فریمورک انگولار چیست ؟
امروزه با به وجود آمدن کتابخانه ها و فریمورک های مختلف شیوه های کدنویسی به طرز چشمگیری تغییر یافته اند. یکی از فریمورک های محبوبی که می تواند به شما در کدنویسی کمک بسیاری کند فریمورک انگولار می باشد.
فریمورک چیست ؟
فریمورک یا چارچوب نرم افزاری ، بستری برای توسعه برنامه های نرم افزاری مختلف می باشد. فریمورک ها پایه و اساس مخشخصی را فراهم می کنند که توسعه دهندگان نرم افزار می توانند برای یک پلتفرم خاص از آن ها برای تولید و گسترش برنامه ها استفاده کنند. به عنوان مثال ، یک فریمورک ممکن است شامل کلاس ها و توابع از پیش تعریف شده باشد که می تواند برای پردازش ورودی ، مدیریت دستگاه های سخت افزاری و تعامل با نرم افزار سیستم مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از فریمورک ها روند توسعه نرم افزار و برنامه ها را ساده می کند زیرا برنامه نویسان هر بار که برنامه جدیدی ایجاد می کنند نیازی به کدنویسی برخی از عملکردها از پایه را ندارند.
یک فریمورک مشابه رابط برنامه نویسی (API) می باشد ، اگرچه از نظر فنی یک چارچوب شامل یک APIهم هست. یک فریمورک به عنوان پایه ای برای برنامه نویسی در نظر گرفته می شود ، در حالی که یک API به عناصر پشتیبانی شده توسط فریمورک دسترسی می دهد. یک فریمورک ممکن است شامل کتابخانه ها ، کامپایلر و سایر برنامه های مورد استفاده در فرایند توسعه نرم افزار باشد.
چرا به فریمورک نیاز دارم ؟
اگر اطلاعاتی در مورد فریمورک های جاوا اسکریپت ندارید و در واقع نمی دانید که از این فریمورک ها چه استفاده ایی می شود ، باید بدانید که این فریمورک ها فناوری هستند که ابزارهای مناسبی را برای ساخت یک برنامه وب در عین تعریف نحوه طراحی و نحوه تنظیم کد ارائه می دهند.
اکثر فریمورک های جاوا اسکریپت ، دیدگاه خاص خود را در مورد چگونگی ساخت برنامه وب دارند و ممکن است شما برای یادگیری مفاهیم اصلی آن ها نیاز به مدت زمان متغیری داشته باشید. فریمورک های دیگر ، مانند Backbone ، به توسعه دهندگان در مورد چگونگی ساخت پروژه ، آموزش خاصی نمی دهند بنابراین برخی از افراد چنین فناوری هایی را به جای فریمورک ، کتابخانه می دانند.
در واقع ، فریمورک های جاوا اسکریپت تاریخچه زیادی ندارند و اکثر این فریمورک ها در سال های اخیر به وجود آمده اند. با این حال ، رابط کاربری استفاده شده در طراحی وب سایت ها رفته رفته پیچیده تر شد و در این بین جاوا اسکریپت بیشتر از هر زمان دیگری در بین سازندگان به محبوبیت دست یافت. وب سایت های مدرن به شدت به جاوا اسکریپت و سازماندهی صحیح کد متکی هستند. بنابراین ، فریمورک های سمت مشتری (client-side) محبوب شده اند و امروزه حداقل ده مورد از این فریمورک ها وجود دارند.
فریمورک انگولار (AngularJS) چیست ؟
فریمورک انگولار در سال 2012 توسط شرکت گوگل معرفی شد و توانست در همان ابتوا محبوبیت زیادی در بین توسعه دهندگان کسب کند. این فریمورک قبلاً به عنوان فریمورک طلایی در بین فریمورک های جاوا اسکریپت شناخته می شد و با در نظر گرفتن مفهوم Model-View-Controller ساخته شده است. اگر در مورد این مفهوم اطلاعات زیادی ندارید باید گفت که همانطور که از اسم آن پیداست ، برای کدنویسی نیاز دارید تا مدل ها و یا اشیا مختلفی را ایجاد کنید که در ادامه با ویوها قسمت ظاهری مدل ها گسترش می یابد و با کنترلرها هم می توان رفتار و عملکرد مدل را کنترل کرد.
فریمورک انگولار ، که تنها به زبان جاوا اسکریپت نوشته شده است ، قصد داشت منطق یک برنامه را از دستکاری DOM جدا کند ، و به روزرسانی صفحه پویا باشد. در اوایل انتشار این فریمورک ، شما فقط می توانستید بخشی از صفحه را توسط فریمورک انگولار کنترل کنید. امروزه این فریمورک بسیاری از ویژگی های قدرتمند را در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد که امکان ایجاد برنامه های غنی و تک صفحه ای را به راحتی می دهد.
به طور خاص ، مفهوم جالبی از اتصال داده ها در این فریمورک ارائه شده است که به معنای به روزرسانی خودکار نمایش هر زمان که مدل (داده) تغییر می یابد ، می باشد. علاوه بر این ، در این فریمورک ایده دستورالعمل ها ارائه شد ، که امکان استفاده از تگ های HTMLخاص شما را فراهم می کند. این تگ خاص یک تگ سفارشی است که توسط فریمورک انگولار پردازش می شود و دستورالعمل خاص مورد نظر شما را انجام می دهد.
یکی دیگر از ویژگی های مهم این فریمورک Dependency Injectionمی باشد ، که به اجزای برنامه اجازه می دهد به یکدیگر متصل شوند به گونه ای که سرعت اجرای کدهای قابل استفاده و قابل آزمایش را افزایش می دهد.
فریمورک انگولار خیلی سریع محبوب شد و نقدهای مثبت زیادی دریافت کرد. با این حال ، توسعه دهندگان آن تصمیم گرفتند که گامی دیگر بردارند و توسعه نسخه جدیدی را آغاز کردند که در ابتدا Angular 2 نامگذاری شد (امروزه Angular شناخته می شود). در واقع ، این فریمورک دوباره نوشته و طراحی شد ، در حالی که بسیاری از مفاهیم مورد بررسی مجدد هم قرار گرفتند.
علاوه بر این ها فریمورک انگولار استفاده از AJAX (ارسال و دریافت درخواست ها به سمت سرور بدون نیاز به تازه سازی صفحه) را آسان تر از گذشته می کند و توسعه دهندگان می توانند به راحتی درخواست های AJAX را مدیریت کنند.
مزایای استفاده از فریمورک انگولار
نوشته شده با زبان برنامه نویسی TypeScript
برنامه های انگولار با استفاده از زبان TypeScript ، ساخته می شوند ، چرا که با پشتیبانی از انواع ابزارهای مورد نیاز برای توسعه نرم افزار امنیت بیشتری را تضمین می کند. این موضوع کمک می کند تا هنگام نوشتن کد یا انجام کارهای تعمیر و نگهداری ، خطاها را سریع تر کشف و رفع کنید.
برخلاف CoffeeScriptیا Dart ، TypeScriptیک زبان مستقل نیست. با TypeScript ، می توانید به راحتی کد های ES5یا ES2015 + JS را بنویسید و بر اساس تنظیمات مورد نظر خود ، آن را کامپایل کنید. این زبان برنامه نویسی به طور کامل از ویژگی های اصلی ES2015 و ES2016 / ES2017 مانند async پشتیبانی می کند. در صورت داشتن فایلهای نقشه مناسب در زمان ساخت ، می توانید کد TypeScript را مستقیماً در مرورگر یا یک ویرایشگر اشکال زدایی کنید. این زبان خدمات بازسازی و تکمیل خودکار را بهبود می بخشد. حتی در صورت لزوم می توانید از ویژگی های داخلی آن چشم پوشی کنید.
الگوی ساده شده MVC
فریمورک انگولار با معماری نرم افزار MVC تعبیه شده است. با این حال ، مطابق با استانداردهای از پیش تعیین شده نیست. Angular از توسعه دهندگان درخواست نمی کند که یک برنامه را به اجزای مختلف MVC تقسیم کرده و کدی را بسازند که بتواند آنها را به هم مرتبط کند ، بلکه فقط درخواست تقسیم برنامه را دارد و بقیه کارها را خود انجام می دهد. بنابراین ، ساختار طراحی انگولار و MVVM (Model-View-View-Model) کاملاً شبیه به هم هستند.
Angular نیاز به کدنویسی غیرضروری را با ساده سازی برطرف می کند. معماری ساده MVC انگولار باعث می شود توسعه دهندگان از کدنویسی های تکراری بی نیاز شوند. در کل فریممورک انگولار ، به توسعه دهندگان اطمینان کدنویسی کمتر ، همراه با برنامه های سبک و سریع تر می دهد. طبق آمارها و تحقیقات ، هر 100 میلی ثانیه بهبود سرعت بارگذاری صفحه منجر به افزایش 1 درصدی درآمد می شود که فریمورک انگولار این کار را برای توسعه دهندگان انجام می دهد.
پشتیبانی شده توسط گوگل
یکی از بزرگترین مزایای فرمورک انگولار این است که توسط گوگل پشتیبانی می شود. با پشتیبانی گوگل می توان انتظار داشت که تا سال ها شاهد پشتیبانی از این فریمورک باشیم و سرعت و پایبندی این فریمورک هم طبیعتا بیشتر از قبل خواهد بود.
برنامه های دیگری هم که توسط گوگل توسعه یافتند نیز از این چارچوب استفاده می کنند و شاهد این هستیم که تیم گوگل نسبت به پایداری Angularاظهار خوش بین بسیار می کنند. سایر توسعه دهندگان Angular نیز فرصتی طلایی برای یادگیری از متخصصان دارند.
ساختار ماژولار
انگولار کد را در قسمت های مختلف سازماندهی می کند. کسانی که با Angular آشنا هستند از این قسمت ها به عنوان ماژول یاد می کنند. ماژولها کارایی برنامه را آسان کرده و آن را به ویژگی ها و تکه های قابل استفاده مجدد تقسیم می کنند. با استفاده از ماژول ها می توان برنامه ها و کدهایی که نیاز به اجرا در پس زمینه دارند هم به صورت بهینه اجرا کرد.
Angular تقسیم کار در بین اعضای مختلف تیم ضمن اطمینان از کد سازمان یافته را به عنوان یک هدف قابل دستیابی معرفی می کند. وقتی درک درستی از این موارد داشته باشید می توانید از بهترین ماژول های انگولار استفاده کنید. توسعه دهندگان می توانند با ایجاد ماژول های مناسب ، بهره وری را بهبود بخشند.
سازگاری بالای کدها در فریمورک انگولار
سازگاری بالای کدها می تواند نقش بسیار مهمی را در کدنویسی توسعه دهندگان بازی کند. اگر سازگاری بالایی نداشته باشیم نمی توانیم متناسب با فاکتورهای مختلف کدنویسی یکپارچه ایی داشته باشیم که این موضوع می تواند بسیار آزاردهنده باشد.
برنامه نویسی ناسازگار تاخیر در راه اندازی و هزینه های توسعه نرم افزار را افزایش می دهد. برخلاف آن ، کدنویسی سازگار مزایای مختلفی دارد ، از جمله اینکه استفاده مجدد از کدها را آسان تر می کند و استفاده از الگوها یا قطعه کد از پیش تعریف شده را امکان پذیر می کند.
فریمورک انگولار بر اساس کامپوننت یا اجزای مستقل ساخته شده است. به طور کلی هر کامپوننت یک کار خاصی را بر عهده دارد که می تواند به دیگر اجزا مرتبط باشد. این کامپوننت ها عناصر رابط کاربری کوچکی هستند که مستقل از یکدیگر هستند و بنابراین ، مزایای مختلفی را به شما ارائه می دهند ، از جمله:
قابلیت استفاده مجدد
ساختار مبتنی بر کامپوننت های انگولار باعث می شود که کامپوننت ها در برنامه بسیار قابل استفاده باشند. شما می توانید UI (رابط کاربری) را با قطعات متحرک بسازید و در عین حال روند توسعه نرم را برای توسعه دهندگان تضمین کنید.
قابلیت تست
مستقل بودن این کامپوننت ها آزمایش کردن هر کدام را بسیار راحت تر می کند. در این صورت رفع باگ و مشکلات هم بسیار آسان تر از گذاشته می شود.
خوانایی بیشتر
سازگاری در کد نویسی باعث می شود که خواندن تکه های کد برای توسعه دهندگان جدید یک پروژه ، آسان تر شود.
سهولت نگهداری
اجزای جدا شده با کاربردهای بهتر جایگزین می شوند. به عبارت ساده تر نگهداری و به روز رسانی آن آسان تر خواهد بود. با توجه به سازگاری بالای انگولار می توانید علاوه بر طراحی وب سایت های مختلف برای اپلیکیشن های موبایل هم از انگولار استفاده کنید که کدنویسی و طراحی را برای شما بسیار راحت تر می کند.
با استفاده از فریمورک فرانت اند انگولار می توانید به راحتی انواع ویوها و لایه های پیچیده را پیاده سازی کنید و در صورت نیاز به تغییر ، به راحتی کامپوننت ها را ویرایش کنید.
[zombify_post]
دیدگاهتان را بنویسید