سازمان فضایی ناسا را بهتر بشناسید
سازمان فضایی ناسا، یکی از سازمانهای معروفی است که قطعا نامش به گوش همهی ما خورده است. با این حال، ممکن است اطلاعات دقیقی در مورد ماهیت و فعالیتهایی که در آن انجام میشود، نداشته باشیم. در این مطلب قصد داریم به صورت مفصل در مورد سازمان فضایی ناسا با هم صحبت کنیم. در ادامه سوالاتی را بیان میکنیم که شاید برای شما هم پیش آمده باشند، اما منبع درستی برای پاسخگویی به آنها پیدا نکرده باشید. با ما همراه باشید تا سازمان فضایی ناسا را بهتر بشناسید.
سازمان فضایی ناسا چیست؟
واژهی NASA، مخفف عبارت National Aeronautics and Space Administration یا همان ادارهی کل ملی هوانوردی و فضا است. درواقع، ناسا یک آژانس دولتی متعلق به ایالات متحده است که مسئولیت علم و فناوری مربوط به هوا و فضا را بر عهده دارد. ناسا در تاریخ 1 اکتبر سال 1958، یعنی یک سال بعد از پرتاب اولین ماهوارهی شوروی به فضا تاسیس شد. این سازمان با هدف نظارت بر تحقیقات و اکتشافات فضایی و پژوهشهای هوانوردی آمریکا ایجاد شده است. مدیریت سازمان فضایی ناسا بر عهدهی شخصی قرار دارد که توسط رئیس جمهور و از طریق رای گیری در مجلس سنا تعیین میشود.
ناسا در چه زمینههایی فعالیت میکند؟
افراد زیادی در مورد کار اصلی سازمان فضایی ناسا مطلع هستند. اما به احتمال زیاد اکثر مردم چیز زیادی در مورد سایر فعالیتهای مختلفی که در ناسا صورت میگیرد ندارند. این آژانس دارای طیف گستردهای از فعالیتهای علمی است. فضانوردان در مدار زمین تحقیقات علمی انجام میدهند. ماهوارهه به دانشمندان کمک میکنند تا اطلاعات بیشتری درباره زمین کسب کنند. کاوشگرهای فضایی هم وجود دارند که منظومه شمسی و فراتر از آن را مطالعه میکنند. تحولات ناشی از این نوع فعالیتهای سازمان فضایی ناسا، باعث بهبود سفرهای هوایی و سایر زمینههای مربوط به پرواز شده است.
ناسا در حال برنامهریزی برای اعزام انسان به ماه و مریخ است. البته علاوه بر این ماموریتهای مهم، ناسا فعالیتهای دیگری هم انجام میدهد. برای مثال سازمان فضایی ناسا، اطلاعاتی که از فضا آموخته است را با جهانیان به اشتراک میگذارد تا به این وسیله، به بهبود زندگی مردم در سراسر جهان کمک کند. در این حالت، شرکتها میتوانند با استفاده از اکتشافات ناسا، محصولات جدیدی تولید کنند.
سازمان فضایی ناسا، مزایایی هم برای معلمها دارد. ناسا به معلمها کمک میکند تا دانشآموزانی را که قرار است در آینده تبدیل به مهندس، فضانورد و سایر کارمندان این سازمان شوند را آماده کنند. این دانشآموزان، همان ماجراجویانی هستند که بعدها به کاوش در منظومهی شمسی و فراتر از مرزهای آن ادامه خواهند داد. سنت هیجان انگیزی در ناسا وجود دارد که به وسیلهی آن دانش آموزان، معلمها، خانوادهها و سایر جوامع میتوانند در سفری جذاب، لذت اکتشاف را تجربه کنند. همچنین این سازمان برای کمک به معلمها در یادگیری روشهای جدید آموزش علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی، آموزشهایی را در اختیار آنها قرار میدهد. علاوه بر اینها، دانشآموزان میتوانند در ماموریتهای ناسا درگیر شوند و به صورت عملی و با روشی هیجان انگیز علم را فرابگیرند.
چه کسانی برای سازمان فضایی ناسا کار میکنند؟
ادارهی مرکزی ناسا در واشنگتن دی سی واقع شده است. این آژانس فضایی، دارای 9 مرکز، آزمایشگاه پیشرانهی جت و هفت مرکز پژوهشی دیگر است که در ایالتهای مختلف سراسر آمریکا پراکنده هستند. بیش از 17 هزار نفر در سازمان فضایی ناسا مشغول به کار هستند. البته افراد بیشتری هم هستند که به صورت پیمانکاری با این سازمان دولتی کار میکنند. کارمندان این سازمان توسط شرکتهایی انتخاب میشوند که ناسا برای این کار به آنها پول پرداخت میکند.
شغلهای مختلفی در ناسا وجود دارد. ازجمله شناخته شدهترین کارمندان ناسا، فضانوردان هستند. البته فضانوردان تنها بخش کوچکی از نیروی کار مشغول در ناسا را تشکیل میدهند. بسیاری از کارمندان ناسا، دانشمندان و مهندسان هستند. افراد دیگری هم مانند منشیها، نویسندگان و وکلا هم در این سازمان مشغول به کار هستند.
ناسا تا به حال چه فعالیتهایی انجام داده است؟
سازمان فضایی ناسا از همان ابتدای کار خود، برنامهی پرواز فضایی انسان را در دستور کار قرار داد. برنامههای عطارد، جوزا و آپلو به این سازمان کمک کردند تا چیزهای زیادی در مورد پرواز در فضا یاد بگیرد. درنهایت، در سال ،1969 این اطلاعات منجر به فرود اولین انسان بر روی سطح ماه شد. هم اکنون نیز فضانوردانی در ناسا حضور دارند که در ایستگاه فضایی بین المللی زندگی و کار میکنند.
رباتهای کاوشگر فضایی ناسا، تا به حال از تمام سیارههای منظومهی شمسی و چند مورد از اجرام آسمانی دیگر بازدید کردهاند. تلسکوپها هم امکان مشاهدهی نقاط دوردست فضا را برای دانشمندان فراهم کردهاند. ماهوارههای سازمان فضایی ناسا، اطلاعات زیادی در مورد زمین به دانشمندان نشان دادهاند. در نتیجهی این اطلاعات میتوانیم درک بهتری از الگوهای هوایی داشته باشیم.
از دیگر فعالیتهایی که ناسا تا به امروز انجام داده است، کمک به ساخت و آزمایش انواع هواپیماهای پیشرفته است. بعضی از این هواپیماها، رکوردهای جدیدی را هم ثبت کردهاند. همچنین این آزمایشها برای بهبود حمل و نقل هوایی به مهندسان کمک کرده است. فناوری سازمان فضایی ناسا، در عرصههای زیادی، از ردیاب دود گرفته تا آزمایشهای پزشکی، به پیشبرد زندگی روزمرهی انسان کمک کرده است.
برنامهی سازمان فضایی ناسا برای آینده چیست؟
سازمان فضایی ناسا، از ابتدای سال 2020 قصد داشت گامهای بلندی در جهت بازگشت فضانوردان به ماه و اکتشاف در مریخ بردارد. همچنین این سازمان به دنبال فناوری جدیدی برای ارتقاء هواپیماهای مافوق صوت است. برخی از برنامههای ناسا برای آینده را میتوانید در ادامه مشاهده کنید.
آرتمیس: بازگشت فضانوردان به ماه
سازمان فضایی ناسا تحت عنوان آرتمیس برنامههای طولانی مدت زیادی دارد. قرار است تجهیزات و فناوریهای جدید برای پژوهش بر روی ماه ارسال شوند. همچنین فرآیند اعزام فضانوردان به ماه تا سال 2024 صورت خواهد گرفت. این فضانوردان قرار است تا سال 2028 به اکتشاف بر روی سطح ماه بپردازند.
ایستگاه فضایی بین المللی
ایستگاه بین المللی ناسا، در بیستمین سال میزبانی از فضانوردان در مدار منظومه شمسی، قرار است چیزی فراتر از تنها یک مقصد برای فضاپیماهای نسل بعدی باشد. فضانوردان از ایستگاه فضایی بین المللی برای کشف فناوری، سیستمهای پیشرفتهی پشتیبانی و رابطهای انسانی و رباتیک استفاده میکنند. این ایستگاه، بستر بینظیری برای آزمایش در فضا ایجاد کرده است. انسان میتواند با استفاده از دستاوردهای آن، از زندگی بر روی زمین بهرهی بیشتری ببرد و برای مقاصدی دورتر از منظومهی شمسی هم آماده شود.
جمع بندی
سازمان فضایی ناسا، یکی از آژانسهایی است که مردم سراسر جهان، چشم به اطلاعات و نوآوریهای کشف شده توسط آن دوختهاند. در این سازمان دانشمندانی از سراسر جهان مشغول به کار هستند و به اکتشاف در سراسر منظومهی شمسی و حتی فراتر از مرزهای آن میپردازند.