مزارع و فعالیت هایی در زمینه کشاورزی :
کمپانی دی جی ای اخیرا توانسته است پهپاد های سمپاشی آگراس را بسازد که خدمتی نوین را ارائه کرده و بسیار کاربردی برای کشاورزان هستند .
یکی از مهم ترین خدماتی که این پهپاد ها به کاربران خود ارائه می دهند . سمپاشی مزارع ، باغها است که حدود 90 درصد در این کار سریع تر از حالت دستی عمل می کنند و بسیار به صرفه هستند . می توان گفت که این محصولات حمل بالایی دارند و با استفاده از یک تانک مخصوص جهات حمل آفت کش ها و سموم شیمیایی می تواند سرعت سم پاشی را بالا ببرد . و به صورت به صرفه تری عمل کند . در جی ای تونسته پیشرفته ترین سمپاش هوایی یعنی اگراس16 را برای عملیات سمپاشی به بازار عرضه کند .
دیگر کاربرد های پهپاد :
- اشتراک گذاری اینترنت.
- عملیات امداد و نجات
- تحقیقات
- تبلیغات
- تهیه نقشه های هوایی و سه بعدی
- بازرسی
- حفظ امنیت
- موارد بسیاری که در زمینه غیر نظامی می باشند.
معتبر ترین برند جهانی کوادکوپتر و هلیشات :
متداول ترین نوع هواپیما های کنترلی از راه دور نمونه های غیرنظامی آنها می باشند که برای مقاصد متفات به کار گرفته می شوند . می توان گفت یکی از برترین برند ها امروزه کمپانی دی جی ای هست که با ساخت کوادکوپتر های حرفه ای و بسیار پیشرفته توانسته خود را به دنیا بشناساند . این کمپانی ملیت چینی دارد و توانایی این را دارد که در عرصه های متفاوت نظیر ساخت تجهیزات ساخت فیلم برداری ، گیمبال ، کوادکوپتر صنعتی ، کشاورزی ، به تمام جهان خدمت رسانی کند .. می توان از با کیفیت ترین گجت های این کمپانی به موارد زیر اشاره کرد :
1ــ پهپاد صنعتی :
پیشرفته ترین گجت های پروازی این کمپانی را می توان کوادکوپتر دانست های صنعتی ان دانست که یعنی ماتریس می باشند . به صورتی که با وجود قدرت حمل بالا در آن می توانند دوربین هاس سنگین وزن و سینمایی را برای ثبت فیلم های هوایی و بسیار با کیفت حمل کنند .
از این کوادکوپتر ها در عرصه تولید فیلم ها سینمایی ، تلویزیون ، پروژه های صنعتی ، بررسی دکل ها و پروژه های مهندسی و ملی استفاده می شود . دارای ارزش بسیار بالایی است . اما بهترین نکته در رابطه با این پهپاد این است .که می تواند دوربین های سنگین وزن را و بعضی مواقع دو دوربین را به صورت همزمان حمل کند .
2 ــ پهپاد اینمسپایر :
بعد از نمونه های صنعتی کواد کوپتد ماتریس می توان به کوادکوپتر اینمسپایر اشاره کرد که بسیار پرطرفدار است . این پهپاد می توان دوربین های با کیفیت ایکس سون اس ، ایکس فایو اس ، ایکس فر اس را حمل کند و فیلم های خیره کننده ای را به ثبت برساند . یکی از قابلیت های خوب دیگر این پهپاد ها سرعت بالای پرواز آنها می باشد . که می توان گفت این سرعت بیشتر از 90 کیلومتر در ساعت است . اینمسپایر در چند مدل متفاوت به بازار عرضه می شود. که اینمسپایر 2 معروف ترین و پیشرفته ترین این مدل ها است .
3 ــ کوادکوپتر فانتوم :
پهپاد فانتوم به علت دوربین با کیفیت و زمان پرواز مناسبی که دارد در نزد علاقه مندان به فیلم برداری و تصویر برداری بسیار محبوب و شناخته شده است . زیرا فانتوم از قابلیت های بسیار خوب و پیشرفته ای بهره می برد و علاوه بر آن بسیار به صرفه تر از یک پهپاد صنعتی می باشد . می توان گفت این پرنده دوربین دار در آتلیه عروس و داماد جهت تهیه ویدیو های هوایی به صورت حرفه به کار گرفته می شود . در واقع می توان گفت که یک عکاس حرفه ای می تواند. با هزینه کمی کیفیت کار خود را بسیار ارتفاع داده .و نتیجه آن رونق بسیار در کسب و کار او در این زمینه باشد .
4 ــ هلی شات مویک :
کوادکوپتر مویک مانند فانتوم به صورت بسیار ایده آل عمل می کند. و با استفاده از دوربین هایی با مگاپیکسل بسیار بالا و ساخت کمپانی نظیر هاسلبلاد سازنده دوربین های ناسا می تواند .گزینه بسیار عالی برای تصویر برداری از انواع جشن ها و حتی فیلم برداری حرفه ای باشد . این پهپاد مانند فانتوم می تواند در جشن ها و آتلیه ها مورد استفاده قرار بگیرد . یک از ویژگی های بارز این هواپیماها ی بدون سرنشین کمپانی دی جی ای طراحی آنها می باشد که تمام مولتی روتورها به صورت تاشو هستند .
5 ــ پهپاد های اسباب بازی :
کمپانی دی جی ای علاوه بر محصولاتی که ذکر شد توانسته چندین پهپاد نظیر پهپاد های اسپارک و تلو را با سرعت بالا ، مداومت شارزی بیشتر از 15 دقیقه ، محدوده کنترل بالا و چندین ویزگی عالی دیگر به بازار عرضه کند . کاربران می توانند از این محصول جهت تصویربرداری برای سفرها و تفریحات خود نیز استفاده کنند .
پهپاد هایی برای تفریح و سرگرمی :
می توان گفت که امروزه پهپاد هایی برای مصارف تفریحی و سرگرمی مورد استفاده قرار می گیرند . این پهپاد ها در طیف وسیعی ساخت و ارئه می شوند . از جمله کپمانی هایی که در حوزه این پهپاد ها فعالیت می کند که در مصارف تفریحی به کار گرفته می شوند . می توان به کمپانی های شرکت سایما . شرکت تی جی ام . شرکت ولتویز و… اشاره کرد .
پهپاد برای حمل مسافر:
در سال 2018 یورو نیوز از اولین پهپاد با قابلیت حمل مسافر در چین خبر داد . در این خبر گفته شد که نخستین پهپاد خودران دارای قابلیت حمل مسافر در چین رونمایی شد و به بازار عرضه شد . این هواپیما در واقع ساخت شرکت ای هانگ چین است . که توانایی این را دارد که به صورت خودکار و بدون نیاز به خلبان پرواز کند . قابلیت های این پهپاد به صورت گسترده غرضه می شوند اما می توان به چند نمونه از آن نظیر قابلیت حمل تنها یک مسافر با وزن حداکثر 100 کیلوگرم ، 23 دقیقه پرواز بدون وقفه این پهپاد ، احتراز از ترافیک جاده ای و کمک به مسافران اشاره کرد .
این نکته را باید در نظر گرفت که ای هانگ در سال گذشته قراردادی را با دبی برای حمل و نفل هوایی امضا کرد .
ویژگی ها و مشخصه های عمومی یک پهپاد :
1 ــ فناوری :
پهپاد ها از نظر فناوری در چهار حوزه مورد بررسی قرار می گیرند :
- پلت فرم
- محموله
- مخابرات و ارتباطات
- تجزیه و تحلیل اطلاعات
2 ــ بدنه :
بدنه یک پهپاد باید به صورتی طراحی شود که توانایی این را داشته باشد که سامانه های ارتباطی ، جنگ افزار ها ، بارها ، اشخاص و کلیه لوازم مرتبط با ماموریت محلوله اش را در خود جای دهد . و باید توانایی و ویزگی های مرتبط با جو منطقه ماموریت خود را داشته باشد .
3 ــ موتور پهپاد :
پهپاد ها نیاز به نوع ویزه ای از موتورها دارند . برای مثال یکی از این نواع ، توع پیستونی است که در آن دور بالای موتور و وزن کم موتور ،. می تواند باعث متمایز کردن این موتور شود . البته بیشترین استفاده در پهپاد ها موتور های نوع وانکل و نوع ویژه این موتورها یعنی موتور دو زمانه است .
4 ــ محموله :
منظور از محموله پهپاد قطعه ای است اضافی که همراه پرنده هدایتگر برای انجام ماموریت های ویژه می تواند فرستاده شود . برای مثال می توان گفت در پهپاد های شناسایی ( دوربین فیلم برداری ) در پهپاد های هدف ( رفلکتور ) و در پهپاد های تهاجمی ( مهمات ) می باشند .
گسترش پهپاد ها :
امروزه می توان گفت که 32 کشور در حال ساخت و گسترش دادن مدل پهپاد های اکتشافی هستند که فرانسه و المان سی ال 285 را توانستند گسترش بدهند . که در جنگ بوسنی و همچنین در جنگ کوزوو کاملا موفقیت آمیز عمل کردند . کشور روسیه با ساخت پهپاد تی یو 300 توانست به فناوری بهتری دست پیدا کند . کشور ایتالیا میراچ 150 را ساخت که مانند جت عمل کرده و می تواند در ارتفاعات بسیار بالا پرواز کند . کشورایران ابابیل مهاجر و سفره ماهی و آرکیو170 را ساخته است.
چگونگی ساخت پهپاد :
برای اینکه بتوانید به درک بهتری از چگونگی پرواز کردن پهپاد و کاربرد یک هواپیمای بدون سرنشین برسیم باید اطلاعاتی را راجب ساخت یک نمونه معمولی از ساخت این محصولات بدانیم .
در واقع می توان گفت که یک پهپاد از مواد کامپوزیت با رنگ های متفاوت ساخته شده اند . تا توانایی این را پیدا کنند که در هنگام پرواز وزن را کاهش دهند . و محدوده مانور خود را افزایش بدهند . بدنه پهپاد ها باید به صورتی ساخته شوند که بتوانند ماژول هایی قبیل دوربین ، لرزشگر ها ، سیستم موقعیت یابی ، سیستم ناوبری ، سنسورها ، و لوازم مورد نیاز دیگر را در خود جای دهند و این سیستم ها را بتوان روی آنها نصب کرد .
می توان گفت این محصولات در طیف گسترده ای از اشکال ، اندازه و کاربرد های متفاوت ساخته شده اند . مدل های تجاری بسیار کوچک هستند . درست است که شرکت های سازنده پهپاد ها در ساخت آنها فرم ها و قاب های متفاوتی را به وجود آورده اند .اما اجزای اصلی پهپاد ها عبارتند از موتور ها ، فرستنده ، گیرنده ، ملخ ها ، کنترل کننده های پرواز ، موتور ها ، باتری ها ، که همه این موارد نیازمند یک مولتی روتور هستند .
محدودیت های استفاده از پهپاد ها L :
بسیاری از کشور ها برای استفاده از کوادکوپترها قوانینی وضع کرده اند.که برای استفاده از آن و کسب مجوز باید به آن قوانین پایدار باشند . برای مثال می توان به کشور آمریکا اشاره کرد . در این کشور کاربران اجازه ندارند . در هنگام شب هواپیما های خود را پرواز دهند چرا که در شب دید کافی وجود ندارد و امکان بر خورد بر روی ساختمان ها و فرود آمدن روی شهروندان امکان پذیر است . کاربران این اجازه را ندارد که در نزدیکی فرودگاه ها و سایر مکان های دولتی پهپاد های خود را به پرواز در آورند . زیرا در نزدیکی فرودگاه ها و دیگر مکان های دولتی به دلیل ترافیک موج های رادیویی امکان این به وجود می آید که در ارسال یا دریافت اطلاعات توسط سیگنال های رادیویی با مشکل مواجه شوند .
https://sepante.com/mag/sara/%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%a9-%da%86%db%8c%d9%86-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d8%9f/