آموزش زبان با فیلم
آموزش زبان با فیلم، شاید محبوبترین راه یادگیری زبان باشد. فقط با حفظ قواعد دستوری و واژگان یک زبان جدید، نمیتوانیم آن زبان را یاد بگیریم. برای این کار، بهتر است یک رویکرد تمرینی واقعیتر را در پیش بگیریم. رویکردی که شامل تمرین زبان از طریق رسانههایی مانند فیلم، کتاب و پادکست است. آموزش زبان با فیلم، یکی از روشهای یادگیری زبان است، که این روزها مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. فیلمها فقط برای سرگرمی نیستند. شما میتوانید از طریق یادگیری زبان با فیلم، فرهنگ و واژگان عامیانهی زبان موردنظر خود را هم یاد بگیرید و در معرض شکل طبیعیتری از آن زبان قرار بگیرید. همچنین، میتوانید روش انتقال کلمات را با استفاده از حرکات بدن بیاموزید. با ما همراه باشید تا فرآیند یادگیری زبان با فیلم را بیشتر بررسی کنیم.
روشهای مناسب آموزش زبان با فیلم
این خبر خوبی برای همهی علاقمندان به دنیای فیلم و سریال است؛ شما میتوانید روی کاناپهی خود دراز بکشید و از طریق آموزش زبان با فیلم، فرآیند یادگیری خود را تقویت کنید. در ادامه، روشهایی را باهم بررسی میکنیم که به شما در مسیر آموزش زبان با فیلم، کمک میکنند. با استفاده از روشهایی که در ادامه با آنها آشنا میشوید، خواهید دید که بعد از مدتی مهارتهای شما تا چه اندازه افزایش پیدا میکنند.
1. قبل از تماشای فیلم، داستان آن را بخوانید!
انتخاب یک فیلم مناسب، تقریبا به اندازهی چگونگی تماشا کردن آن، اهمیت دارد. فقط به این دلیل که یک فیلم دارای جذابیت سینمایی است، به این معنا نیست که میتواند در مسیر آموزش زبان با فیلم هم به پیشرفت شما کمک کند. درست است که باید فیلمی را انتخاب کنید که شما را جذب کند و به عبارتی شما را درگیر نگه دارد. ولی اگر تازه میخواهید یادگیری زبان با فیلم را شروع کنید، بهتر است فیلمی را انتخاب کنید که از قبل با داستان آن آشنا هستید. یا اینکه میتوانید قبل از تماشای فیلم، در مورد خلاصهی داستان و ویژگیهای شخصیتهای فیلم مطالعه کنید. به این صورت، در زمان آموزش زبان با فیلم، تمرکز خود را از دست نخواهید داد.
همچنین، باید سطح دشواری مکالمات را هم در نظر داشته باشید. فیلمهای کودکانه، اغلب سادهترین دایرهی لغات را دارند. درنتیجه، برای آموزش زبان با فیلم مناسبتر هستند. ولی اگر تمایل ندارید فیلمهای کودکانه را تماشا کنید، میتوانید به سراغ فیلمهای کمدی یا رمانتیک_کمدی بروید. زیرا این نوع فیلمها، گزینههای بهتری نسبت به فیلمهای روانشناختی پیچیده هستند که احتمالا درک آنها برای افراد بومی زبان هم سخت است.
برای مثال، لغات فیلم زیر را که یک فیلم کودکانه است بررسی کنید:
2. با زیرنویس فیلمها رفیق باشید
مدت زیادی است که بحث و جدلها پیرامون این موضوع که آیا تماشای فیلم با زیرنویس بهتر است، یا تماشای فیلم دوبله شده، بین طرفداران فیلم و سریال ادامه دارد. اگر برای یادگیری زبان موردنظر خود، روش آموزش زبان با فیلم را انتخاب کردهاید، بهتر است فیلمها را با زیرنویس تماشا کنید. نه فقط به این خاطر که گاهی اوقات دوبلهها کیفیت پایینی دارند، بلکه به این دلیل که دوبله، یادگیری زبان با فیلم را عملا به کاری غیرممکن تبدیل میکند.
زیرنویسها، همان چرخهای کمکی هستند که در مسیر آموزش زبان با فیلم، به شما کمک میکنند تعادل خود را برای یادگیری زبانی جدید پیدا کنید. در این مرحله است که اهمیت تکرار در یادگیری زبان مشخص میشود. قطعا با یک بار تماشای یک فیلم، نتیجهی مطلوبی کسب نخواهید کرد. بنابراین، باید یک بار فیلم را با زیرنویس تماشا کنید. سپس بعد از اینکه نقاط ضعف خود را برطرف کردید، دوباره همان فیلم را بدون زیرنویس ببینید.
البته همیشه میتوانید خودتان را به چالش بکشید. برای مثال، یکی از روشهای آموزش زبان با فیلم این است که فرد ابتدا فیلم را بدون زیرنویس تماشا میکند. سپس دوباره آن را با زیرنویس میبیند. به این شکل میتوانید بررسی کنید که دفعهی اول چه مقدار از فیلم را درک کردهاید. سپس فیلم را برای بار سوم و بدون زیرنویس تماشا کنید. برای چنین تمرینهایی، بهتر است فیلمی را انتخاب کنید که از تماشای آن لذت میبرید.
3. فیلم را به چند بخش مختلف تقسیم کنید
به یاد داشته باشید که شما در یک سالن سینما نیستید. پس لازم نیست کل فیلم را از ابتدا تا انتها به صورت پیوسته تماشا کنید. از آنجایی که هدف شما آموزش زبان با فیلم است، بهتر است این فیلم را در ذهن خود به چند بخش تقسیم کنید. زیرا در زمان تماشای فیلم، باید بیش از زمانی که تنها برای سرگرمی چیزی را تماشا میکنید، دقت و تمرکز داشته باشید. بنابراین، بهتر است یک فیلم را به بخشهای 20 یا 30 دقیقهای تقسیم کنید. به این ترتیب، میتوانید تمام چیزهایی را که میبینید، به درستی پردازش کنید. همچنین، اگر یک بخش را درست متوجه نشدید، میتوانید برای درک آن زمان بیشتری بگذارید.
4. یادداشت برداری کنید
حتما اصطلاح گوش دادن فعال را شنیدهاید. برای آموزش زبان با فیلم، باید این مهارت را به کار بگیرید. یادداشت کردن مطالب، نه تنها به یادآوری آنها کمک میکند، بلکه میتوانید مهارت شنیدن خود را هم با نوشتن مطالبی که میشنوید، تمرین کنید. لازم نیست کارتان را بینقص انجام دهید، یا حتی خودتان را مجبور کنید که شکل درست کلمات را بنویسید.
برای شروع، کلمات را همانطور که میشنوید بنویسید. سپس دوباره همان بخش را با زیرنویس تماشا کنید تا نتیجهی کار خود را چک کنید. مقایسهی یادداشتهایی که برداشتهاید با زیرنویس فیلم، به شما کمک میکند نقاط ضعف خود را در زمینهی شنیدن کلمات زبان موردنظر، شناسایی کنید. همچنین، میتوانید کلمههای جدیدی که در فیلم یاد میگیرید را یادداشت کنید و ببینید که آموزش زبان با فیلم، تا چه حد در درک معنای درست کلمات اهمیت دارد.
5. به ذهنتان استراحت دهید
اگر مواردی که ذکر شد به نظرتان دشوار هستند، به این دلیل است که درواقع این تمرینات قرار نیست ساده باشند و در کمال آرامش صورت بگیرند. البته، این به آن معنا نیست که باید ذهن خود را خسته کنید. زمانی که احساس خستگی کردید، میتوانید به خودتان اجازه بدهید که برای مدتی فقط از فیلم لذت ببرید و در داستان آن غرق شوید. با این کار، از راه سرگرم کنندهای با محتوایی که قرار است یاد بگیرید آشنا خواهید شد. در نتیجه، دفعهی بعد که فیلم را تماشا میکنید، فرآیند آموزش زبان با فیلم برای شما راحتتر خواهد شد. دقت داشته باشید که حتی از طریق گوش دادن غیرفعال هم میتوانید تا حدی در یادگیری زبان موردنظر خود پیشرفت کنید.
اشتباهاتی که هنگام آموزش زبان با فیلم انجام میدهیم
زمانی که میخواهید یک زبان جدید را از طریق تماشا کردن فیلم یاد بگیرید، قطعا با موانع و مشکلاتی بر سر راه خود مواجه خواهید شد. برای مثال، اکثر افرادی که قصد یادگیری زبان با فیلم را دارند، چندین اشتباه رایج را انجام میدهند که در مسیر آموزش زبان با فیلم، برایشان مشکلاتی ایجاد میکند. اگر شما هم میخواهید از طریق تماشا کردن فیلم و سریال، یک زبان جدید یاد بگیرید. بهتر است با این نوع اشتباهات و روشهای فایق برآمدن بر آنها آشنا شوید.
1. آموزش زبان با فیلم بدون کمک گرفتن از منابع درست
یکی از اشتباهاتی که بسیاری از افراد در همان ابتدای کار انجام میدهند، تماشای فیلم زبان اصلی، بدون داشتن هرگونه پیش زمینهای از زبان جدید است. زمانی که میخواهید یک فیلم زبان اصلی را تماشا کنید که با زبان مبدا آن آشنایی ندارید، ممکن است وسوسه شوید که خودتان به تنهایی آن را تماشا کنید. به هرحال، همهی ما روش فیلم دیدن را بلدیم.
مشکل اینجاست که اگر از قبل فیلمهای زیادی با زبانی که قصد یادگیری آن را دارید، ندیده باشید، ممکن است برای تماشای فیلمهای طولانی زبان اصلی آماده نباشید. تمرین کردن با منابع کمکی، به شما کمک میکند قبل از شروع آموزش زبان با فیلم، مهارتهای لازم برای تماشای فیلم زبان اصلی را پیدا کنید. برای حل این مشکل، میتوانید از راه حلهای زیر استفاده کنید:
- آموزش زبان با فیلم را از ویدیوهای کوچکتر شروع کنید.
- از شبکههای اجتماعی مخصوص پخش ویدیو مانند یوتیوب استفاده کنید. در این نوع شبکههای اجتماعی، میتوانید ویدیوهای زبان اصلی را با زیرنویس تماشا کنید.
- از ویدیوهای وبسایت FluentU استفاده کنید. در این وبسایت، ویدیوهای متنوعی مانند موزیک ویدیوها، تریلرهای فیلمهای سینمایی، اخبار و… وجود دارد که به شما در آموزش زبان با فیلم کمک میکند. در این سایت، زبان ویدیوها به صورت سفارشی به زبانی که قصد یادگیری آن را دارید تبدیل میشود. در بخش توضیحات هر ویدیو هم میتوانید درمورد کلمات جدید که در ویدیو آورده شده، شرحی مختصر و مثالهای متنوعی پیدا کنید.
- زمانی که میخواهید آموزش زبان با فیلم را شروع کنید، میتوانید از ابزارهایی مانند گوگل ترنسلیت استفاده کنید. این ابزار هوشمند، به شما کمک میکند به سرعت به معنای کلمات دسترسی پیدا کنید.
در زیر میتوانید ویدیویی از سریال فرندز را که اغلب برای آموزش زبان انگلیسی مورداستفاده قرار میگیرد، مشاهده کنید:
2. انتخاب فیلم اشتباه
زمانی که میخواهید آموزش زبان با فیلم را شروع کنید، ممکن است وسوسه شوید به سراغ فیلمهای مشهور بروید. اما به یاد داشته باشید که فیلمهای مشهور، لزوما برای یادگیری زبان انتخاب خوبی نیستند. اغلب زبان آموزان، به جای اینکه فیلمی را بر اساس سطح سختی لغات به کار برده شده در آن انتخاب کنند، به سراغ فیلمهایی میروند که دوست دارند آنها را تماشا کنند. درست است که باید فیلمی را انتخاب کنید که برایتان جذاب باشد. ولی عوامل دیگری هم هستند که باید در زمان آموزش زبان با فیلم در نظر بگیرید.
برای حل چنین مشکلی، میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
- قبل از تماشای فیلم، باید درجهی سختی آن را بررسی کنید. معمولا میتوانیم بر اساس ژانر فیلم، درجه سختی آن را حدس بزنیم. برای مثال، فیلمهای کودکانه، نسبتا ساده هستند. بعضی از فیلمهای اکشن هم لغات سادهتری دارند. زیرا در این فیلمها، اغلب به صحنههای بصری توجه میشود تا دیالوگها. فیلمهای جدی هم معمولا لغات سختتری دارند و برای سطوح بالاتر آموزش زبان با فیلم مناسب هستند.
- هنگام انتخاب فیلم مناسب برای آموزش زبان با فیلم، دایرهی لغات خاصی را در نظر بگیرید. البته، خیلی از لغاتی که در فیلمها به کار میروند، با هم مشترک هستند. ولی برای مثال، در یک فیلم پلیسی، لغاتی رد و بدل میشود که ممکن است شما بلد نباشید.
3. عجله، به یادگیری شما کمک نمیکند
زمانی که یک فیلم دوبله یا فیلمی که به زبان مادری خودتان است را تماشا میکنید، میتوانید آن را بیوقفه ببینید. یا اینکه فقط مدت کوتاهی برای خوردن تنقلات فیلم را قطع کنید. ولی زمانی که میخواهید به آموزش زبان با فیلم بپردازید، ممکن است این کار باعث شود در فرآیند یادگیری خود زیادی عجله به خرج دهید. این کار ممکن است مانعی بر سر راه یادگیری شما ایجاد کند. برای مثال، ممکن است برخی نکات را از دست بدهید. یا غرق فیلم شوید و موضوع یادگیری را به کل به فراموشی بسپرید.
برای حل این مشکل، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- یک راه این است که هنگام تماشای فیلم، زمانی را به تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که دریافت کردهاید اختصاص دهید. بعد از یک یا دو صحنه، میتوانید وقفهای در فیلم ایجاد کنید و دربارهی چیزهایی که دیدهاید فکر کنید. برای مثال، میتوانید این سوالها را از خودتان بپرسید: چه اتفاقی افتاد؟ چه لغات جدیدی در این صحنه وجود داشت؟
- در فرآیند آموزش زبان با فیلم، بهتر است یک فیلم را چندین بار تماشا کنید. با این کار، میتوانید صحنههای کلیدی را با دقت بیشتری تماشا کنید. به سوالات جالب، لغات جدید و گرامرهای چالش برانگیز توجه بیشتری نشان دهید. با این کار، علاوه بر یادگیری لغات جدید، میتوانید از جملات موجود در فیلم به عنوان الگو استفاده کنید و در مکالمات خود جملات شبیه یه آنها بسازید.
4. انتظار زیاد از حد از خودتان نداشته باشید
برخی از زبان آموزان، انتظار دارند در زمان آموزش زبان با فیلم تمام جملات فیلم را کاملا درک کنند. سایر منابع یادگیری زبان، روشهای سادهتر و طولانی مدتتری را برای آموزش زبان به زبان آموزان به کار میبرند. حتی افرادی که به سختی درس میخوانند هم ممکن است نتوانند تمام جملات یک فیلم را درک کنند. علاوه بر اینها، اگر انتظار زیاد از حد از خود داشته باشید، خیلی زود از یادگیری زبان ناامید خواهید شد. همچنین، ممکن است مهارتهای خود را هم به خاطر این ناامیدی زیر سوال ببرید. برای حل این مشکل، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- بهتر است در هنگام شروع آموزش زبان با فیلم، انتظارات منطقی از خود داشته باشید. برای شروع، نباید انتظارات بالایی از خود داشته باشید. به توانایی خود برای درک بخشی از فیلم اعتماد کنید. ولی این موضوع را هم به یاد داشته باشید که درک نکردن بخشی از فیلم در طی آموزش زبان با فیلم، موضوع خجالت آوری نیست.
- بهتر است بدانید که یادگیری یک زبان بومی، به زمان زیادی نیاز دارد. بهتر است برای پیشرفت در یادگیری، به صورت مداوم فیلم تماشا کنید و تمرین کنید. در نهایت، مهارت شما تا جایی پیشرفت میکند که میتوانید به صورت کامل یک فیلم زبان اصلی را درک کنید.
جمعبندی
با توجه به مواردی که ذکر شد، بهتر است به یاد داشته باشید که آموزش زبان با فیلم، یک کار وقت گیر است و به تمرینات منظم و مداوم نیاز دارد. قصد یادگیری هر زبانی را که دارید، میتوانید با به کار بردن روشهایی که درمورد آنها صحبت کردیم، کار خود را سادهتر کنید. همچنین، با آگاهی پیدا کردن درمورد اشتباهات رایج زبان آموزان، میتوانید از چنین مشکلاتی اجتناب کنید.