سیستم اینترنت اشیا چیست ؟
-
سیستم اینترنت اشیا چیست؟
مقدمه
اینترنت اشیا را اینترنت چیزها هم می نامند. سیستم اینترنت اشیا در واقع به میلیارد ها دستگاهی اشاره دارد. که در سراسر جهان می توانند .به اینترنت متصل شوند. این دستگاه ها قابلیت گردآوری داده ها و اشتراک گذاشتن آنها را دارند.
با توجه به تراشه های ارزان کامپیوتری و وجود شبکه های بی سیم در همه جا این امکان وجود دارد. که همه اشیاها از یک قرص کوچک تا یک هواپیما بسیار بسیار بزرگ توانایی این را داشته باشند. که به اینترنت متصل شوند. و بخشی از اینترنت اشیا مبدل شوند .
در واقع متصل کردن اشیا به اینترنت و افزودن حسگرها به این اشیا می تواند. سطحی از هوشمندی دیجیتال را به آنها اضافه کند . امکان تعامل با اشیا های دیگر را این هوشمندی به اشیا می دهند . که بهره گیری از داده های بی درنگ ، بدون مداخله های انسانی فراهم می کند . اینترنت اشیا می تواند دنیای اطراف را واکنش گراتر و هوشمند ترکند . اینترنت اشیا این قابلیت را دارد که دنیای فیزیکی و دنیای دیجیتال را با هم دیگر ادغام کند .
اینترنت اشیا چیست ؟
اینترنت اشیا که به صورت لفظی به آن iot گفته می شود . مبحثی است درباره گسترش قدرت اینترنت به مورد هایی فراتر از کامپیوتر ها و گوشی های اندروید . در واقع می توان گفت قدرت اینترنت در طیف گسترده ای از اشیا .، فرآیند ها و محیط است . اینترنت اشیا در حال تغییر دادن صنایع ، کشاورزی ، بهداشت و درمان است .
در واقع می توان گفت اینترنت اشیا سیستمی از دستگاه های محاسباتی ، ماشین های دیجیتال و مکانیکی ، اشیا ، حیوانات یا افراد است . که توانایی انتقال داده ها را در شبکه بدون نیاز به نوع تعاملات انسان با انسان یا حتی انسان با کامپیوتر را دارند .
در واقع مفهوم اینترنت اشیا بسیار ساده است. در واقع می توان گفت همه چیز در جهان به اینترنت متصل می شود .
مثال هایی از سیستم اینترنت اشیا :
در واقع می توان گفت هر چیز فیزیکی ، در صورتی که توانایی این را داشته باشد. که به اینترنت بدون دخالت انسان متصل شود. و به تبادل اطلاعات در شبکه بپردازد . یا اینکه بتواند آن را از طریق اینترنت کنترل کند .، قابلیت مبدل شدن به یک دستگاه اینترنت اشیا را دارد.و برای مثال یک لامپ رشته ای که به وسیله یک گوشی هوشمند قابل روشن و خاموش شدن است. در واقع یک دستگاه اینترنت اشیا است .
یا می توان به حسگرهای حرکتی ، ترموستات ، دفتر کار هوشمند ، چراغ های روشنایی معابر و … اشاره کرد.
مثال هایی از سیستم اینترنت اشیا در دستگاه های بزرگ :
برخی از دستگاه های بزرگ هستند که ممکن است. شامل تعداد بسیار زیادی از مولفه های کوچک تر از اینترنت اشیا باشند . برای مثال می توان به موتور جت اشاره کرد. که در همین لحظه می توان گفت شامل هزاران حسگر است . که داده ها را می تواند گردآوری کند. و برای پردازش های بی درنگ ارسال می کنند . این کار با هدف حاصل شدن محصولی قابل اعتماد از کارایی عملکرد موتور جت انجام می شود .
البته برای مقیاس های بزرگ تر می توان به پروژه های شهر های هوشمند اشاره کرد . در این پروژه ها مناطق مختلف شهر سرشار از حسگرهای گوناگون هستند. که می توانند به انسان برای درک و کنترل بهتر محیط اطراف کمک کنند.
سیستم اینترنت اشیا و گوشی همراه:
البته باید این نکته را در نظر داشت که اصطلاح اینترنت اشیا عموما و به صورت کلی برای دستگاه هایی می تواند استفاده شود. که به صورت عادی امکان اتصال به اینترنت را تداشته باشند. مثل یخچال و بتوانند به شبکه ای از بقیه اشیا متصل به اینترنت به صورت مستقل از اقدامات انسان ها ، تعامل کنند . در این صورت گوشی همراه یا کامپیوتر که خود قابلیت اتصال به اینترنت را دارند. حتی با وجود اینکه ساخته از تعداد زیادی حسگر هستند .جز سیستم اینترنت اشیا قرار نمی گیرند.
در واقع می توان گفت حسگرهای سازنده گوشی همراه مجموعه ای هستند .که یک گوشی هوشمند را تشکیل می دهند .در صورتی که ساعت هوشمند و مچ بندهای هوشمند و … مجموعه اشیا هوشمند را تشکیل می دهند .
سیستم اینترنت اشیا صنعتی چیست ؟
اینترنت اشیای صنعتی به مفهوم استفاده از فناوری سیستم اینترنت اشیا در زمینه کسب و کار اشاره دارد . دستگاه های اینترنت اشیا صنعتی چیزی مانند دستگاه های سیستم اینترنت خانگی هستند . البته با این تفاوت. که در فرآیند های صنعتی هدف استفاده از سیستم اینترنت اشیا ترکیبی از حسگرها ، شبکه های بی سیم ، کلان داده ها ، هوش مصنوعی. ، تحلیل داده ها ، اندازه گیری ، بهینه سازی و… است .
در شبکه های صنعتی افزایش نیروی کار و صرفه جویی در هزینه ها دو هدف اصلی استفاده از سیستم اینترنت اشیا صنعتی است . البته باید این نکته را در نظر داشت که سیستم اینترنت اشیا صنعتی می تواند. جریان های در آمد را نیز برای کسب و کارها هم بسازد . برامی مثال می توان به بهره گیری کارخانه جات از اینترنت اشیا اشاره کرد. این کارخانه جات با استفاده از اینترنت به جای اینکه صرفا فقط یک محصول تنها را و به عنوان یک موتور به فروش برسانند. می توانند قابلیت نگهداری پیش بینانه از موتور را نیز به فروش برسانند.
تفاوت سیستم اینترنت اشیا و سیستم اینترنت همه چیز :
اصطلاح سیستم اینترنت اشیا اولین بار توسط یک کارآفرین انگلیسی با نام کوین اشتون در سال 1999 مطرح شد. در واقع این کارآفرین به اتصلات بین اشیای فیزیکی اشاره داشت . هر چند که امروزه مفهوم آن گسترده تر از مفهوم اولیه ارائه شده برای سیستم اینترنت اشیا است.
امروزه این مفهوم اکثرا با مفهوم اینترنت همه چیز دچار همپوشانی ، اشتباه و درواقع تداخل می شود . در واقع حقیقت این است که سیستم اینترنت اشیا و ارتباط ماشین با ماشین. زیر مجموعه هایی از اینترنت همه چیز هستند . این سه مورد هر کدام با هم تفاوت داشته و منجبر به اثرات متفاوتی برای مصرف کنندگان و کسب کار آنها است .
سیستم اینترنت همه چیز :
اینترنت همه چیز طی توسعه و تکامل طبیعی اینترنت اشیا شکل گرفت .و ظهور کرد . در واقع می توان گفت اینترنت همه چیز اساسا مرتبط با تاکتیک های شرکت سیسکو برای راه اندازی یک دامنه کسب و کار جدید است . ولی در عین حال ، می توان گفت. که اینترنت همه چیز مفهومی گسترده تر از اتصالات را از دیدگاه فناوری های اتصالات مدرن را دنبال می کند .
اینترنت همه چیز شامل چها عنصر کلیدی است . این عناصر متشکل از همه انواع اتصالات قبیل : افراد ، اشیا ، فرآیند ها ، داده ها هستند.
1 ــ افراد :
به عنوان گرد های نهایی متصل شده از طریق اینترنت ، برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و انواع فعالیت ها محسوب می شود. برای مثال می توان به شبکه های اجتماعی ، حسگرهای سلامتی و تناسب اندام و دیگر موارد اشاره کرد.
2ــ اشیا :
حسگرهای فیزیکی ، انواع دستگاه ها ، محرک ها ،و دیگر موارد را در نظر گرفت که داده را تولید. یا آنها را از دیگر منابع دریافت می کنند مثل ترموستات ها و گجت ها .
3 ــ داده ها :
داده های خام ، پردازش و تحلیل می شوند. و در نهایت به اطلاعات مفید تبدیل می شوند .
4 ــ فرآیند ها :
استفاده از اتصالات میان داده ها ، اشیا و افراد برای به دست آوردن ارزش هاست . برای مثال. می توان به استفاده از تجهیزات تناسب اندام و انواع شبکه های اجتماعی برای تبلیغ پیشنهادات سیستم های مرتبط به مشتریان اشاره کرد. که بسیار آینده نگرانه است .
اینترنت اشیا :
دستگاه ها ، کامپیوترها و ماشین ها در همان زمانی که کارآفرین کوین اشیون به عبارت سیستم اینترنت اشیا اشاره کرد. نیز به هم متصل بودند. این کارآفرین به دلیل توانایی که در متصل کردن دستگاه های غیر متصلی به هم داشت .که پیش از این قادر به تولید ، انتقال و دریافت داده ها نبودند ،. نیز مورد توجه قرار گرفت . و توانست جایگاه اکنون خود را به دست آورد.
در واقع جایگذاری حسگرها ، پردازنده ها و سیستم های کنترلی در این اشیا ، می تواند. ارتباط افقی را در یک شبکه چند گره ای از اشیای فیزیکی امکان پذیر سازد.
ارتباط ماشین با ماشین :
ارتباط ماشین با ماشین که به صورت زیر مجموعه ای برای سیستم اینترنت اشیا قرار می گیرد . به ارتباط بسته به بسته و نقطه به نقطه بین اشیای فیزیکی اشاره دارد . در این نوعارتباط ، ارتباط در بین ماشین ها را بدون دخالت انسان ها امکان پذیر می کند . برای مثال می توان به ترافیک ، رباتیک و انواع کاربرد های دیگر ان اشاره کرد . مثل ارتباطات دستگاه با دستگاه.
تفاوت اینترنت اشیا و اینترنت همه چیز :
تفاوت بین سیستم اینترنت اشیا و اینترنت همه چیز در دو مفهوم کلیدی خلاصه می شود. :
1 ــ سیستم اینترنت اشیا روی اشیای فیزیکی تمرکز می کند. در حالی که می توان. گفت اینترنت همه چیز روی چهار مولفه متفاوت از هم متمرکز می شود. ( فرایند ها ، داده ها ، افراد و اشیا )
2 ــ سیستم اینترنت اشیا را در واقع می توان به هم پیوستگی اشیای فیزیکی که داده ها را ارسال و دریافت می کنند .در حالی که می توان گفت اینترنت همه چیز مفهومی بسیار گسترده تر از اینترنت اشیا دارد. که شامل فناوری ها یا افراد به عنوان گره های پایانی می شود .
دلایل اهمیت سیستم اینترنت اشیا :
زمانی که اشیا به اینترنت متصل می شوند . توانایی این را پیدا می کنند .که اطلاعات را ارسال یا دریافت کنند .و یا حتی به صورت هم زمان هر دو کار را انجام دهند . که این توانایی باعث می شود . که اشیا هوشمند تر بشوند. و این هوشمندی دقیقا ویزگی خوب بشر در امروزه است .
در اینترنت اشیا تمامی چیزهایی را که می توان به اینترنت متصل کرد. می توان در سه دسته قرار داد :
1 ــ چیزهایی که توانایی گردآوری و ارسال اطلاعات را دارند .
2 ــ چیزهایی که می توانند اطلاعات را دریافت و سپس به آن عمل کنند
3 ــ چیزهایی که قابلیت انججام هر دو کار را دارند .
البته باید به این نکته توجه داشت. که هر کدام از موارد بالا درای مزیت های خاص خود است .
تاریخچه اینترنت اشیا :
1980 تا 1990:
ایده افزودن حسگرها و هوش به انواع اشیا در دهه 80 مطرح شد. اما صرف نظر از برخی از پروژه های اولیه قبیل ماشین فروش متصل به اینترنت که برای شرکت کوکاکولا بود. و در دانشگاه کارنگی ملوه ساخته شده بود. رشد و فناوری بسیار کندی داشت .و دلیل آن این بود .که در آن زمان این فناوری آماده مطرح این موضوع نبود . در واقع می توان گفت تراشه ها در آن زمان بسیار حجیم و بزرگ بودند . و هیچ راهی برای تعامل تاثیرگذار اشیا با همدیگر وجود نداشت .
برای ایجاد بحث اینترنت اشیا نیاز به وجود پردازنده های ارزان تری بود . که بتوانند در انرژی صرفه جویی کنند .و امکان اتصال به هزاران دستگاه دیگر را داشته باشند . پذیرش تگ های سازمان هواشناسی با وجود امواج رادیویی به عنوان تراشه هایی که مصرف انرژی بهتری داشتند .و به صورت بی سیم کار می کردند . توانستند بسیاری از مشکلات مطرح شده را حل کنند . با همگام سازی با این موضوع ، دسترسی به اینترنت پهن باند. و انواع شبکه های سلولس و بی سیم توانست افزایش پیدا کند .
1990 به بعد :
با به مصوب رسیدن پروتکل اینترنت نسخه 6 توانست انواع آدرس های اینترنتی را برای دستگاه های جهان فراهم کند. و یک گام اساسی برای مقیاس پذیری اینترنت اشیا به وجود آمد. کارآفرین کوین اشتون در سال 1999 توانست. برای اولین بار عبارت سیستم اینترنت اشیا را در جهان استفاده کند . هر چند که حدود یک دهه زمان برد تا فناوری جهان به آن چیزی که کارآفرین اشتون به آن چیزی که تصور کرده بود برسد .
اینترنت اشیا در ابتدای کار خود برای کارخانه ها جذاب بود. و کاربرد آن در کارخانه ها ماشین به ماشین نام گرفت . اما در امروزه تاکید بیشتر رو پر کردن خانه ها و دفتر های کار با وسیله های هوشمند است. که باعث تبدیل این مکان ها به چیزی است .که توانایی متصل شدن به چیز های دیگر را داشته باشد . پیشنهاد اولیه برای دستگاه های متصل به اینترنت در واقع اشیایی که توانایی وبلاک نویسی داشتند .و داده های اطراف خود را در اینترنت ثبت می کردند .
سیستم اینترنت اشیا به چه اندازه بزرگ است ؟
می توان گفت به صورت کلی اینترنت اشیا بزرگ است و بزرگ تر هم می شود .در واقع می توان گفت که امروزه تعداد دستگاه های متصل شده. از تعداد انسان های جهان بیشتر است . شرکت های تحلیل فناوری پیش بینی می کنند که به صورت کلی 41 میلیارد دستگاه از سیستم اینترنت اشیا استفاده می کنند. البته این نکته قابل توجه است که این آمار تا سال 2025 در نظر گرفته شده است .
بر اساس تحلیل های دیگر که توسط گارتنر به انجام رسیده است . می توان گفت که انواع کسب و کار و صنعت های خودرو در سال 2020 مجموعا 6 میلیارد است . به صورتی که صنایع بیشترین همگانی را استفاده می کند . البته این مورد به لطف کنتور های هوشمند اتفاق افتاده است . در واقع دستگاه های امنیتی به عنوان سامان های تشخیص نفوذ .و دوربین های وب دومین و بزرگ ترین مصرف کننده در دستگاه های سیستم اینترنت اشیا به حساب می آید .
مولفه های اینترنت اشیا :
1 ـ حسگرها
2 ــ اتصالات
3 ــ ابر
4 ــ تحلیل داده
5 ــ رابط کاربری
6 ــ محرک ها
به صورت کلی می توان گفت در این مولفه ها داده ها توسط حسگرها گردآوری می شوند . و به وسیله دوازه ها و اتصالات به ابر یا پایگاه داده منتقل شده. و در انجا توانایی پردازش را پیدا می کنند . این داده پس این که تحلیل شدند اطلاعات و دانش کسب شده. از آنها با استفاده از رابط کاربری می تواند .در اختیار کاربران قرار بگیرد . کاربران بر این اساس اقدامات مورد نیاز را با استفاده از همان رابط کاربری انجام می دهد .و یک جریان منتقل شدن داده معکوس از کاربر به سوی سیستم اینترنت اشیا می تواند اتفاق بیفتد .
1 ــ حسگر ها :
مبحث جمع اوری اطلاعات توسط اشیا مشخصا به انواع حسگر ها اشاره دارد . حسگرهایی نظیر حسگرهای دما ، حرکت ف موقعیت ، مجاورت ف رطوبت ف فشار ف کیفیت هوا ، نورو… هستند .
این حسگرها همراه با اتصال به اینترنت توانایی این را دارند. که داده ها را به صورت خودکار از محیط جمع آوری کنند .
برای مثال در مزرعه ها ، دریافت خودکار اطلاعات اطراف ربطوبت خاک می تواند. به کشاورزان بگوید که محصولات زراعی آنها دقیقا چه زمانی نیاز به آبیاری دارند . با این کار به جای آب دادن بیش از حد به محصولات می توان. از مصرف بی رویه منابع جلوگیری کرد و باعث حفظ محیط زیست شود . یا از از دست رفتن محصولات توسط آبیاری کم جلوگیری کرد . کشاورزان در این مورد می توانند اعتماد حاصل کنند که محصولات زراعی آنها دقیقا آن زمان که نیاز به آبیاری دارند آبیاری می شوند .
2 ــ دروازه ها و تصالات دستگاه ها :
دروازه ها مدیریت ساده جریان ترافیک داده بین پروتکل ها و شبکه ها را می تواند. امکان پذیر کند . و از طرف دیگر پروتکل های شبکه ها را ترجمعه کرده. و اطمینان حاصل می کند. که دستگاه ها و حسگر ها به صورت مناسب به یکدیگر متصل شده اند . همچنین می توان گفت که دروازه ها داده ها را در صورت پیکر بندی صحیح انها به سطح بعدی می رسانند . پیکر بندی دروازه مسئله بسیار مهمی است .که می تواند دروازه ها را به عنوان لایه ای اضافه بین ابر و دستگاه هایی فرض کرد. که دسترسی های غیر قانونی به شبکه ها را در واقع فیلتر می کنند .
3 ــ ابر و پایگاه داده ها :
با کمک سیستم اینترنت اشیا می توان گفت انواع شرکت ها قادر به جمع اوری حجم انبوهی از داده ها از تجهیزات و برنامه های کاربردی هستند . ابزار های گوناگونی برای جمع آوری داده ها وجود دارند . که می توانند داده ها را در زمان بسیار کم به صورت بسیار تاثیر گذار جمع اوری ، مدیریت و ذخیره سازی کنند . ابر مسئول تصمیم گیری های سخت و مهمی است. که می تواند کلید پروژه ها را تاثیر گذار کند . در واقع می توان گفت همه این کارها توسط یک سیستم با نام ابر اینترنت اشیا صورت می گیرد .
سیستم اینترنت اشیا برای قسمت ابر یک شبکه با کارایی بالا است .که توانایی اتصال سرور ها را به یکدیگر دارد. تا کارایی پردازش داده ها که به وسیله دستگاه های متعددی به صورت یکباره پردازش می شود . بهینه کند . ابرها همچنین می توانند به کنترل ترافیک و تحول نتایج درست تحلیل ها کمک کند . البته می توان گفت مهم ترین مولفه های ابر اینترنت اشیا ماهیت توزیع شدن آن است .
4 ــ تحلیل ها :
داده ها انالوگ دستگاه ها و حسگرها در واقع به فرمتی تبدیل می شوند. که خواندن و تحلیل آنها آسان است . همه این موارد به دلیل سیستم اینترنت اشیا امکان پذیر می شود . که می تواند مدیریت را انجام دهد. و به بهبود سیستم کمک کند . البته به صورت کلی می توان گفت فاکتور کلی که تحلیل ها را تاثیر کذار می کند امنیت است . مهم ترین کارکرد فناوری های اینترنت اشیا تحلیل های بی درنگ است .که به کمک آن می توان به سادگی بی نظمی ها را مشاهده کرد و از انواع مشکلات و کلاه برداری ها جلوگیری کرد .
می توان گفت پیشگیری از این پیز های مخرب برای حمله به دستگاه های هوشمند نه تنها می تواند. حس امنیت را برای کاربران ایجاد کند بلکه می تواند. از تمامی داده های خصوصی کاربران حفاظت کند .و از در قرار گرفتن انها برای اهداف غیر قانونی جلوگیری کند .
5 ــ رابط کاربری :
رابط کاربری فاکتور دیگری است که سیستم اینترنت اشیا به شدت بالای آن در واقع وابسته است . رابط های کاربری بخش قابل مشاهده ای را فراهم می کنند . که توسط کاربران به سادگی قابل دسترسی هستند . می توان گفت برای کاربران ساخت یک رابط که بدون تلاش اضافی در دسترس باشد .می تواند به تعامل آسان کمک کند و بسیار قابل اهمیت باشد .
در واقع به لطف پیشرفت های اخیر فناوری ها ، طراحی های تعاملی متععدی وجود دارد. که به سادگی قابل استفاده است. و توانایی این را دارد که به راحتی به هر پرسش و پاسخ پیچیده ای را حل کند . برای مثال در خانه افراد شروع به استفاده از پنل های لمسی به جای سختی می کنند .که قبل از این از آن ها استفاده می کردند . این مورد ها را روز به روز در حال افزایش است .و فناوری کنترل صفحه های لمسی را افزایش می دهد .
6 ــ محرک ها :
سیستم پایگاه داده ها از ویزگی های خودکار استفاده می کند. که به مدیریت داده ها و جمع اوری انها کمک می کند . از طرفی دیگر داده های جمع آوری شده تحلیل می شوند . و اطلاعات مفیدی از آنها حاصل می شود .که این یک گام کلیدی و مهم برای هوشمند سازی بر اساس اینترنت اشیا است .که امکان انجام تنظیمات خودکار توسط اشیای متصل انجام می شود .
برای مثال می توان گفت :
هنگامی که به آسانی نور با یک کلیک از راه دور کنترل می شود . تهویه کننده ها امکان اتصال به گوشی همراه را دارند .و افراد می توانند با استفاده از گوشی همراه خود آنها را خاموش و روشن کنند . حتی می توان گفت امکان تغییر دما را نیز این مورد ایجاد می کند .
پلتفرم اینترنت اشیا چیست ؟
پلتفرم سیستم اینترنت اشیا با توانایی فراهم کردن ابزار ها و قابلیت های توکار و تسهیل و ارزان کردن. قیمت سیستم اینترنت اشیا برای انواع کسب و کار ها ، توسعه دهندگان و کاربران می تواند. نقطه شروعی برای ساخت سیستم اینترنت اشیا باشد . در واقع می توان گفت که پلتفرم ها یک مولفه حیاطی برای سیستم اینترنت اشیا و بازار سریع در این سیستم به حساب می اید .
این پلتفرم ها ارزش زیادی برای کسب و کار ها فراهم می کند. و می تواند به آنها امکان شتاب دهی ، کمینه کردن هزینه ها ، راه اندازی و ساده سازی فرایند ها را دهد . اگرچه که برای بسیاری از فعالان اقتصادی این حوزه هنوز هم یک پلتفرم شفاف نیست .
مزایای پلتفرم :
پلتفرم های اینترنت اشیا به صورت یک نرم افزار و رابط کاربری عمل می کنند . با وجود انواع سخت افزار ها و گزینه های مختلف اتصالات دیگر نیاز به راهی برای این نیست. که همه چیز ها بخواهند با هم کار کنند . در واقع پلتفرم اینترنت اشیا این موضوع را حل کرده است . و به موارد زیر به صورت کلی کمک کرده است . :
1 ــ اتصال سخت افزار ها مانند تجهیزات و دستگاه ها
2ــ مدیریت پروتکل های متفاوت سخت افزاری و نرم افزاری
3 ــ فراهم کردن امنیت و احراز هویت بالا برای دستگاه ها و کاربران
4 ــ جمع آوری ف بصری سازی و تحلیل انواع داده هایی که حسگر ها و دستگاه ها توانسته اند گرد آوری کنند .
5 ــ یکپارچه سازی همه موارد بالا با سیستم های امروزه کسب وکار و دیگر خدمات وب .
نکته ای در این مورد وجود دارد که سیستم اینترنت اشیا یک سیستم از سیستم و در واقع شبکه ای سخت افزار ها و نرم افزار های کاربری است . کمتر سازمانی وجود دارد. که در تمامی زمینه ها متخصص داشته باشد . و سیستم اینترنت اشیا به ترکیب صحیح فیلد های گوناگونی نظیر مهندسی ها (( مهندسی مکانیک ، مهندسی برق ، مهندسی نرم افزار )) و دیگر موارد می پردازد. و نقش متخصص در هر زمینه را برای سازمان ها اجرا کند . سیستم اینترنت اشیا به منظور غلبه بر چالش های فنی بدون نیاز به پرداخت هزینه و مدیریت تیم مهندسی متخصص در زمینه ها متفاوت عمل می کند . این سیستم زمانی به کار گرفته می شود .که تنها یک یا نهایتا دو پروژه در یک سازمان وجود داشته باشد .
برای مثال:
می توان به کسب و کاری اشاره کرد. که در سخت افزاری بسیار حرف ای عمل می کند و تصمیم می گیرد. که سخت افزار های خود را هوشمند کند . این سازمان به جای انجام فرایند های پر هزینه و زمان گیر مثل استخدام مهندسان نرم افزار برای ساخت همه چیز در داخل سازمان خود . از سیستم اینترنت اشیا استفاده می کند . که باعث کاهش زمان مصرفی ، کاهش هزینه می شود .
مزایای سیستم اینترنت اشیا :
1 ــ مزایای اینترنت اشیا برای کسب و کارها :
این مورد بستگی به پیاده سازی خاص سیستم اینترنت اشیا در یک کسب و کار دارد . برای مثال چابکی و کارایی معمولا دو مورد اصلی مزایای اینترنت اشیا است. که برای کسب و کار ها مطرح می شود . با استفاده از سیستم اینترنت اشیا ، کسب و کار ها دسترسی بیشتری به داده های محصولات و سیستم های داخلی خودشان دارند. و توانایی بیشتری برای ایجاد تغییر به عنوان یک نتیجه برای ان دارند .
با استفاده از جمع آوری و تحلیل داده ها به صورت جامع و بی درنگ ، سیستم های تولید می توانند به صورت چشم گیری واکنش گرا باشند . در واقع استفاده از اینترنت اشیا در کسب و کار به دو دسته تقسیم می شود :
1 ــ پیشنهادات ویزه کسب وکار مانند حسگرها در تولید نباتات یا دستگاه های بی درنگ موقعیت یابی .
2 ــ دستگاه های سیستم اینترنت اشیا که تمامی صنایع از آنها استفاده می کند . مثل : تهویه هوای هوشمند و سیستم های امنیتی .
مزایای سیستم اینترنت اشیا برای مصرف کنندگان :
سیستم اینترنت اشیا می تواند نوید این را دهد که محیط زندگی انسان ها شامل خانه ، دفتر کاری ، وسایل نقلیه ،می تواند هوشمند تر شوند . و دارای قابلیت سنجش و تعامل را داشته باشند . مثالی از آن اسپیکر های هوشمند مانند آمازون اکو و گوگل هوم هستند . که پخش موسیقی و تنظیم زمانبندی همچنین دریافت اطلاعات را آسان تر می کنند .
خانه های هوشمند :
این حوزه یکی از زمینه هایی است که غول های فناوری مانند آمازون ، گوگل و اپل با آن رقابت شدید دارند .
خانه های هوشمند می توانند به افراد مسن کمک بسیاری کنند. زیرا افراد مسن به تنهایی در خانه خود زندگی می کنند . البته در عین حال برای خانواده ها و دیگر نهاد ها نیز تعامل دارد. و برای انها نظارت و کنترل خانه را آسان تر می کند . و در عین حال به آنها توانایی تغییر تنظیمات لوازم خانگی را مبتی بر سیستم اینترنت اشیا می دهد. که می تواند به حفظ انرژی و کاهش و کاهش هزینه های مربوطه کمک کند .
چالش ها سیستم اینترنت اشیا :
1 ــ امنیت سیستم اینترنت اشیا :
امنیت یکی از مهم ترین چالش های سیستم اینترنت اشیا است . حسگر ها در بسیاری از موارد بسیار حساس هستند مانند اینکه یک کاربر در خانه خودش چه کارهایی انجام می دهد . امن نگه داشتن این اطلاعات برای کسب و حفظ اعتماد مصرف کنندگان مسئله بسیار مهمی است . اما در واقع می توان گفت تا امروزه امنیت اطلاعات ثبت شده توسط دستگاه های متنوع سیستم اینترنت اشیا در بسیاری از موارد ضعیف عمل کرده است . این دستگاه ها توجه کمی به مبانی امنیت نظیر رمز نگاری داده ها و انتقال ها را دارند .
وضعیت فعلی اینترنت اشیا :
از جهت امنیت می تواند اعتماد کردن به آن را بسیار سخت کند . کمبود امنیت در این سیستم مانند یک فقدان برنامه ریزی امنیتی مداوم در سازمان ها است . فکر کردن به سیستم صنعتی که به اینترنت متصل می شوند و بدون محافظت رها شده اند . به صورت کاملا جدی نگران کننده است . در واقع می توان گفت سیستم اینترنت اشیا مانند پلی بین دنیای دیجیتال و فیزیکی عمل می کند و این یعنی هک شدن این دستگاه می تواند عواقب وحشتناکی داشته باشد . می توان گفت در دست گرفتن یک خودرو که بدون راننده است می تواند پایانی فاجعه اور داشته باشد .
2 ــ حریم خصوصی و سیستم اینترنت اشیا :
با وجود انبوه بسیار زیادی از حسگرها که همه چیز را گرد آوری می کنند . اینترنت اشیا با مشکل گسترده حریم خصوصی و امنیت رو به رو است . آنچه می تواند برای داده هایی که در سیستم اینترنت اشیا هستند وقوع پیدا کند . یک مسئله بسیار مهم برای حفظ حریم خصوصی افراد است .
کاربرد های سیستم اینترنت اشیا :
1 ــ برای افراد و خانه ها :
افراد از دستگاه های اینترنت اشیا استفاده می کنند تا اطلاعات را به صورت بی درنگ دریافت کنند برای مثال : ساعت های هوشمند ، ردیاب های سلامتی .
اینترنت اشیا در خانه ها نیز باعث مصرف بهینه انرزی و اداره راحت تر خانه می شوند و می توان به جنبه های مختلف خانه از راه دور دسترسی داشت .
2 ــ برای اتومبیل ها :
حسگرها درون یک وسیله نقلیه در حال حرکت ، امکان جمع اوری داده های اطراف خود را دارند . در واقع وسیله نقلیه مختار است از حسگرهای متفاوتی در ترکیب سیستم های کنترلی پیشرفته به منظور ارزیابی محیط و راندن خودرو استفاده کند .
3 ــ کارخانه جات:
با سیستم اینترنت اشیا در کارخانه جات تولید کنندگان می توانند از وظایف تکراری در هر بخش خودداری کنند و آنها را خودکار سازی کنند . اطلاعاتی که توسط حسگرها در کارخانه جات جمع آوری می شود می تواند راهکار هایی برای بهینه سازی و بهتر کردن خط تولید و جلوگیری از خطر کردن خط تولید پیشنهاد بدهد .
4 ــ صنعت :
اینترنت صنعتی یکی از کاربرد های اینترنت اشیا است . که بسیاری از پزوهشگران مانند گارتنر یا سیسکو آن را به عنوان یک مفهوم از اینترنت اشیا با پتانسیل بالا می دانند . درست است که شهرت اسن اسنترنت هنوز اندازه بحث خانه های هوشمند نیست . اما با میزان بالایی از شدت پیشرفت رو به رو است .
5 ــ کسب و کار :
اینترنت اشیا در کسب و کار باعث به صرفه تر شدن ف تاثیر گذار تر شدن ، کارامد تر شدن کسب و کار می شود .
6 ــ خرده فروشی :
برای کمک به خریداران به منظور موقعیت یابی محصولات و نظارت بر فهرست اقلام موجود مورد استفاده قرار می گیرند . همچنین برای تبلیغات نیز این سیستم در خرده فروشی ها به صورت گسترده استفاده می شود .
7 ــ شهر ها :
سیستم اینترنت اشیا استفاده های متفاوتی در نواحی متفاوت شهر دارد . دستگاه های اینترنت اشیا داده ها را جمع اوری می کند و محیط را متاثر از ان می کند . تا بتواند به مدیریت جنبه های متفاوت حاکمیت شهری مانند کنترل ترافیک یا مدیریت منابع و امنیت عمومی کمک کند .
8 ــ کشاورزی :
در این مورد می توان گفت سیستم اینترنت اشیا کاربرد های بسیار مهمی دارد . در این کشاورزی یعنی کشاورزی های هوشمند معمولا از نتایج تجاری سیستم اینترنت اشیا چشم پوشی می شود . چون این مورد مثل آنچه در مبحث پزشکی یا حمل ونقل است قابل شفافیت نیست و صورتی مبهم دارد . اگرچه دلیل از راه دور بودن کارهای کشاورزی و تعداد بالای دام هایی که وجود دارند می توانند از طریق اینترنت اشیا کنترل شوند . درواقع می توان گفت اینترنت اشیا انقلابی در کشاورزی است .
9ــ پزشکی :
اینترنت اشیا در پزشکی کاربرد های قابل توجهی دارد که می توان از آنها با عنواوین گوناگونی مانند سلامت دیجیتال ، سلامت از راه دور ، پزشکی از راه دور ، یاد کرد . برای مثال می توان به دستگاهی اشاره کرد که در پزشکی وضعیت بیماران را گزارش می کند.
10 ــ تامین انرژی :
شبکه های هوشمند یکی از کاربرد های خاص سیستم اینترنت اشیا محسوب می شوند . که تضمین می کند اطلاعات پیرامون تامین کنندگان برق و مصرف کنندگان در حالت خودکار استفاده کنند تا کارایی ، قابلیت اطمینان و اقتصاد الکتریسیته را افزایش دهند .
11ــ آموزش :
سیستم اینترنت اشیا می تواند منجر به آن شود که اموزش توانایی این را پیدا کند که در ابعاد گوناگون عرضه شود . و دارای فرصت هایی بدون حد و مرز برای یکپارچه سازی محیط مدرسه شود . از اینترنت اشیا می توان برای آموزش زبان های خارجی ، کلاس های هوشمند ، یادگیری وظیفه ها ، محور ، آموزش به دانش اموزان معلول و استثنائی ، تربیت بدنی ، امنیت کلاس های درس ،و نظارت بر کلاس های درس با استفاده از فناوری ویدئو به عنوان حسگر ، خودکار سازی نظارت بر حضور و غیاب ، سلامت جسم و روان دانش آموزان ، یادگیری از خانه ، یادگیری شخصی سازی شده استفاده کرد .
12 ــ معماری و عمران :
مانند سایر زمینه های علمی ، کاربرد سیستم اینترنت اشیا در عمران بسیار قابل توجه است .برای مثال می توان به یکپارچه سازی پروژه های مهندسی عمران اشاره کرد که مزایای قابل توجهی را به دنبال دارد . این فناوری می تواند به صورت قبل توجهی خودکار سازی و نظارت از راه دور بر وظایف را بهبود بخشد . البته می توان به جمع آوری اطلاعات برای ادامه پروژه نیز اشاره کرد.
13 ــ زنجیره تامین :
و دارای راهکار هایی برای پیگیری محصولات ، و تعامل با تامین کنندگان جهت تبادل اطلاعات اطراف میزان موجودی ، چندین سال است که اجرا می شود . بنابراین واضح است که با سیستم اینترنت اشیا این شهرت می تواند افزایش پیدا کند
https://sepante.com/mag/sara/%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%a9-%da%86%db%8c%d9%86-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d8%9f/