اینترنت نسل پنجم چیست و چه تفاوتی با نسل قبلی دارد؟
نیاز به اینترنت در سراسر دنیا به سرعت در حال تغییر است. میتوان گفت که اینترنت به ضروری ترین نیازهای بشر تبدیل شده است. پیش بینی میشود که ترافیک جهانی داده های تلفن همراه تا آخر سال 2024 پنج برابر شود. و دقیقا اینجاست که پای اینترنت نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5G)به میان می آید. چراکه شبکه های نسل چهارم فعلی نمیتوانند پا به پای تغییر در نیاز مردم پیش بروند. در این مقاله به بررسی مفهوم شبکه های تلفن همراه و تفاوت نسل های آن با یکدیگر میپردازیم.
منظور از اینترنت نسل پنجم (5G) چیست؟
فناوری اینترنت نسل پنجم (5G)، که برای شبکه های سلولی (شبکه مخابراتی بی سیم) مناسب است، در سال 2019 توسط شرکت های سازنده تلفن های همراه شروع به گسترش یافتن کرد. نسل پنجم شبکه تلفن همراه جانشین شبکه نسل چهارم (4G)، که اتصال تلفن های همراه فعلی را به اینترنت فراهم میکند، است. نسل پنجم شبکه تلفن همراه افراد و اشیا (ماشین آلات و تجهیزات مختلف) را به هم متصل میکند. درست مثل نسل های قبلی، اینترنت نسل پنجم هم، یک شبکه سلولی است. شبکه سلولی امکان برقراری ارتباط هر تعداد سامانه بی سیم قابل جابجایی، مثل تلفن همراه، با یکدیگر را فراهم می آورد. در این نوع شبکه ها، محل های استفاده کننده از خدمات به ناحیه های کوچک جغرافیایی که سلول نامیده میشوند، تقسیم میشوند. تمام دستگاه های بی سیم نسل پنجم موجود در یک سلول، بوسیله امواج رادیویی که از برج های مخابراتی ساطع میشوند، به اینترنت متصل میشوند.
مزیت اصلی اینترنت نسل پنجم شبکه تلفن همراه، پهنای باند بیشتر (محدوده فرکانسی که یک موج میتواند بدون تضعیف منتشر شود) و درنتیجه سرعت دانلود بیشتر (تا 10 گیگابایت بر ثانیه) است. بخاطر همین پهنای باند بیشتر، انتظار میرود که شبکه های جدید (5G)، همانند نسل فعلی (4G)، فقط برای استفاده در تلفن های همراه بکار نروند؛ بلکه حتی شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت، برای استفاده های خانگی نیز از آن بهره ببرند. اینترنت نسل پنجم، همچنین ساخت بسیاری از برنامه ها برای استفاده از اینترنت اشیا (کنترل و مدیریت اشیا و تجهیزات با استفاده از اینترنت و تلفن های همراه) را نیز ممکن میسازد. تلفن های همراه نسل چهارم قادر به استفاده از شبکه جدید نخواهند بود و به دستگاه های جدید با قابلیت پشتیبانی از اینترنت نسل پنجم شبکه تلفن همراه نیاز است.
نسل های مختلف شبکه تلفن همراه چه قابلیت هایی دارند؟
- نسل اول (1G): امکان برقراری تماس های صوتی را ممکن ساخت.
- نسل دوم (2G): امکان برقراری تماس های صوتی و ارسال پیامک را ممکن ساخت.
- نسل سوم (3G): امکان جستجو در فضای اینترنت را نیز علاوه بر قابلیت های نسل قبل خود ممکن ساخت.
- نسل چهارم (4G): امکان برقراری تماس های تصویری و بهره مندی از سرعت بالاتر در استفاده از اینترنت را نسبت به نسل قبل ممکن ساخت.
- نسل پنجم (5G): برخورداری از سرعت اینترنت بسیار بالاتر از نسل قبلی و دیجیتالی شدن صنایع را ممکن خواهد ساخت.
تفاوت و مزایای اینترنت نسل پنجم شبکه تلفن همراه نسبت به نسل های قبلی چیست؟
سه تفاوت عمده بین اینترنت نسل پنجم شبکه تلفن همراه و نسل قبلی آن (نسل چهارم)، سرعت بالا، پهنای باند بیشتر و تاخیر کمتر است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
- سرعت
سرعت مهمترین و قابل توجه ترین تفاوت اینترنت نسل پنجم شبکه های تلفن همراه در مقایسه با نسل قبل است. انتظار میرود که 5G 100 برابر سریع تر از 4G باشد. با سرعتی مثل این شما میتوانید فیلمی دو ساعته را در کمتر از 10 ثانیه دانلود کنید که متناسب با این سرعت، با اینترنت 4G چیزی در حدود بیش از 7 دقیقه طول میکشد. بطور دقیق تر، در حالیکه نهایت سرعت دانلود اینترنت نسل چهارم 300 مگابایت بر ثانیه است، نسل پنجم شبکه تلفن همراه سرعتی در حدود 10 گیگابایت بر ثانیه خواهد داشت. این به آن معناست که با استفاده از اینترنت نسل پنجم، شما میتوانید بسیار سریع تر با برنامه ها کار کنید، بازی های آنلاین بازی کنید و یا محتواهای مختلف مثل فیلم ها را دانلود کنید.
- ظرفیت
مزیت دیگر اینترنت نسل پنجم، ظرفیت افزایش یافته آن است. در حالیکه تمام نسل های شبکه های تلفن همراه قبلی از امواج رادیویی برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند، نسل پنجم از فرکانس های بالاتری برای این کار بهره میبرد. یعنی فرکانس هایی بین 30 تا 300 گیگاهرتز در مقایسه با فرکانس های زیر 6 گیگاهرتز نسل چهارم. اما این به چه معناست؟ فرکانس های بالاتر به معنی پهنای باند بیشتر است و پهنای باند بیشتر مساوی است با ظرفیتی بیشتر برای استفاده از اطلاعات و داده ها. همین امر باعث شده تا استفاده از اینترنت نسل پنجم در ترافیک های سنگین و مکان های پرجمعیت بهترین گزینه باشد.
- تاخیر
تاخیر به معنی مدت زمانی است که طول میکشد تا شبکه به درخواست کاربر پاسخ دهد. اینترنت نسل پنجم شبکه های تلفن همراه، نسبت به نسل قبل خود از تاخیر کمتری بهره میبرد. در حال حاضر شبکه نسل چهارم (4G)، تاخیری معادل 50 هزارم ثانیه دارد؛ در حالیکه نسل پنجم (5G)، تاخیری 1 هزارم ثانیه ای دارد. این هم دلیل دیگری است که باعث سرعت بسیار بالای اینترنت نسل پنجم در مقایسه با نسل قبل خود میشود.
نتیجه گیری
همگام با افزایش نیاز روز افزون مردم سراسر دنیا به استفاده بی حد از بستر اینترنت، خدماتی که شبکه های تلفن همراه به کاربرانشان در استفاده از اینترنت ارائه میکنند نیز باید بهبود پیدا کنند. به همین دلیل، شرکت ها از سال 2019 در تلاشند تا نسل جدیدی از شبکه های تلفن همراه را بوجود بیاورند که جوابگوی این نیاز مبرم مردم باشد. اینترنت نسل پنجم شبکه های تلفن همراه (5G)، در مقایسه با نسل قبل (4G)، از سرعت بالاتر، ظرفیت و پهنای باند بیشتر و نیز تاخیر کمتر در ارسال اطلاعات به سرورها بهره برده است که در حقیقت انقلابی است در حوزه تکنولوژی. همچنین راهی است برای بهره گیری از خدمات و فناوری هایی همچون اینترنت اشیا (ارتباط اینترنتی وسایل و تجهیزات پیرامون ما با یکدیگر بوسیله تلفن های همراه).
[zombify_post]
دیدگاهتان را بنویسید