پردازش ابری چیست ؟
احتمالا شما هم به این فکر افتاده اید که وب سایت ها و اپلیکیشن های خود را به سرورهای ابری منتقل کنید اما احتمالا اطلاعات شما درباره پردازش ابری چندان زیاد نیست و قصد دارید بدانید که چگونه می توانید از این تکنولوژی و فضای ابری به نفع کسب و کار خود استفاده کنید.
پردازش ابری به چه معناست ؟
پردازش ابری به طور کلی می تواند دو معنی و کاربرد داشته باشد. متداول ترین کاربرد آن در موارد مربوط به اجرای عملیات های مختلف از راه دور از طریق اینترنت توسط مرکز داده ارائه دهنده تجاری است که به عنوان مدل ابر عمومی نیز شناخته می شود. ارائه خدمات ابر عمومی مانند خدمات وب آمازون (AWS) ، سیستم CRM Salesforce و Microsoft Azure ، همه این موارد مفهومی آشنا یعنی پردازش ابری را نشان می دهند. امروزه ، بیشتر مشاغل برای امنیت و البته سرعت ترجیح می دهند که از چندین ابر عمومی استفاده کنند چرا که بتوانند در صورت ایجاد مشکل از ابر جایگزین استفاده کنند. علاوه بر این برخی از کسب و کارهایی که نیاز به انجام پردازش های سنگین آنلاین دارند از ابر عمومی دوم برای انجام عملیات های سنگین استفاده می کنند تا تجربه کاربر مختل نشود.
معنای دوم پردازش ابری و یا محاسبات ابری نحوه عملکرد آن را توصیف می کند: تکنولوژی با منابع کامل که می تواند انواع عملیات ها و کارکردهای مختلف را در کمترین زمان ممکن انجام دهد. هنگامی که مشتریان خدمات ابری را تهیه می کنند ، ارائه دهنده ، این درخواست ها را با استفاده از اتوماسیون پیشرفته انجام می دهد. مهمترین مزیت پردازش ابری سرعت بسیار بالای آن است که می تواند عملیات های مختلف از جمله ذخیره سازی را به صورت بهینه انجام دهد.
ابر عمومی !
ابر عمومی اجازه می دهد تا کاربران و مشتریان بدون خرید سخت افزار یا نرم افزار خاصی ، قابلیت های جدیدی کسب کنند. در عوض ، مشتریان به ارائه دهنده سرویس ابری خود مبلغی را به عنوان اشتراک پرداخت می کنند. به سادگی با پر کردن فرم های ساده ، کاربران می توانند حساب های خود را ایجاد کرده و برنامه های وب خود را بر روی ابرها قرار دهند. به لطف ویژگی به نام auto scaling می توان تعداد بیشتری کاربر یا منابع محاسباتی را به فضای ابری خود اضافه کرد.
مثال هایی از کاربردهای فضای ابری
امروزه با پیشرفت تکنولوژی ابری ، نرم افزارهای مختلفی به سمت استفاده از فضای ابری پیش رفته اند برای مثال ورژن ابری مایکروسافت آفیس به شما اجازه می دهد تا بدون نصب کردن نرم افزار خاصی بتوانید از نرم افزارهای موجود در مجموعه آفیس استفاده کنید.
Google Drive
گوگل درایو یک سرویس پردازش ابری است و تمام فضای ذخیره آن به صورت آنلاین می باشد تا بتواند با برنامه های ابری دیگر مانند : Google Docs، Sheets ،Slide کار کند. همچنین گوگل درایو تنها برای کامپیوترهای شخصی عرضه شنده است به این معنی که می توانید از آن در تبلت ها و iPadیا تلفن های هوشمند هم استفاده کنید که دارای برنامه های جداگانه ای برای Docs و Sheets نیز هستند. در واقع ، بیشتر سرویس های گوگل را می توان پردازش ابری در نظر گرفت: مانند جیمیل ، تقویم گوگل، Google Maps و غیره.
Apple iCloud
سرویس ابری اپل در درجه اول برای ذخیره سازی آنلاین ، تهیه نسخه پشتیبان و هماهنگ سازی نامه ، مخاطبین ، تقویم و موارد دیگر استفاده می شود. تمام داده های مورد نیاز شما در دستگاه های iOS ، iPadOS ، macOSیا Windows شما در دسترس است (کاربران ویندوز باید کنترل پنل iCloud را نصب کنند). اپل مانند رقیبان تنها از نرم افزارهای ساخت خود پشتیبانی می کند برای مثال نسخه های مبتنی بر پردازش ابری کلمات و Keynote را برای استفاده توسط هر مشترک iCloud ارائه می دهد. iCloud همچنین مکانی است که کاربران آیفون برای استفاده از ویژگی Find My iPhone در هنگام گم شدن گوشی می توانند از آن استفاده کنند.
Dropbox
سرویس دراپ باکس سالهاست یک سرویس همگام سازی فایل و ذخیره سازی ساده و قابل اعتماد است ، اما در حال حاضر با بسیاری از ویژگی ها و امکانات دیگر بهبود یافته است.
Slack
اگر نیاز فوری به پیام رسانی و ایجاد ارتباط بین افراد با دستگاه های مختلف دارید ، پردازش ابری Slackمی تواند مشکل شما را حل کند.
انواع مختلف پردازش ابری
SaaS (نرم افزار به عنوان سرویس)
این نوع پردازش ابری عمومی برنامه ها را از طریق مرورگر بوسیله اینترنت ارائه می دهد. این روش مزایا و معایب خاص خود را دارد از مزایای آن می توان به قابلیت حمل و دسترسی آن اشاره کرد. مهمترین عیب این نوع از پردازش های ابری نیاز به اینترنت تقریبا پر سرعت می باشد که در صورت پایین بودن سرعت اینترنت تجربه کاربری شما را مختل می کند اما در صورتی که اینترنت با کیفیتی داشته باشید می توانید از نرم افزارهای مختلف بدون نیاز به دانلود و نصب کردن آن ها استفاده کنید. از محبوب ترین برنامه های SaaS برای مشاغل می توان به Google Suite G و Microsoft Office 365اشاره کرد. در میان برنامه های سازمانی ، Salesforceنقش مهمی را ایفا می کند. اما تقریبا تمام برنامه های سازمانی ، از جمله مجموعه های ERP(Enterprise Resource Planing) از اوراکل و SAP ، مدل SaaS را پذیرفته اند. به طور معمول ، برنامه های SaaS گزینه های پیکربندی گسترده و همچنین محیط های توسعه بهینه ایی را ارائه می دهند که به مشتریان امکان می دهد تغییرات و اضافات خود را کدگذاری کنند.این نوع از سرویس پردازش ابری معمولا با مشتریان سر و کار دارد.
IaaS (زیرساخت به عنوان سرویس)
در سطح پایه ، ارائه دهندگان ابر عمومی IaaS خدمات ذخیره سازی و محاسبه را بر اساس مبلغ پرداخت برای هر استفاده ارائه می دهند. اما مجموعه کاملی از خدمات ارائه شده توسط همه ارائه دهندگان اصلی ابر عمومی ، حیرت آور است: پایگاه داده های بسیار مقیاس پذیر ، شبکه های خصوصی مجازی ، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ ، ابزارهای توسعه دهنده ، یادگیری ماشین ، نظارت بر برنامه ها و غیره. Amazon Web Services اولین ارائه دهنده IaaS بود و همچنان رهبر این عرصه می باشد و پس از آن Microsoft Azure ، Google Cloud Platform و IBM Cloud قرار دارند. این نوع پردازش ابری معمولا توسط ادمین ها مورد استفاده قرار می گیرد.
PaaS (بستر به عنوان سرویس)
PaaS مجموعه ای از خدمات و گردش های کاری را فراهم می کند که بطور خاص توسعه دهندگان را هدف قرار می دهد ، که می توانند از ابزارهای مشترک ، پردازش ها و API ها برای تسریع در توسعه ، آزمایش و استقرار برنامه ها استفاده کنند. Heroku و Force.com از محبوب ترین تبلیغات عمومی PaaSابری هستند. Pivotal’s Cloud Foundry و Red Hat’s OpenShift می توانند در محیط مستقر شوند یا از طریق ابرهای عمومی عمده به آنها دسترسی داشته باشند. برای شرکت ها ، PaaS می تواند اطمینان حاصل کند که توسعه دهندگان دسترسی به منابع ، مراحل خاص را دنبال کرده و فقط از مجموعه خاصی از خدمات استفاده می کنند ، در حالی که اپراتورها زیرساخت های اساسی را حفظ می کنند. توسعه دهندگان از این نوع از پردازش ابری برای توسعه نرم افزارهای خود استفاده می کنند.
FaaS (عملکرد به عنوان سرویس)
FaaS ، نسخه ابری از محاسبات بدون سرور ، لایه دیگری از انتزاع را به PaaS اضافه می کند ، به گونه ای که توسعه دهندگان نیازی به کدنویسی بیشتری نداشته باشند. آنها به جای اینکه با سرورهای مجازی ، کانتینرها و زمانهای اجرای برنامه کار کنند ، بلوک های کاملاً کاربردی کد را بارگذاری می کنند ، و تنظیم می کنند که توسط یک رویداد خاص (مانند ارسال فرم یا پرونده بارگذاری شده) چه زمانی ایجاد شوند. همه ابرهای اصلی FaaSبا قیمت بالاتری نسبت به IaaS ارائه می شوند مانند: AWS Lambda ، توابع Azure ، توابع Google Cloud و IBM OpenWhisk. یک مزیت ویژه استفاده از برنامه های FaaS این است که آنها تا زمان وقوع یک واقعه هیچ منبع IaaS را مصرف نمی کنند و این موضوع باعث کاهش هزینه های پرداخت به ازای هر استفاده می شود.
ابر خصوصی !
ابر خصوصی فناوری های مورد استفاده برای اجرای ابرهای عمومی IaaS را به نرم افزاری که می تواند در مرکز داده مشتری مستقر و اداره شود ، ساده تر می کند. همانند ابر عمومی ، مشتریان داخلی می توانند منابع مجازی اختصاصی خود را برای ساخت ، آزمایش و اجرای برنامه ها با اندازه گیری برای تأمین هزینه ادارات برای مصرف منابع تأمین کنند. برای مدیران ، ابر خصوصی اتوماسیون کردن مدیریت مرکز داده را به حداکثر می رسد و تأمین دستی و مدیریت آن را به حداقل می رساندیکی از مرکز داده های تعریف شده نرم افزار VMware محبوب ترین نرم افزار تجاری ابر خصوصی است ، در حالی که OpenStackیکی از بهترین پلتفرم های منبع باز می باشد.
اما توجه داشته باشید که ابر خصوصی کاملاً منطبق با تعریف پردازش ابری نیست. یک ابر خصوصی مستلزم آن است که یک سازمان زیرساخت های ابری خود را بسازد و حفظ کند. در این صورت تنها کاربران داخلی یک ابر خصوصی آن را به عنوان یک سرویس پردارش ابری تجربه می کنند.
ابر ترکیبی !
همانطور که احتمالا حدس زده اید ابر ترکیبی ادغام یک ابر خصوصی با یک ابر عمومی است. ابر ترکیبی در پیشرفته ترین حالت خود شامل ایجاد محیط های موازی است که در آن برنامه ها می توانند به راحتی بین ابرهای خصوصی و عمومی تبادل اطلاعات داشته باشند. در موارد دیگر ، پایگاه های داده ممکن است در مرکز داده های مشتری بمانند و با برنامه های کاربردی ابر عمومی ادغام شوند — یا بارهای کاری مرکز داده مجازی ممکن است در مواقع اوج تقاضا برای ابر تکرار شود. انواع ادغام بین ابر خصوصی و عمومی بسیار متفاوت است و می توان متناسب با نیاز خود از ابرهای ترکیبی استفاده کنید.
امنیت ابری
پردازش ابری همچنان روش استفاده ، ذخیره و به اشتراک گذاری داده ها ، برنامه ها و بارهای کاری سازمان را تغییر می دهد. امنیت ابری همچنین مانند هر تکنولوژی جدید دیگری تهدیدات و چالش های امنیتی جدیدی را به وجود آورده است. با ورود اطلاعات زیادی به ابر و به ویژه خدمات عمومی ، این منابع به یک هدف طبیعی برای بازیگران بد تبدیل می شوند.
یکی از بزرگترین نگرانی های صاحبان مشاغل ، مربوط به امنیت زیرساخت های ابری است.امنیت پردازش ابری یا به عبارت ساده تر ، امنیت ابری به مجموعه گسترده ای از سیاست ها ، فناوری ها و کنترل ها برای محافظت از داده ها ، برنامه ها و زیرساخت های مربوط به پردازش ابری اطلاق می شود.
نگرانی های مرتبط با امنیت پردازش ابری به دو دسته گسترده تقسیم می شوند:
مشکلات امنیتی که ارائه دهندگان ابر با آن مواجه می شوند (سازمان هایی که از طریق ابر خدمات نرم افزاری ، پلتفرم یا زیرساختی را ارائه می دهند)
مشکلات امنیتی که مشتریانشان (شرکتها یا سازمانهایی که میزبان برنامه ها هستند یا داده ها را روی ابر ذخیره می کنند) با آنها روبرو هستند.
سخن آخر
پردازش ابری می تواند کار ذخیره سازی و انجام عملیات های سنگین آنلاین را برای وب سایت شما بسیار آسان کند و شما می توانید چندین وب سایت را بر روی یک ابر میزبانی کنید و همه این وب سایت ها را در یک زمان مدیریت کنید. امنیت ابری می تواند متناسب با شرکت ارائه دهنده متفاوت باشد اما به طور کلی پردازش و فضای ابری از امنیت قابل قبولی برخوردار می باشد که همین موضوع باعث شده است تا بسیاری از مشاغل و کسب و کارها وب سایت های خود را بر روی ابرها مستقر کنند. بنابراین اگر به فضای زیاد ذخیره سازی نیاز دارید و یا نمی دانید که ممکن است به چه مقدار منابع نیاز داشته باشید سرویس های ابری مناسب شما هستند چرا که متناسب با فضایی که نیاز خواهید داشت هزینه پرداخت می کنید.
[zombify_post]
دیدگاهتان را بنویسید