آموزش نویسندگی راهی برای نجات از بیهودگی
آموزش نویسندگی راهی برای نجات از بیهودگی
قبل از اینکه به بیان آموزش نویسندگی بپردازیم باید به تعریف عناصر اصلی آموزش نویسندگی یعنی نویسنده ، نویسندگی ، انواع آنها و… بپردازیم .
نویسنده کیست ؟
هر شخصی از نویسنده تعریفی جدا دارد . برای مثال رضا بابایی بیان می کند نویسنده کسی است که می نویسد فقط همین ! خوب اگر به تعریف رضا بابایی را تعریف کلی از نویسنده در نظر بگیریم مطمنا زیبا ترین تعریف و راه گشا ترین تعریف در نظر دیگران به نظر می آید .
نویسنده:
اما به صورت علمی نویسنده کسی است که نوشتن یک مطلب برای او سخت نیست. بلکه او را با جان و دل بدون هیچگونه سختی می نویسد . فرقی نمی کند محصول کار یک نویسنده چه باشد ، یک محصول متوسط یا محصولی که همه را حیران کند . تنها چیزی که مهم است این است . که یک نویسنده از نویسندگی نمی ترسد بلکه از نوشتن لذت می برد .
هنگامی که به گفته کتاب خارج از نوبت درباره نویسندگی می نگریم به یک قانون طلایی دست پیدا می کنیم :
(( زیبایی و سنجیدگی یک نوشته به دو عامل از نویسنده وابسته است : یک اینکه بتواند نوشته خود را راحت بنویسد و دومین اینکه بتواند به مقدار زیاد بنویسد .))
اما برای اینکه بتوانیم به تعریف دقیق تری از نویسنده برسیم . باید انواع نویسنده را به دودسته نویسنده ساده و نویسنده حرفه ای تقسیم کرد .
نویسنده حرفه ای کسی است .که شغل او نویسندگی است و از راه دیگری کسب درآمد نمی کند . درواقع می توان گفت نویسنده حرفه ای کسی است .که هر روز می نویسد .
فضای نویسندگی :
درسال های اخیر فضای نویسندگی به شدت تغییر پیدا کرد . به صورتی که نوشتن و نویسندگی بیشتر در نوع کتاب های الکترونیکی رونق پیدا کرد . درواقع می توان گفت امروزه نویسندگی به تولید محتوا گره خورده است . برای مثال مطلبی که شما در حال حاضر در حال خواندن آن هستید . نوعی تولید محتوا است .
تولید محتوا یعنی تولید هوشمندانه محتوا برای دیده شدن توسط مخاطبان و برقراری ارتباط با مخاطبان که امروزه برای توسعه برند های شخصی و تجاری به عنوان یک مهارت پایه به کار گرفته می شود .
تولید محتوا :
رابطه بین نوشتن و نویسندگی بسیار ساده است . درواقع می توان گفت ما با نوشتن می توانیم با فضای اطراف و دنیا ارتباط برقرار کنیم . پس اگر به دنبال رهایی از بیهودگی و رشد و توسعه فردی هستید می توانید به نویسندگی روی بیاورید .
نوشتن برای تولید محتوا می تواند به شما فرصت این را بدهد که خلق ارزش کنید و با انجام یک کار مفید به قلب و ذهن افراد دیگر نفوذ کنید . تا بتوانید از طریق محتوا سازی روابط بلند مدت و طولانی مدت با دیگران برای خود بسازیم .
برای مثال:
اگر شما بخواهید در رشته خودتان به یک کارشناس شاخص تبدیل شوید . می توانید با خوب نوشتن ، رسانه ای داشته باشید . با این کار افراد مرتبط با حوزه تخصصی شما نوشته هایتان را دنبال می کنند و با مرور زمان شما را به عنوان یک فرد تاثیر گذار و متخصص در حوزه تخصصی خاص شما می شناسند .
از مثال های دیگر می توان به داشتن یک کسب و کار اشاره کرد . برای مثال اگر شما دارای یک کسب و کار باشید می توانید با تولید محتوای خوب کسب و کارتبان را در صفحه اول گوگل قرار دهید . تا با افزایش مشتری . و افزایش درآمد روبه رو شوید .
آموزش نویسندگی :
در این متن 10 گام به شما گفته می شود . که شما می توانید با عمل کردن به این 10 گام به عنوان یک نویسنده حرفه ای شروع به کار کنید . یا حتی در انتهای عمل خود با توجه به تجربیات شما حتما یک کتاب کوچک نوشته اید .
اما به این موضوع توجه داشته باشید که مطالب صفحاتی خود را به چاپ نرسانید . و برای چاپ مطالب خود صبر داشته باشید . شما می توانید در ابتدا برای انتشار مطالب خود از اینترنت استفاده کنید تا بتوانبد بازخورد مردم با مطالب خود را بفهمید .
گام اول آموزش نویسندگی :
در گام اول آموزش نویسندگی اولین نکته مورد نظر را باید کلمه در نظر بگیریم . زیرا کلمه به عنوان یک ابزار برای نویسنده است . برای مثال یک تعمیر کار از ابزار هایی مانند آچار استفاده می کند . یک نویسنده نیز برای کار خود از ابزار کلمه استفاده می کند .
به همین دلیل دراولین مرحله یادگیری آموزش نویسندگی به عنوان اولین کار خود باید کلمه مورد علاقه و محبوب خود را پیدا کنید . برای این کار از خود بپرسید .
که محبوب ترین کلمه شما چیست ؟
برای مثال کلمه موردعلاقه یک فرد ممکن است عشق ، آب ، آتش ، سرما ، کتاب ، فیلم یا هرچیز دیگری باشد . پس از آنکه کلمه مورد علاقه خود را پیدا کردید .
در گوگل راجب آن اطلاعات جمع آوری کنید . این کار باعث می شود تا شما یاد بگیرید که ارزش کلمه چقدر بالا است . و روی ارزش کلمه ها و اهمیت آنها حساس شوید
همچنین با خواندن مطالب متفاوت در اینترنت راجب کلمه مورد علاقتان با روند محتوا سازی در اینترنت آشنا می شوید .
پس از اینکه راجب کلمه مورد علاقه خود به تحقیق پرداختید . یک گزارش که حداقل دارای 500 کلمه باشد از تحقیقات خود تیه کنید . این کار باعث می شود . تا شما با روند گزارش نویشی نیز آشنا شوید . در این گام هوش کلامی شما بالا می رود . و به کشف علایق و موضوعات مورد علاقه خود نزدیک می شوید .
گام دوم آموزش نویسندگی :
کیت گرویل می گوید هر داستانی صدای خودش را دارد ، همانطور که هر شخصی نیز صدای خودش را دارد .
در گام دوم آموزش نویسندگی می توان گفت شما با پایه از نویسندگی و نوشتن آشنا هستید . اما برای این که بتوانید به یک نویسنده حرفه ای تبدیل شوید باید تعیین کنید . که شما می خواهید یک نویسنده داستانی باشید . یا یک نویسنده غیر داستانی باشید .
نویسنده خلاق :
نویسنده داستانی را می توان یک نویسنده برای نوشته های خیالی و تخیلی دانست . درواقع به این نوع نویسنده ها نویسنده خلاق نیز گفته می شود . اما نویسنده های غیر داستانی به نوشتن مطالبی می پردازد . که از هیچ گونه تخیل استفاده نکرده است .
از بهترین های نویسنده خلاق می توان به میلان کوندرا ، ماریو بارگلاس یوسا و جولیا کامرون اشاره کرد . همچنین از نویسنده های غیر داستانی معروف نیز می توان به هوشنگ گلشیری ، رضا براهنی و رضا قاسمی اشاره کرد .
در این گام شما باید انتخاب کنید که می خواهید جز کدام یک از دسته های نویسندگی باشید ؟
برای مثال ممکن است شما بخواهید جز نویسنده های غیر داستانی که درباره مدیریت ، کسب و کار ، توسعه های فردی ، روانشناسی و… می نویسند باشید . اما بازهم شما باید برای این نوع نوشتن با عمل داستان نویسی آشنا باشید که در ادامه درباره آن توضیح داده می شود .
داستان گویی :
البته نکته مورد نظر برای این گام یادگیری داستان گویی است . زیرا داستان گویی برای تمام حرفه های نویسندگی ، از هر نوع مثل فیلم نامه نویسی ، مقاله نویسی ، محتوا سازی ، سرودن شعر و ترانه ، تهیه گزارش برای روزنامه و… کاربرد دارد و لازم است .
داستان گویی کار سختی نیست . درواقع داستان گویی را می توان همان داستان ها و تعریف هایی دانست که شما با دوستان خود در حین صحبت بیان می کنید .
هنگامی که می خواهید در نویسندگی از داستان گویی استفاده کنید . طبق گفته باربارا شوپ و مارگارت لاودنمن باید از یک ذنجیره برای تعربف های خود استفاده کنید . یعنی صحبت های شما باید بیان گر ذنجیره ای از رویداد ها باشد .
چگونه داستان بنویسیم؟
درواقع می توان گفت شما باید طوری بنویسید که خواننده احساس کند . تمامی اتفاقات در جلوی چشمانش در حال رخ دادن است . مثل مواقعی که شما در حال فیلم نگاه کردن هستید . و خود را جزئی از فیلم میدانید . شما باید در نوشته خود به صورتی داستان گویی کنید که خواننده احساس کند گفته های شخصیت های داستان را می شوند .
حرکات و رفتار های آنها را می بیند و حتی خود را در فضای خیالی داستان حس کند . تا کنجکاو به دانستن ادامه داستان باشد . و تلاش کند تا انتهای داستان را چیش بینی کند . از پایان این داستان اطلاع پیدا کند . در این صورت شما یک داستان گوی خوب هستید .
تمرین برای داستان نویسی :
هنگامی که از تمرین برای نویسندگی صحبت می شود . همیشه در ذهن خود نوشتن را تصور می کنید . در صورتی که برای داستان گویی اول باید با سخن گفتن نمرین خود را آغاز کنید . زیرا یک فرد اگر بتواند به خوبی حرف بزند . بدون شک می تواند به خوبی هم بنویسد .
تمرین داستان گویی را می توانید از طریق استفاده از یک ضبط صدا انجام بدهید . در این تمرین شما باید در طی 3 روز هر بار 25 دقیقه در 3 بار حرف بزنید و صدای خودتان را ضبط کنید . شما می توانید در حرف های خود یک خاطره را بیان کنید .
یا به اتفاق هایی که در طول روز برایتان رخ داده است اشاره کنید. حتی می توانید در این صدای ضبط شده درباره رویاهای خود صحبت کنید . این تمرین پس از انتخاب نوع نویسندگی شما مهم ترین مرحله برای گام دوم آموزش نویسندگی به شمارمی آید .
گام سوم آموزش نویسندگی :
استعداد را می توان نکته گام سوم آموزش نویسندگی دانست . افرادی هستند که دارای استعداد خاص نویسندگی هستند . و افرادی هم هستند که از استعداد برای نوشتن بهره مند نیستند . اما این را بدانید که نگرانی برای میزان استعداد شما .
می تواند شما را از راه نویسندگی دور کند . پس این را به یاد داشته باشید که برای نویسنده شدن تنها اشتیاق نویسنده شدن کافی است . و بقیه ماجرا به استعداد بستگی ندارد . بلکه به مداومت و سخت کاری شما برای نوشتن بستگی دارد .
نویسندگی بدون استعداد :
زیرا دنیای نویسندگی خیلی بزرگ است . به صورتی که می توان گفت هر شخص با هر گونه استعداد می تواند به نوشتن روی بیاورد . برای مثال اگر شما یک طراح باشید . می توانید به نوشتن درباره طراحی روی بیاورید . اما اگر شما یک معمار عم باشید می توانید به نوشتن درباره معماری روی بیاورید .
شما می توانید حتی اگر هیچگونه استعداد در نوشتن برای تبدیل شدن به یک نویسنده خلاق را ندارید . حوزه های تبدیل شدن به یک نویسنده غیر داستانی خود را در حوزه علاقه و استعداد خود کشف کنید . و از آنها استفاده کنید .
برای اینکه بتوانید استرس و نگرانی را از خود دور کنید . روی یک کاغذ بنویسید (( من بی استعداد ترین نویسنده جهانم )) با نوشتن این جمله شما خیالتان راحت می شود . و دیگر انتظار های عجیب برای عالی بودن از خود ندارید .
نکته گام سوم آموزش نویسندگی :
(( دوری از استعداد ))
حتی اگر شما ایتعداد هم داشته باشید . استعداد شما بلاخره روزی تمام می شود . و از بین میرود . درواقع نویندگی را می توان کارگل معرفی کرد . زیرا یک نویسنده باید جز سمج ترین آدم های زمین به حساب بیاید . سمج بودن یک نویسنده به معنای با پشتکار بودن او و پر تلاش بودن او است .
نکته مهم :
این را همیشه به یاد داشته باشید که یک نویسنده زمانی به یک نویسنده پرکار تبدیل می شود . که تولید طباله را وظیفه خود بداند . این جمله به معنای کلی یعنی اگر شما با کاغذ کار می کنید . باید صد ها کاغذ پر را با نوشته های خود پر کنید . یا ار تایپ می کنید باید آنقدر تایپ کنید . تا رنگ دکمه های کلیدی شما برود . این کار باعث می شود تا شما بتوانید به نوع درست . و مطالب درست در نویسندگی برسید .
همانطور :
که آنی سکیتون بیان می کند : (( گاهی ده ها و یا صدها صفحه جرندیات می نویسم تا بتوانم به یک جمله درست برسم ))
پس برای اینکه بتوانید یک نویسنده باشید در این گام شروع به نوشتن چیزهای بیهوده کنید . حتی در نوشته های خود از اتفاقات اطرافتان بنویسید . برای مثال بیان کنید چه صدایی ؟ چه بویی ؟ در اطرافتان وجود دارد ؟ یا چه اتفاقاتی در اطرافتان در حال رخ دادن است .
تاثیر این کار بسیار زیاد است . اما شما زمانی می توانید تاثیر این کار را درک کنید . که به یک نویسنده حرفه ای تبدیل شده باشید .
قاعده 10 رای برای موفقیت در نویسندگی :
یکی ار نکته های مهم گام شوم آموزش نویسندگی قاعده 10 است . در این قاعده بیان می کند اگر شما در حال حاضر 100 کلمه می نویسید شخصی وجود دارد که 10 برابر شما یعنی 1000 کلمه می نویسید .
پس شما می توانید آن شخص باشید . برای مقال تصور کنید 10 برابر بیش تر از حدی که الان فعالیت می کنید . فعالیت داشتید و 10 برابر بیشتر مطلب می نویشتید . خوب لزوما برای اینکه بتوانید 10 درصد بیشتر به موفقیت برسید باید 10 براربر تلاش کنید و زحمت بکشید .
برای اینکه بتوانید کم کم این کار را انجام دهید پیشنهاد می کنیم . که در ابتدا یک بسته صفحه کاغذ 200 برگی بخرید . شروع به پر کردن ایم برگه ها با آزاد نویسی کنید . توجه داشته باشید که نیاز نیست.
تا شما چیز خیلی مهمی بنویسید . بلکه آزاد نویسی می تواند تشکیل شده از هر چیز حتی اتفاقات رخ داده روزتان با جزئیات باشد . این کار باعث می شود تا شما به نوشتن در مدت زمان طولانی عادت پیدا کنید . اما در این مدت زیاد به خود برای نوشتن فشار وارد نکنید .
گام چهارم آموزش نویسندگی :
گام چهرم آموزش نویسندگی را با سخنی از میلتن لوماسک شروع می کنم . که بیان می کند : (( به یاد داشته باشید : نویسنده شیوه مشخصی ندارد . هرچه هست شسوه شماست و بس ))
درواقع گام چهارم آموزش نویسندگی درباره چه گفتن یا چه نگفتن بیان شده است . تصور داشته باشید داستان دیو و دلبر داستان زیبا و جالبی است که تا به حال 11 فیلم متفاوت از روی این داستان شاخته شده است . موضوع مورد نظر داستان دیو و دلبر نیست . موضوع تفاوت بیان و نمایش فیلم های ساخته شده از روی این داستان است . که به جذب مخاطبان می پیوندند .
نویسندگی:
درباره نویسندگی نیز اینگونه است . موضوع این نیست که ما چه می گوییم بلکه می توان موضوع اصلی را این دانست که ما چگونه موگوییم . برای مثال اگر لحظه ای به تمام قصه های عاشقانه ای که تا به حال خوانده اید فکر کنید .
بیشتر آنها از یک الگو برای داستان خود پیروی می کنند . و یک موضوع را بیان می کنند . اما نوع بیان آن ها و چگونگی بیان آنها باهم تفاوت دارد . برای مثال داستان لیلی مجنون ، رومئو و جولیت ، تایتانیک یا حتی شب های روشن . تمامی این داستان ها یک موضوع را بیان می کند . اما چگونگی بیان آنها باهم تفاوت دارد .
در میان انبوهی از قصه ها و داستان ها در جهان ممکن است هزاران داستان باشند که الگو برداری مانند داستان مورد نظر شما داشته باشند . اما نگاه شخصی شما و بیان شخصی شماست که می تواند باعث تفاوت این داستان با دیگر داستان های موجود در جهان کنونی شود .
نکته گام چهارم آموزش نویسندگی :
(( همه داستان های جهان تکراری اند . مهم این است که بتوانید داستان های تراری را با زبانی نو تعریف کنید . ))
برای اینکه بتوانید داستان ها را با نگاهی نو به تعریف برسانید از نوشتن خلاصه های دو خطی شروع کنید . نوشتن خلاصه های دوخطی یکی از مهم ترین و موثر ترین تمرین هایی است که بعدا قدر آن رابسیار خواهید داسنت . شما در این تمرین باید از تمامی کتاب ها و داستان هایی تا به امروز خواندید . تا جایی که به یاد دارید لیستی تهیه کنید .
شما با این کار می توانید بفهمید که تا به امروز به چه مقدار به ذهن خود خوراک داده اید . و این خوراک از ه کیفیتی برخوردار بوده اند . سپس سعی کنید از هر کدام از داستان ها و کتاب هایی که در این لیست نوشته اید یک خلاصه دوخطی تهیه کنید .
پس از اینکه درباره تمامی داستان های لیستتان دوخط خلاصه نویسی کردید . به این فکر کنید که هر کدام از نویسنده این داستان ها چگونه توانسته به دوخط شما شاخ و برگ بدهد و اورا به یک داستان یا به یک کتاب تبدیل کند .
گام پنجم آموزش نویسندگی :
این جمله را همشه بخاطر داشته باشید .(( اگر میخواهی روی هنر خود کار کنی باید روی زندگی خود کار کنی .)) در گام پنجم می خواهیم به عادت های غیر نوستاری یک نویسنده اشاره کنیم . این نکته بسیار مهم است . که برای تمرین برای نویسندگی همیشه نیاز نیست درحال نوشتن باشیم . بلکه بسیاری از کارهای غیر نوشتاری به صورت عادت در زندگی یک نویسنده می توانند به نویسندگی او کمک بسیاری داشته باشند .
زیرا گاهی بهترین راه برای نوشتن را می توان مدتی فاصله از نوشتن و نویسندگی دانست .برای مثال شما می توانید مانند تمامی نویسندگان معروف بین عادت های روزانه خود پیاده روی را قرار بدهید . زیرا پیاده روی تنها برای حفاظت از جسم یک فرد نیست . بلکه پیاده روی را می توان راهی برای حفاظت از ذهن یک فرد نیز دانست .
همچنین افکاری که در حین قدم زدن به ذهن انسان حظور می کنند بسیار با ارزش هستند . همانطور که چاندرا موریبلا بیل در مقاله خود با عنوان بهتر نوشتن بدون نوستن یک کلمه ، اهمیت پیاده روی را برای نویسندگی بهتر بیان می کند .
پیاده روی:
پیاده روی برای نوشتن بهتر زیاد هم سخت نیست . توجه داشته باشید شما می توانید روزانه 20 دقیقه قدم بزنید . این مدت حتی ممکن است فاصله بین خانه تا حل کار شما را تشکیل داده باشد . سپس شما می توانید دوش بگیرید . یا حتی در نوع بهتر شما می توانید چند کلمه بنویسید .
همانطور که شاعر بزرگ اکتایو پاز بیان می کند :
(( من شعرهایم را در حین پیاده روی می نویسم . با گام هایی که بر میدارم . ضرب آهنگ سطرها را کشف می کنم . و بعد از پیاده روی تنها شعرهایم را روی کاغذ پاکنویس می کنم .
نکته گام چهارم آموزش نویسندگی :
(( پیاده روی می تواند بهترین عادت غیر نوشتاری یک نویسنده باشد . ))
برای اینکه بتوانید یک نویسنده بهتر باشید 25 دقیقه پیاده روی روزانه را دربارنامه خود قرار دهید . اگر شما بتوانید پس از پیاده روی خود حتی 10 خط هم بنویسید . و آن را با نوشته های دیگر خود مقایسه کنید شگفت زده خواهید شد .
حتی پیشنهاد می کنیم که شما پس از بازگشت داستان وتاهی درباره پیاده روی خود بنویسید . تا پیاده روی های بعدی برایتان معنای عمیق تری پیدا کند . و به اتفاق های اطرافتان توجه زیادی داشته باشید .
گام ششم آموزش نویسندگی :
جمبه زیبا و دوست داشتنی من از دهان سالوادور دالی بیان شده است . که می گوید (( آن ها که هرگز نمی خواهند کپی برداری کنند . هرگز اثری خلق نخواهند کرد . ))
همچنین به جمله زیبای دیگری از بوجی باماتو هست که می گوید (( آنچه را که دوست داری تلید کن ، تقلید کن ، تقلید کن . و در پایان هر تقلید خودت را پیدا کن . ))
در گام ششم آموزش نویسندگی:
درباره رمز و رموز نویسندگی با رونویسی صحبت می کنیم . البته این مبحث ، مبحث مورد علاقه من است .
هنگامی که شما می خواهید به یک نویسنده تبدیل شوید . مطمن باشید خواندن یک بار از روی یک کتاب برای شما کافی نیست . حتی می توان گفت اگر شما 5 بار هم از روی یک کتاب بخوانید برای شما کافی نیست . بلکه باید آنقدر یک کتاب را بخوانید . تا بتوانید به رمز و رموز مورد استفاده در آن پی ببری. به هدف نویسنده برای نوشتن کتاب پی ببرید ، تکنیک های متن کتاب را کشف کنید .
هنگامی که در حال خواندن یک کتاب هستید باید تصور کنید . این کتاب مانند یک وسیله الکترونیکی است .که شما قسط به باز کردن این وسیله الکترونیکی برای اطلاع پیدا کردن از اجزای داخل آن دارید .
سپس پس از خواندن دقیق کتاب شما می توانید با دقت و حوصله فراوان از کتاب رونویسی کنید . برای مثال اگر شما می خواهید درباره نثر کلاسیک اطلاعات پیدا کنید . تنها خواندن گلستان سعدی کفایت نمی کند بلکه شما باید دفتری تهیه کنید . و هر بار حکایتی از سعدی را در آن بنویسید .
فایده رو نویسی :
اگر می خواهید به فایده رونویسی پی ببرید . یک بار پس از نیم یا یک ساعت که مشغول به رونویسی بودید . به نوشتن خاطرات خودتان مشغول شوید . و یه صورت اعجاب انگیزی مشاهده کنید . که تکنیک های به کار گرفته شده در متنی که از آن رونویسی کردید . چگونه روی نوشتن خطرات شما تاثیر گذاشته است .
نکته گام ششم آموزش نویسندگی :
(( تقلید یکی از بهترین راه ها برای آغاز نوشتن است ))
درواقع کپی کاری در نویسندگی یک قانون است . شما برای اینکه بتوانید به یک نویسنده خوب تبدیل شوید اول باید به یک کپی کار خوب تبدیل شوید در این صورت می توانید سبک منحصر به فد خود را طراحی کنید . و به سبک خودتان شروع به نوشتند کنید .
رونویسی از آثار نویسندگان بزرگ یکی از بهترین شیوه های تمرین برای نوشتن است . به همین دلیل پیشنهاد می شود . که یک جستار کوتاه انتخب کنید و از روی آن سه بار بنویسید .
برای انتخاب جستار می توانید مجموعه داستان یوزپلنگانی که با من دویده اند از بیژن نجدی یا جستار چرا ادبیات ؟ از ماریو بارگاس یوسا استفاده کنید .
گام هفتم آموزش نویسندگی :
فرخ تمیمی می گوید هر واژه یک پرنده آزاد است . در واقع در گام هفتم آموزش نویسندگی می خواهیم به معجزه کلمات اشاره کنیم : همانطور هم که در اول این متن گفته شد کلمات اصلی ترین ابزار یک نویسنده محسوب می شوند .
درواقع کلمات یک نویسنده را می توان آجر ها و مصالحی دانست . که شما می توانید با استفاده از آنها رویا هایتان را بسازید . کلمات بک نوع قدرت محسوب می شوند . و می توانند همان زندگی که شما تجربه می کنید را بسازند .
برای مثال اگر به دو کلمه هست و است توجه کنیم با وجو شیاهت زیاد در نوع واژه آنها اما در معنی تفاوت بالایی با هم دارند . برای مثال هست یعنی هستی دارم اما است یعنی هستی به صورت کامل نیست . برای مثال در این دوجمله توجه کنید آن چه هست ، آنچه است . به همین دلیل است که می گوییم هوا سرد است . نمی گوییم هوا سرد است .
کلمات:
کلمات در نویسندگی بسیار مهم هستند به همین دلیل باید به نوع عینی و ذهنی آنها توجه بسیاری شود . برای مثال کلمات عینی که بیشتر انسان ها از آنها تصور برابری دارند مثل کتاب ، گوجه ، گوشی و… اما کلمات ذهنی کلماتی هستند که انسان ها می توانند از آنها برداشت های متنوعی داشته باشند . برای مثال می توان به کلماتی مانند عشق ، عدالت ، شادی و… اشاره کرد .
برای اینکه بتوانید نسبت به کلمات ذهنی و عینی تسلط پیدا کنید . می توانید با آنها بازی کنید . برای مثال با بهره گیری از نقشه های ذهنی خود سک کلمه را در مرکز یک صفحه بنویسید . و تمام کلمات مرتبط با آن کلمه را به صورت شاخه شاخه در اطراف آن بنویسید .
نکته گام ششم آموزش نویسندگی :
(( هر چقدر که بتوانید دامنه واژگان خود را افزایش بدهید . می توانید درک و فهم بالاتری نسبت به زندگی و هستی پیدا کنید .))
برای گسترش دامنه لغات خود می توانید تمرین های گفته شده را انجام بدهید :
1 ــ نقاشی با کلمات :
شما می توانید با استفاده از کلمات نقاشی بکشید . یعنی یک کلمه را انتخاب کنید . و دقیق نگاهش کنید . ممکن است کلمه مورد نظر شما ، کلمه ای مانند درخت ، گوشی ، خیابان ، شهر و… باشد . شما پس از دقت به کلمه تصویری از کلمه را در ذهن خود تداعی کنید . آن را روی یک صفحه نقاشی کنید . اما در نقاشی خود به جای استفاده از نقاشی از کلمات استفاده کنید .
برای مقال اگر در تصویر ذهنی خود یک درخت و در کنارش یک ماشین است . به جای کشیدن آنها بنویسید درخت . و درکنارش بنویسید ماشین . این باعث می شود تا شما به صورت ناخود آگاه دایره لغات عینی خود را افزایش بدهید .
در واقع این بازی را می توان برگرفته از قانون معروف نوشتن دانست . که جمله نگو ، نشان بده را بیان می کند .
گام هشتم آموزش نویسندگی :
آموزش نویسندگی از راه های مختلفی ممکن است رخ بدهد . مانند این که شما الان در حال خواندن این مطلب هستید . اما کتاب هایی برای آموزش نویسندگی وجود دارند . که شما می توانید با استفاده از آنها به صورت پیشرفته نویسندگی را آموزش ببینید .
برای مثال می توان به کتاب نامه هایی به یک نویسنده جان اشاره کرد که توسط نوبلیست نوشته شده است یا می توان به کتاب از نوشتن اشاره کرد . که توسط استیون کینگ نوشته شده است . اشاره کرد . نویسندگان این کتاب ها نه تنها قسط آموزش نویسندگی را دارند . بلکه سعی دارند تا تجربیات خود را با دیگر افراد به اشتراک بگذارند . تا بعد ها بتوانند نویسندگان ماهری مانند خود در جهان بر جای بگذارند .
نکته مهم این است:
که شما بدون حضور در کلاس های نویسندگی و خواندن کتاب های آموزش نویسندگی نیز می توانید نویسندگی تخصصی را یاد بگیرید . زیرا یادگیری نویسندگی حدود 70 درصد به خود شما بستگی دارد . به متنی که الان مطالعه کردید توجه کنید . بیشتر قسمت هایی که در این متن بیان شد . اعلام کننده کارهایی بود که شما باید برای یک نویسنده شده انجام بدهید .
اما این نکته هم وجود دارد که حضور در کلاس های نویسندگی باعث می شود تا شما نویسندگی را جدی تر بگیرید و با تعهد در نوسندگی روبه رو شوید . همچنین شما با حضور در کلاس های نویسندگی می توانید با افرادی در رده های علاقه خودتان آشنا شوید . این کار باعث می شود تا مسیر نویسندگی شما هموار تر بشود .
نکته گام هشتم آموزش نویسندگی :
(( خودتان را در میان آثار نویندگان بزرگ محاصره کنید ))
برای اینکه بتوانید به این نکته عمل کنید کتاب هایی معتبر برای آموزش نویسندگی در متن زیر به شما معرفی می کنیم :
حوزه داستان نویسی :
حرکت در مه ، محمد حسن شهسواری ، چگونه مثل نویسنده ها فکر کنیم ؟
اندیشه های نو در رمان نویسی ، داستان نویس
حوزه فیلم نامه نویسی :
تکنیک های فیلم نامه نویسی
داستان ، ساختار، سبک و اصول فیلم نامه نویسی
آناتومی داستان
حوزه انگیزشی :
بنویس تا اتفاق بیفتد
حق نوشتن
جادوی بزرگ
حوزه نویسندگی غیر داستانی :
نوشتن مثل یک فیلسوف
ادبیات تبلیغات
گام نهم آموزش نویسندگی :
گام نهم آموزش نویسندگی به نویسندگی آنلاین اشاره دارد . و بیا کننده نکته جالب فضای مجازی است . برای مثال شما می توانید با داشتن یک صفحه مجازی و نشر محتواهای خود در این صفحه میلیون ها بازدید کننده برای خود جذب کنید . این راه به شما آموزش می دهد تا چگونه بدون هزینه کم بتوانید مخاطبان اختصاصی خود را برای نوشته هایتان داشته باشید .
همچنین می توانید ایده هایتان را با سرعت بسیار بالا آزمایش کنید . و واکنش مردم را نسبت به ایده های خود بدانید . البته مهم ترین راه موفقیت در عرصه دیجیتال داشتن یک صفحه شخصی است . ینابراین به شما پیشنهاد می کنیم . که قبل از اینکه یک کانال تلگرام یا یک پیج اینستاگرام برای نوشته ها و محتوای خود ایجاد کنید .
یک صفحهشخصی برای خود ایجاد کنید . تا بتوانید دامنه ای را با نام خودتان ثبت کنید و تعهد بیشتری نسبت به وبلاگ نویسی پیدا کنید . زیرا امروزه وبلاگ نویسی می تواند بهترین و موثر ترین راه برای ارتباط و تاثیر گذاری یک نویسنده باشد .
نکته گام نهم آموزش نویسندگی :
(( وبلاگ را می توان بستری برای نمود برجسته ترین استعداد های ما دانست ، جایی که امکان تحقق بهترین افکار ما وجود دارد . ))
گام دهم آموزش نویسندگی :
در گام دهم آموزش نویسندگی و درواقع گام آخر آموزش نویسندگی به چگونگی نوشتن یک کتاب اشاره می کنیم . برای شروع می خواهم به فردی که توانسته صد کتاب بنویسد اشاره کنم . و مطمن او آسیموف است که تنها راه نوشتن صد کتاب از خود را نظم و انضباط خود بیان کرده است .
او فردی جدی است که می توانست در یک سال چندین کتاب بنویسد . شاید فکر کنید کتاب های او کتاب هایی کوتاه و مختصر بودند . اما اینگونه نیست . کتاب های او کتاب هایی علمب و قطور بودند .
برای اینکه بتوانید یک کتاب بنویسید اولین مهم ترین نکته بعد از یادگیری اصول نوشتن این است که حتی اگر تنبل ترین آدم روی زمین هم هستید . سعی کنید در نوشتن سخت کوش باشید و کارهای خود را جدی انجام بدهید .
برای اینکه یک کتاب بنویسید :
اول از هم باید موضوع کتاب خود را مشخص کنید . بهتر است برای انتخاب موضوع بسیار فکر و تحقیق کنید . تا بتوانید یک تصمیم درست بگیرید و عجولانه تصمیم گیری نکنید .
همچنین هنگامی که برای نوشتن یک کتاب برنامه ریزی می کنید پایان آن را پیش بینی نکنید . زیرا در نوشتن یک کتاب ممکن است آنچه پیش تر رخ بدهد بهتر از برنامه ریزی شما باشد .
https://sepante.com/mag/arash/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%b3%d8%a7%d8%ae%d8%aa-%d8%a7%d9%be%d9%84%db%8c%da%a9%db%8c%d8%b4%d9%86/
http://https://sepante.com/mag/arash/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%b3%d8%a7%d8%ae%d8%aa-%d8%a7%d9%be%d9%84%db%8c%da%a9%db%8c%d8%b4%d9%86/https://sepante.com/mag/sara/%d8%a2%d9%85%d9%…9%87%d9%88%d8%af/
https://sepante.com/mag/sara/%d8%a2%d9%85%d9%…9%87%d9%88%d8%af/