سایت فیس بوک و صفرتاصد این فناوری
سایت فیس بوک و صفرتاصد این فناوری
سایت فیس بوک چیست ؟
سایت فیس بوک را می توان شبکه ای اجتماعی دانست که در تاریخ 4 فوریه سال 2004 توسط فردی به نام مارک زاکربرگ پدید آمد . سایت فیس بوک مانند یک صفحه مجازی به صورت رایگان برای تمام افراد جهان در دسترس است . و کاربران می توانند در آن با دوستان خود ارتباط داشته باشند .
یعنی با استفاده از سایت فیس بوک می توانند به مبادله اطلاعات ( عکس ، ویدیو ، پیام و… ) با دوستان خود بپردازند .سایت فیس بوک را می توان شبکه اجتماعی دانست که توانسته در کوتاه مدت میلیون ها نفر را جذب خود کند .
کاربرد های سایت فیس بوک :
- سایت فیس بوک توانایی ایجاد یک محیط متشکل از آشنایان و دوستان کاربر مورد نظر را دارد . که می توانند با هم در آن ارتباط داشته باشند .
- سایت فیس بوک برای هر کاربر یک صفحه شخصی به وجود می آورد که کاربر با استفاده از آن می تواند پیام خود را در این صفحه مشاهده کند .
- سایت فیس بوک برای هر کاربر یک صفحه عمومی به وجود می آورد که کاربر با استفاده از آن می تواند عکس ها ، ویدیوها و مطالبی که دوستانش به اشتراک گذاشته اند را مشاهده کند . و توانایی ابراز علاقه نسبت به این پست ها و نظر دادن درباره آنها را دارد .
- سایت فیس بوک این توانایی را به کاربر خود می دهد که هر زمان که اراده کرد افراد جدیدی را به لیست دوستان خود در سایت فیس بوک اضافه کند . تا بتواند فعالیت آنها را دنبال کند .
- سایت فیس بوک به کاربر افراد جدید را برای آشنایی و دوستی معرفی می کند .
- سایت فیس بوک توانایی ایجاد گروه بین افراد را دارد . این گروه ها می توانند بین افراد برای اهداف خاص مثل موضوعات جالب و مسائلی همانند موسیقی ، آشپزی ، هنر ، فیلم خیاطی ، ورزش و… باشد .با تنها گروهی برای ارتباط گروهی از دوستان با یکدیگر باشد .
- افرادی که از سایت فیس بوک برای ارتباط با دوستان خود استفاده می کنند . می توانند از عکس های خود آلبومی در این سایت بسازند .و برای دوستان خود به نمایش بگذارند . نکته مورد نظر این است که اگر فردی جز لیست دوستان این افراد نباشد نمی تواند آلبوم کاربر را مشاهده کند .
- کاربرانی که از سایت فیس بوک استفاده می کنند به بازی های آنلاین و مختلف دنیا که به روز هستند دسترسی دارند .
بخش های مختلف فیس بوک :
1 ــ درخواست دوستی :
در فیس بوک قسمتی وجود دارد که شما می توانید به کاربران مورد نظر خود درخواست دوستی بدهید .
2 ــ اطلاعیه ها :
بخشی از فیس بوک مربوط اطلاعیه های موجود در فیس بوک است . یعنی قسمتی که دوستان و کاربران دیگر پست های خود را به نمایش می گذارند و شما می توانید آنها را لایک کنید یا راجب آنها نظر بدهید .
3 ــ پیام ها :
قسمتی از فیس بوک به پیام ها مربوط می شود که دوستان و کاربران دیگر برای شما در فیس بوک پیام ارسال می کنند و شما می توانید آنها را بخوانید .
4 ــ نوار جستوجو :
قسمتی از سایت فیس بوک از نوار جستوجو به وجود آمده است . که کاربر می تواند با استفاده از آن دوستان و کاربران مورد دلخواهش را پیدا کند .
5 ــ پروفایل :
پروفایل قسمت اصلی سایت فیس بوک است که هویت کاربر را تشکیل می دهد . همچنین کاربر می تواند با کلیک بر روی پروفایل خود در سایت فیس بوک عکس خود را عوض کند.
6 ــ حریم خصوصی :
قسمتی از فیس بوک به تنظیمات ایمنی و حریم خصوصی مربوط می شود که می توان با استفاده از این قسمت برای سایت فیس بوک خود امنیتی تضمین شده ترتیب داد .
7 ــ تنظیمات :
یکی از بخش های اصلی سایت فیس بوک را می توان قسمت تنظیمات دانست . این قسمت عوامل اصلی فیس بوک که تنظیم کننده این شبکه است . را در خود قرار می دهد . قسمت تنظیمات در فیس بوک به شکل یک چرخ دهنده در صفحه شخصی به نمایش در می آید .
بخش های مهم فیس بوک :
-
Publisher :
این قسمت از سایت فیس بوک به کاربر امکان ارسال پست را می دهد . یعنی کاربر با استفاده از این قسمت می تواند متن های متفاوت و ساده را انتشار بدهد . ( این متن های ساده ای که در فیس بوک به نمایش گذاشته می شوند استوس نام دارند . ).
البته این نکته بسیار قابل اهمیت است . که کاربر مورد نظر علاوه بر استوس قابلیت به اشتراک گذاشتن ویدیو ، عکس ، لینک و… را نیز دارد . این اطلاعاتی که کاربر از این قسمت در صفحه خود پست می کند . در پروفایل کاربر ذخیره شده . و برای کاربران دیگر قابل مشاهده خواهند بود .
این قسمت علاوه بر اینکه به شما امکان پست کردن را می دهد . توانایی مشاهده رخداد ها ، پیشنهادات دوستی ، تبلیغات و… را نیز به کاربر می دهد . یعنی کاربر می تواند با استفاده از این قسمت حتی مشخصاتی مانند تولد دوستان خود را مشاهده کند .
همچنین سایت فیس بوک با استفاده از این قسمت علاقه مندی های کاربر را تشخیص میدهد . و با توجه به علاقه مندی های کاربر برای او دوستانی را پیشنهاد می دهد . که با وی وجه اشتراک های بسیاری داشته باشند .
-
Chat :
چت کردن را در سایت فیس بوک می توان بسیار راحت دانست . زیرا این شبکه برای چت کردن کاربران خود نوع ساده ای از طراحی را در نظر گرفته است .
به صورتی که در این شبکه تنها دکمه ای وجود دارد . که با زدن آن دکمه کاربر به راحتی می تواند شروع به چت و گفتگو کند . در این قسمت هنگامی که کاربر درحال چت با دوست خود است با استفاده از قسمت تیک تیک می تواند از فعالیت دوست خود مطلع باشد . که آیا پیام او را مشاهده کرده است یا خیر؟
-
Favorites :
این بخش از سایت فیس بوک می تواند برای کاربر در سمت راست صفحه او نواری از علاقه مندی هایش به نمایش بگذارد . این نوار شامل میانبر های متفاوت مثل تصاویر ، صفحات مورد علاقه کاربر ، رخداد های مورد نظر کاربر ، لیست دوستان مورد علاقه اش و… است .
در واقع می توان گفت این قسمت از فیس بوک توانایی ارائه تمامی فعالیت های مورد علاقه کاربر مورد نظر را در خود دارد . و کاربر می تواند هر میانبری را که دوست داست به این قسمت اضافه کند .
-
صفحه پروفایل :
پروفایل در سایت فیس بوک به عنوان تایم لاین هم شناخته می شود . این بخش از فیس بوک می تواند فعالیت کاربر را به صورت کامل ثبت کند . در واقع می توان گفت این قسمت می تواند تمامی اطلاعات و مشخصاتی را که کاربر در فیس بوک برای ثبت نام وارد کرده است را دخیره داشته باشد و به نمایش بگذارد .
علاوه بر اطلاعاتی که کاربر از خود در این بخش وارد می کند . این بخش تمامی پست هایی را که کاربر در سفحه خود منتشر می کند . به صورت دخیره شده در خود نگه میدارد . یعنی هر آنچه را که کاربر در صفحه خود ثبت می کند . می تواند در بخش تایم مشاهده کند . این اطلاعات می توانند اطلاعاتی قبیل لینک ها ، تصاویر ، ویدیوها و… باشند .
تصویر پروفایل فیس بوک :
در فیس بوک هر فردی را می توان دارای تصویر شخصی خود که انتخاب مخصوصی است دانست . این تصویر برای معرفی هویت افراد به یکدیگر است . اگر کاربر مورد نظر در انتخاب تصویر پروفایل خود صداقت داشته باشد و تصویر خودش را قرار دهد . دوستان او به راحتی می توانند او را در شبکه فیس بوک تشخیص بدهند . و با وی ارتباط برقرار کنند .
به همین دلیل پیشنهاد می شود برای تصویر پروفایل فیس بوک از تصاویر واضح و زیبا استفاده شود . تا فرد به صورت کامل قابل شناسایی باشد .
برای اینکه بتوان تصویر پروفایل را در شبکه فیس بوک تغییر داد باید روی تصویر کلیک کرد . پس از باز شدن تصویر آن را حذف کرد . و تصویر دیگری را برای پروفابل آپلود کرد .
هنگامی که می خواهید برای تصویر پروفایل خود عکس آپلود کنید چند گزینه پیش رو دارید اولین گزینه آپلود یک عکس جدید از آلبوم یا تصویری است که کاربر قسط انداختن آن در همان لحظه را دارد .و دومین گزینه را می توان آپلود از عکس های قبلی که در فیس بوک به عنوان پست با دوستان به اشتراک گذاشته شده بوده است .
در این قسمت کاربر می تواند پستی که با دوستان خود به اشتراک گذاشته را به صورت مجزا برای یکی از دوستان انتخابی خود ارسال کند .
تنظیمات اکانت :
هر فردی که دارای فیس بوک باشد نیاز دارد تا تنظیماتی را برای حساب کاربری خود انجام بدهد . برای مثال می توان گفت یک کاربر می خواهد رمز عبور خود را پس از مدتی تغییر بدهد و رمز دیگری را جایگزین آن کند . یا اینکه ممکن است کاربری بخواهد مدیریت دیگر میانبر های حساب خود را در دست داشته باشد .
به همین منظور سایت فیس بوک قسمتی را با نام تنظیمات برای شبکه در نظر گرفته است . که کاربر با دسترسی به آن به راحتی می تواند موارد مورد نظر را کنترل کند . برای این کار تنها نیاز است به قسمت چرخ دنده ای که در پایین صفحه شخصی او است برود و با کلیک بر روی آن تنظیمات اکانت را انتخاب کند .
پس انتخاب تنظیمات اکانت قسمت های مختلفی در این قسمت مورد مشاهده قرار می گیرد که در بخش زیر قابل توضیح خواهند بود :
-
General :
اولین قسمتی که در تنظیمات سایت فیس بوک قابل مشاهده است جنرال است . این قسمت موارد مختلفی را نظیر نام کاربری فرد ، ایمیل فرد ، مشخصات فردی فرد ، اطلاعات ورودی فرد برای ثبت نام وی و… را دارا است . که برای کاربر این اطلاعات را به نمایش می گذارد .
در این قسمت کاربر این توانایی را دارد تا زبان مورد نظر خود را انتخاب کند . یعنی انتخاب کند که می خواهد زبانی که فیس بوک با او ارتباط برقرار می کند چه زبانی باشد . برای مثال اگر این کاربر برای فیس بوک خود زبان فارسی را انتخاب کند . فیس بوک به صورت فارسی در دسترس کاربر قرار می گیرد .
اما اگر همین کاربر برای زبان فیس بوک خود انگلیسی را انتخاب کند . شبکه فیس بوک با زمان انگلیسی در اختیار کاربر قرار می گیرد . و با او ارتباط برقرار می کند .
-
Security :
هنگامی که وارد تنظیمات سایت فیس بوک می شویم بخش بعدی که قابل مشاهده است . امنیت یا Securiti است . که دارای طراحی ویژه ای برای ایجاد امنیت در فیس بوک است . برای مثال در این بخش از تنظیمات سوال های امنیتی قرار دارد که کاربر با مشخص کردن جواب این سوال ها باعث می شود . تا شخص دیگری که پاسخ این سوال ها را نمی داند ، نتواند وارد صفحه فیس بوک او شود.
همچنین از دیگر کاربرد های این بخش می توان به فعال کردن قسمت SSL برای ایجاد امنیت بیشتر در صفحه فیس بوک و فرستادن اعلان به کاربر هنگامی که شخص دیگری قسط ورود به اکانت او را دارد ، اشاره کرد .
-
Privacy :
این قسمت از تنظیمات را حریم خصوصی نیز نام گذاری می کنند . این قسمت از فیس بوک می تواند موارد مربوط به حریم خصوصی کاربر را در فیس بوک تنظیم کند . برای مثال در این قسمت کاربر می تواند عواملی را ایجاد کند تا از مشاهده پست هایش توسط افرادی که نمیخواهد جلوگیری کند .
یعنی یک کاربر با استفاده از حریم خصوصی می تواند مشخص کند که چه کسانی پست های او را مشاهده کنند . در این قسمت کاربر می تواند حتی مشخص کند که چه کسانی می توانند از فعالیت او با خبر باشند .
-
Notifications :
این قسمت از تنظیمات سایت فیس بوک را اعلان نیز نام گذاری می کنند . با استفاده از این قسمت فیس بوک تمامی اطلاعیه های مهمی که فیس بوک می خواهد در اختیار کاربر قرار دهد به ایمیل کاربر ارسال می کند.
برای مثال اگر فردی برای کاربر در فیس بوک درخواست دوستی بفرستد . در این صورت فیس بوک درخواست دوستی این فرد را در ایمیل کاربر به او گزارش می دهد . تا کاربر تصمیم بگیرد که میخواهد قبول کند یا خیر .
در این قسمت این امکان هم وجود دارد که کاربر اعلان های خود را غیر فعال کند . یعنی از اطلاعیه هایی که فیس بوک می خواهد برای کاربر بفرستد بی خبر باشد . و به آنها توجهی نکند . برای این کار تنها کافی است کاربر وارد این قسمت شده و نوتیفیکیشن را قطع کند . تا دیگر برای او اعلانی از فیس بوک فرستاده نشود .
-
Download :
دانلود را در سایت فیس بوک پخش نیز نام گذاری می کنند . این بخش از فیس بوک یک امکان عالی برای بخش جنرال شناخته می شود . زیرا در این بخش کاربر این توانایی را دارد که تمامی اطلاعاتی را که می خواهد در فیس بوک و رابانه خود داشته باشد . برای این کار تنها کافی است کاربر در صفحه فیس بوک خود لینکی در پایین صفحه هست را کلیک کند . مورد استفاده قرار بدهد . ( download a copy ) .
اصطلاحاتی که در سایت فیس بوک مورد استفاده قرار می گیرند :
-
Application :
این اصطلاح در سایت فیس بوک برای برنامه مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند به کاربران اجازه بدهد تا بتوانند محتوای مورد نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و با کاربرانی که می خواهند تعامل برقرار کنند .
-
Edge Rang :
این اصطلاح برای یک الگوریتم در سایت فیس بوک مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند به کاربر نشان دهد که چه مضامینی برای پست های خبری او توسط کاربران دیگر مورد استفاده قرار گرفته است .
-
Fan :
این اصطلاح در سایت فیس بوک برای کاربر فیس بوک مورد استفاده قرار می گیرد .
-
Friend :
این اصطلاح در سایت فیس بوک به عنوان یک اتصال مورد استفاده قرار می گیرد . یعنی از این اصطلاح برای اینکه کاربر بتواند کاربر دیگری را به عنوان یک دوست در پروفایلش اضافه کند استفاده می شود .
-
Ftiend List :
هنگامی که در سایت فیس بوک یک گروه از دوستان به صورت سازمان یافته وجود دارد با این اصطلاح نام گذاری می شود .
-
Group :
این اصطلاح برای مجموعه ای از کاربران مورد استفاده قرار می گیرد که با یک دیگر وجه اشتراک و علاقه های همانندی دارند .
-
Insights :
این اصطلاح برای معیار ها و خصوصیات ویژه هر کاربر در صفحه فیس بوک به کار می رود . در واقع این اصطلاح را می توان مخصوص کسب و کار هر کاربر دانست و توانایی ارائه نوع عملکرد و کارایی و تحلیل آنها را دارد .
-
Like :
لایک کردن اصطلاحی است که برای پسندیدن یک پست یا یک صفحه در سایت فیس بوک به کار می رود . برای مثال اگر کاربر مورد نظر از پستی در فیس بوک دیدن کند و این پست را مورد علاقه خود قرار بدهد . یعنی این پست را لایک کرده است .
-
NetWork :
نت ورک را می توان یک انجمن داست که در سایت فیس بوک تشکیل شده و افرادی همچون کاربران فیس بوک که در محل کار یا مدرسه در کنار هم هستند را در بر میگیرد .
-
News feed :
هنگامی که کاربر در سفحه نخست سایت فیس بوک خود وضعیت دوستان خود را به روز رسانی کند در لغت نیوز فید انجام داده است . در معنای دیگر این اصطلاح یعنی مجموعه به روزرسانی شده وضعیت دوستان در صفحه نخست فیس بوک .
-
Page :
در سایت فیس بوک این اصطلاح برای حضور افراد خاص در فیس بوک مورد استفاده قرار می گیرد . برای مثال هنگامی که افرادی همچون هنرمندان ، چهره های اجتماعی ، کسب و کار ، برندها .، سرگرمی ها ، مکان ها ، در فیس بوک حضور رسمی پیدا می کنند یعنی در فیس بوک دارای پیج هستند .
این افراد در فیس بوک با به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود با دیگر کاربران ، طرفداران بسیاری را جذب می کنند .
-
Profile :
این اصطلاح برای حضور افراد در سایت فیس بوک استفاده می شود . این نکته قابل توجه است که اصطلاح پروفایل تنها برای افراد قابل استفاده است . و برای عواملی همچون بیزینس ها مورد استفاده قرار نمیگیرد .
این افراد می توانند اطلاعاتی را که دارند با دیگران کاربران به اشتراک گذاشته . و با دیگران تعامل پیدا کنند .
-
Time Line :
در سایت فیس بوک این اصطلاح را می توان هسته اصلی یک پروفابل داست . این یعنی صفحه هایی که مطالب جدید را برای بالا بردن کاربران خود جمع آوری می کنند .
برای مثال می توان به بروز رسانی وضعیت کاربر در فیس بوک یا اقدامات اخیر که در فیس بوک وجود دارد که برای این اصطلاح کاربرد دارند ، اشاره کرد .
نحوه ثبت نام در فیس بوک :
برای اینکه بتوان در سایت فیس بوک ثبت نام کرد باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد :
1 ــ مرورگررا باز کرده و سایت فیس بوک را سرچ کنید ( سایت فیس بوک اصلی : facebook.com )
2 ــ پس ورود به سایت فیس بوک اصلی اطلاعاتی که برای ثبت نام خواسته را وارد کرده . و برای ثبت نام خود در سایت فیس بوک رمز گذاری کنید ( این رمز باید غیر قابل حدث زدن باشد و باید دوبار تکرار شود . )
3 ــ پس از اینکه اطلاعات خواسته شده توسط سایت فیس بوک را وارد کردید . باید توی سایت فیس بوک روی کلمه sing Up بزنید تا بتوانید شماره همراه موبایل خود را برای ثبت نام در سایت فیس بوک وارد کنید .
4 ــ پس از اینکه در سایت فیس بوک شماره خود را وارد کردید . سایت فیس بوک کدی را به شماره همراه شما ارسال می کند . که باید این شماره را در کادر مربوط به خود در سایت فیس بوک وارد کنید .
5 ــ پس از اینکه شما شماره خود را در سایت فیس بوک وارد کرده و ثبت نام کردید . به راحتی می توانید دوستان خود را که با تلفن همراه خود با آنها ارتباط دارید در فیس بوک پیدا کنید .
6 ــ برای اینکه بتوانید راحت تر دوستان ود را در سایت فیس بوک پیدا کنید . باید ایمیل خود را نیز در کادر مورد نظر سایت فیس بوک وارد کنید .
7 ــ همچنین با توجه به اطلاعاتی که شما در سایت فیس بوک برای تحصیلات خود وارد می کنید . فیس بوک دوستانی را که با شما اشتراک دارند . به شما برای آشنایی معرفی می کند .
8 ــ پس از اینکه این مراحل را در سایت فیس بوک رد کردید . باید برای پروفایل خود یک عکس انتخاب کنید تا در سایت فیس بوک شناسایی شما توسط کاربران دیگر راحت تر باشد .
9 ــ پس از رد کردن تمامی این مراحل فیسبوک برای شما ایمیلی را در نظر میگیرد و کد تایید به شما می دهد . که این پایان ثبت نام در سایت فیس بوک است .
حذف اکانت سایت فیس بوک :
هنگامی که یک کاربردر سایت فیس بوک ثبت نام می کند ممکن است پس مدتی بخواهد این سایت فیس بوک را ببندد یا برای همیشه آن را حذف کند در این صورت با انجام مراحل زیر می تواند این کار را انجام دهد .
1 ــ وارد سایت فیس بوک شخصی خود شده .
2 ــ پس از اینکه وارد سایت فیس بوک خود شدید به بخش حذف حساب کاربری می روید . در این بخش اگر از صفحه سایت فیس بوک خود خارج شده اید . وارد سایت فیس بوک شخصی خود می شوید .
3 ــ پس از اینکه وارد صفحه حذف حساب کاربری در سایت فیس بوک خود شدید روی دکمه آبی رنگ که دیلیت اکانت نوشته می زنید .
4 ــ پس از اینکه در سایت یس بوک روی دکمه دیلیت اکانت زدید . سایت برای شما کدی میفرستد . که شما باید آن را در کادر مربوطه وارد کنید . همچنین باید رمز خود را که برای سایت فیس بوک در نظر گرفته بودید نیز وارد کنید .
هنگامی که شما این مراحل را انجام بدهید سایت فیس بوک شما غیر فعال می شود . و شما برای فعال سازی دوباره سایت فیس بوک خود تنها دو هفته وقت دارید . در صورتی که در این دوهفته سایت فیس بوک خود را فعال سازی نکنید . سایت فیس بوک شما برای همیشه حذف می شود . و قابل دسترس نخواهد بود .
فیس بوک در ایران :
فیس بوک را می توان فناوری دانست که در کشور ایران سختی های بسیاری را پشت سر گذاشته است . درواقع می توان گفت تا قبل از اسیت 1388 این سایت توانسته از طریق شبکه اینترنت برای ایرانیان در دسترس قرار بگیرد . اما هنگامی که پس از سال 1388 حوادث انتخابات صورت گرفت . این سایت فیلتر شد . اما باز هم توانست با پشت سر گذاشتن این نشیب دوباره در دسترس ایرانیان قرار بگیرد .
البته دسترسی به سایت در حال حاضر برای ایرانیان از طریق فیلتر شکن صورت میگیرد و مردم ایران نمی توانند بدون استفاده از فیلترشکن از فیس بوک استفاده کنند .
فیس بوک را در ایران می توان شبکه ای بسیار محبوب برای جوانان دانست . که توانسته کاربران زیادی را جذب کند . و برای افرادی قبیل دانشجویان ، استادان ،بازاریابان ، کارمندان ، بازاریابان ، هنرمندان ، روزنامه نگاران ، دانش آموزان قابل استفاده قرار گرفت .
هنگامی که فیس بوک در ایران فیلتر شد . این موضوع به وجود آمد که کشور ایران دیگر نتوانست آمار دقیقی از کاربران فیس بوک در ایران داشته باشد . زیرا این افراد با استفاده از فیلتر شکن وارد فیس بوک می شوند .
البته این شبکه از نظر برخی از علمای دینی و مسئولین محترمه به دلیل تاثیری که ممکن است بر افراد داشته باشد . غیر مجاز اعلام شده است و به عنوان عملی غیر شرعی شمرده می شود .
فیس بوک منسنجر :
فیس بوک منسنجر را می توان پیام رسانی معرفی کرد که به تازگی توسط شرکت فیس بوک طراحی شده . و کاربر بسیار بالایی برای کاربران خود ارائه کرده است .
فیس بوک منسجر به عنوان یکی از بهترین پیام رسان ها شناخته شده است . در این شبکه کاربر می تواند عکس ها ، فیلم ها ، متنهای خود را برای دوستان خود ارسال کند . و از گفتوگوی راحت با دوستان خود لذت ببرد .
این برنامه دارای امکانات بسیار بالا برای کاربر خود است . و همچنین از مزیت امنیت بسیار بالا نیز برخوردار است . زیرا این شبکه برای کاربر علاوه بر اینکه امکان جت و مکالمه را خیلی راحت می کند ، حریم خصوصی را نیز به صورت کامل حفظ می کند.
چرا باید از فیس بوک استفاده کنیم ؟
قدرت بازار را امروزه می توان در دست مصرف کنندگان دانست . به صورتی که می توان گفت بازاریابان و فروشنگان امروزه نسبت به مصرف کنندگان از قدرت کمتری برخوردار هستند . زیرا مصرف کنندگان هستند که می توانند انتخاب کنند که با بازاریابان و فروشندگان چقدر و به چه مقدار در ارتباط باشند .
فیس بوک را امروزه می توان یکی از شبکه هایی دانست که برای مصرف کنندگان قدرت بسیاری را فراهم می سازد . زیرا مصرف کنندگان ازاین طریق می توانند آزادانه انتخاب کنند . و طبق منافع خودشان عمل کنند .
بازاریابان و فروشندگان با استفاده از فیس بوک می توانند برای بازاریابی خود از طریق جذب مشتری ، یک کانال بسازند و جذب بازدید کننده های خود را بالا ببرند .
بیزینس از طریق فیس بوک :
برای اینکه بتوانیم از طریق فیس بوک کسب و کار خود را اداره کنیم و بیزینس به راه بیندازیم . باید یک صفحه کسب و کار عمومی در فیس بوک داشته باشیم . زیرا برای بیزینس نیاز به پروفابل شخصی نیست بلکه باید صفحه باز باشد . تا تمامی کاربران بتوانند از آن بازید داشته باشند .
این کاربران می توانند محتوای صفحه را لایک کنند و برای صفحه کسب و کار تبدیل به کاربر همیشگی شوند بدون اینکه نیاز به تایید صاحب صفحه داشته باشد . درواقع فیس بوک را می توان به دلیل پیشرفتی که در بیزینس بازاریابان ایجاد می کند . فرصتی بی نظیر و عالی برای کسب و کار های مختلف دانست .
ایجاد بیزینس در فیس بوک:
برای اینکه بتوانیم بیزینسی را در فیس بوک شروع کنیم . باید هنگام ورود به فیس بوک صفحه ای ایجاد کرده که در حالت عمومی قرار داشته باشد . همچنین باید این نکتهرا مد نظر داشته باشید که صفحه مورد نظر شما باید طوری انتخاب شود ، که قدرت توصیف کسب و کار شما را برای کاربران فیس بوک داشته باشد .
پس از انتخاب نوع صفحه کسب و کار در فیس بوک دسته بندی این صفحه باید انجام شود . در این دسته بندی هر بیزینس برای صفحه کسب و کار خود باید نام کمپانی و اسم تجاری خاصی را مد نظر بگیرد .
نکته مورد نظر برای بازاریابان فیس بوک :
نکته ای که برای بازاریابی در فیس بوک بازاریابان باید در نظر داشته باشند انتخاب دسته در صفحه است . هنگامی که کاربر برای خود دسته ای را انتخاب می کند . این دسته در جستوجو های مرتبط با دسته انتخاب شده .و ارائه زمینه های مربوط به صفحه طراحی شده کمک می کند .
مراحل کسب و کار در فیس بوک :
پس از اینکه صفحه فیس بوک ساخته شد و دسته مورد نظر هم انتخاب شد سه مرحله پیش روی بازاریاب برای ساخت فیس بوک قرار می گیرد . که فیس بوک کاربر را برای گذراندن این مراحل راهنمایی خواهد کرد .
اولین مرحله را در فیس بوک می توان شرح کسب و کار انتخاب شده دانست که حاوی یک URL برای وب سایت و یک URL برای کسب و کار است . که توضیحاتی درباره این اطلاعات به کاربر از طریق فیس بوک داده می شود .
سپس کاربر باید مشخصات واقعی خودش را در فیس بوک به صورت کاملا مختصر در دو یا سه جمله کوتاه و خلاصه بنویسد . تا فیس بوک بتواند با کاربر اشنایی پیدا کرده و از او بیشتر مطلع باشد .
انتخاب تصویر :
پس از اینکه کاربر برای کسب و کار خود مراحل گفته شده را سپرب کرد . باید برای پروفایل بیزینس خود یک تصویر انتخاب کند . این تصویر قانونا باید در اندازه 180 در 180 انتخاب شود . زیرا هنگامی که در فیس بوک قرار بگیرد به تصویری با اندازه 160 در 160 تبدیل می شود .
در این زمان کاربر مورد نظر به عنوان مدیر صفحه ایجاد شده شناخته می شود و درواقع صاحب صفحه را می توان ضامنی بین صفحه ایجاد شده برای کسب و کار و کسب و کار دانست .
ادمین دوستان خود در کسب و کار :
هنگامی که کاربر در صفحه مورد نظر خود در فیس بوک وارد بخش admin می شود . می تواند افرادی را از کاربران دیگر و دوستان خود برای مشارکت در کسب و کار در فیس بوک با عنوان های متفاوت وارد صفحه کند . برای مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد :
-
مدیر :
مدیر یک صفحه در فیس بوک می تواند شخص دیگری را نیز برای مدیریت این صفحه ادمین کند . تا با شراکت و همکاری هم ایم صفحه کسب و کار را در فیس بوک مدیریت کنند . مدیر یک صفحه در فیس بوک می تواند کارهایی مانند ارسال پیام ، ایجاد آگهی ، ایجاد پست ، مشاهده اطلاعات آماری و… بپردازد .
-
ایجاد کننده محتوا :
در یک صفحه کاری مدیر صفحه می تواند برای آسانی کار تولید کننده محتوا استخدام کند . یعنی شخصی را وارد صفحه کند تا بتواند به کارهای این صفحه نظیر ایجاد پست ، ایجاد پیام ، ایپاد متن های مورد نظر در صفحه ، مشاهده اطلاعات آماری و… بپردازد .
-
ناظم :
در یک صفحه کسب و کار در فیس بوک ناظم فردی نامیده می شود که به نظرات کاربران دیگر در صفحه رسیدگی می کند . یعنی یا به این نظرات پاسخ می دهد . یا این نظرات را حذف می کند . از کارهای دیگری که ناظم می تواند در صفحه کسب و کار فیس بوک انجام دهد . می توان به مواردی همچون ایجاد و ارسال پیام یا مشاهده اطلاعات آماری نیز اشاره کرد .
-
تحلیلگر :
تحلیلگر در صفحه کاری فیس بوک فردی است که آنالیز بخش اینستیگت را برعهده دارد . این شخص نسبت به بقیه افراد کار سخت تری را برعهده دارد . اما اگر ماهر باشد . می تواند به پیشرفت کسب و کار در فیس بوک کمک بسیار ویژه ای بکند .
-
مبلغ :
مبلغ در واقع یک فرد است که به صفحه کسب و کار در فیس بوک با هدف ایجاد تبلیغات و اطلاعات آماری اضافه می شود .
بهترین روش ها برای کسب و کار در فیس بوک :
1 ــ ایجاد مطالب جدید و جذاب :
برای اینکه بتوان کسب و کار بسیار عالی در فیس بوک رقم بزنیم . باید مطالب بسیار جذاب و به روز در فیس بوک ایجاد کنیم . این مطالب می توانند عکس ها با ویدیو هایی باشند که حوادث ، ویدیو ها ، نظر سنجی ها ، رویدادها در بر میگیرند .
همچنین صاحب صفحه کسب و کار در فیس بوک می تواند از کاربران خود بخواهد تا در برابر پست های گذاشته شده نظر سنجی کنند . البته نکته مورد نظر این است که تنها کابران فعلی نباید مورد نظر مدیر صفحه باشد . و باید پست های صفحه در قسمت فید خبری نیز گذاشته شوند . تا بتوانند دوستانی را که هنوز صفحه کاری را نمیشناسند جذب کنند .
2 ــ تعامل با طرفداران :
مدیر صفحه کاری باید این را بداند که پاسخ گویی به کاربران بخش مهمی از یک کسب و کار فعال است . یعنی مدیر صفحه باید پس ایجاد محتوای خوب و عالی در فیس بوک بتواند به شکایت ها و سوالات کاربران صفحه خود پاسخگو باشد .
حتی اگر کاربری نسبت به فعالیت صفحه وی نظر منفی بدهد . مدیر صفحه باید سعی کند تا فعالیت صفحه خود را طبق نظر کاربر خود تغییر بدهد تا صفحه کاری وی با کاهش نظرات منفی روبه رو شود .
البته این نکته باید مد نظر باشد که با توجه به اینکه صفحه موجود در فیس بوک عمومی است . هر فردی می تواند نظر ارسال کند و در نظر خود می تواند هر چیزی را بیان کند . بهترین کار و رفتاری که مدیر یک صفحه می تواند در برابر این حچم از نظرات انجام دهد . این است که مودبانه به تمامی این نظرات پاسخ بدهد . تا در نتیجه بتواند از برند خود یک تصویر مثبت برای کاربران بسازد .
3 ــ خارج شدن از گروه های فیس بوک :
در سایت فیس بوک گروه های فیس بوک را می توان متفاوت با صفحات بیزینسی دانست . درست است که در بعضی مواقع احساس می شود که باید برای کسب و کار در فیس بوک یک گروه ایجاد شود . اما بین صفحه بیزینس با گروه های موجود در فیس بوک تفاوت بسیار وجود دارد .
در واقع می توان گفت صفحاتی که در فیس بوک برای کسب و کار به وجود می آیند نشان دهنده یک برند هستند . در حالی که گروه های موجود در فیس بوک جایی هستند که مردم درباره منافع مشترکشان بحث می کنند . این گروه ها برای افراد خاصی از افراد مورد استفاده است و بیشتر حالت موجودیت برای چت کردن را دارند .
https://sepante.com/mag/nazaninzahra/%d8%a8%d8%a7-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%a7%d8%a8%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%84%db%8c%d9%86%da%a9%d8%af%db%8c%d9%86-%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d8%ae%d9%88%d8%af-%d8%b1%d8%a7-%d8%a7%d9%81%d8%b2/
https://sepante.com/mag/sara/3944/
http://https://sepante.com/mag/nazaninzahra/%d8%a8%d8%a7-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%a7%d8%a8%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%84%db%8c%d9%86%da%a9%d8%af%db%8c%d9%86-%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d8%ae%d9%88%d8%af-%d8%b1%d8%a7-%d8%a7%d9%81%d8%b2/http://
https://sepante.com/mag/sara/3944/