آموزش پایتون به زبان ساده
آموزش پایتون به زبان ساده : ما برای آن که با جهان اطرافمان ارتباط برقرار کنیم نیاز به یک سری کدها و قراردادهای یکسان و واحد داریم که با تبعیت از آنها این مسیر فراهم گردد. این قراردادها غالباً متناسب با هدف ساخته میشوند، مثلاً ارتباط در کشور ما به زبان فارسی انجام میشود. شما با دانستن قواعد زبان فارسی و شناخت الفبا میتوانید با هر فرد فارسی زبان ارتباط برقرار کنید. ماشینها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و با دانستن زبان آنها به ابزاری در خدمت بشر تبدیل میشوند. این زبانها در طول سالیان سادهتر شدهاند، امروزه با پیشرفت تکنولوژی ما در میان میان ابزارها محاصره شدهایم از آلارم صبحگاهی تا همین صفحهای که اکنون در حال خواندن آن هستید همگی توسط ماشینها ساماندهی میشوند.
شناخت زبان این ماشینها یکی از ضرورتها برای ارتباط بهتر با آنها است. امروزه همگی ما باید یک شناخت نسبی از این زبانها داشته باشیم تا استفادهی مطمئنتر و درستتر از این ابزارها را داشته باشیم. باهم در این مقاله یکی از انواع زبانهای برنامه نویسی را بررسی خواهیم کرد با ما همراه باشید.
آموزش پایتون به زبان ساده
در دنیای امروز نیاز بازار به متخصصینی که بتوانند به زبان کامپیوترها (ماشینها) صحبت کنند یا به عبارتی متخصصین توسعه نرمافزار بسیار بیشتر از خود این متخصصین در بازار است، این به این معناست که بازار کار برای برنامه نویسان بسیار بازار بزرگ و پر از فرصتهای شغلی فراوان در دنیای امروز وجود دارند. در دنیای امروز کامپیوترها همه جا هستند و شاید یکی از نقاط قوت ما میتواند صحبت کردن به زبان کامپیوترها باشد.
شاید در دنیای آینده این امر یک قابلیت اضافی نباشد و به شکل یک الزام خود را ثابت کند، همانطور که مطلع هستید امروزه پزشکان، مهندسان، دانشمندان و بسیاری از رشتهها با برنامه نویسی مرتبط هستند. برنامه نویسی حوزههای مختلف و شاخههای مختلف دارد ما میتوانیم برنامهها را روی سیستم عاملهای مختلف سختافزارهای مختلف و ماشینهای متفاوتی اجرا کنیم.
ما میتوانیم به هرکدام از این حوزهها ورود کنیم و با یادگیری زبان آن دستورها و استفادههای خود را به اجرا درآوریم و شروع به فعالیت کنیم. یادگیری زبان برنامه نویسی قطعاً یک فرایند ساده نیست و با تمرین مداوم و تلاش به آن دست پیدا کنیم. با شروع یک دورهی آموزشی با تمرینهای مناسب و استفاده از دانش آموزش داده شده و کارآموزی مناسب بزودی شما نیز به جرگهی برنامه نویسان پیوند خواهید خورد. در واقع برنامه نویسی حل مشکلات و مسائل است، یعنی ما به عنوان برنامه نویس باید بدانیم از این سیستم چه میخواهیم و روش حل مسئلهی خود را بدانیم سپس به سیستم توسط دستورات بگوییم که برای ما چه کاری انجام دهد این کار ممکن از انتقال پول و مسائل مالی تا سفارش یک غذا از یک رستوران باشد.
آموزش پایتون به زبان ساده : کارکرد پایتون
حالا که متوجه شدیم کارکرد زبان برنامه نویسی چیست، به ای سوال میرسیم که چه زبانی را یاد بگیریم؟ زبانهای بسیاری برای یادگیری وجود دارند پایتون، متلب، سی شارپ، جاوا وبسیاری دیگر از نمونههای این زبانها هستند. امروزه شاید بیش از صد زبان برنامه نویسی وجود داشته باشند. جواب این سوال بستگی به حوزه ای دارد که انتخاب میکنید، توسعه بازی کامپیوتری، شبکه، دیتا، ریاضیات، توسعه وب و بسیاری حوزههای مرتبط دیگر که با برنامه نویسی در ارتباط هستند. برای انتخاب زبان باید یک سری مشخصات و ویژگیها را دارا باشد. در سالهای اخیر پایتون یکی از زبانهای محبوب در دنیاست و بسیاری از دانشگاههای معتبر به تدریس این زبان میپردازند.
همچنین ببینید : آموزش زبان برنامه نویسی پایتون
اولین ویژگی برای انتخاب پایتون سادگی آن است به این معنا که هم یادگیری آن به سادگی انجام میشود و هم خواندن آن راحت است. نگهداری پایتون نیز یکی از مزیتها و ویژگیهای این زبان است، اکثر هزینههای برنامه سازی بعد از پیاده سازی و اجرا مربوط به نگهداری میشود. نگهداری پایتون به سادگی انجام میشود وبسیار بسیار کم هزینه تر از زبانهای دیگر است. همچنین پایتون دارای کتابخانه (کمکها و راهنمایی) فراوان است و شما در هنگام استفاده از پایتون به سادگی برای حل مشکلات و مسائل پیش آمده به راحتی به راهنماها و پروژههای انجام شدهی فراوانی دسترسی داشته باشد. جامعهی بزرگی از افراد در ای زبان مشغول به فعالیت هستند.
آموزش پایتون به زبان ساده : شروع یادگیری پایتون
سایت stackoverflow که یکی از دستیاران مهم برای هر برنامه نویسی است و برای پرسش و ارتباط میان برنامه نویسان طراحی شده یک تحقیقی در سال 2018 انجام شده است که در طی آن این پرسش مطرح شده که علاقمند به یادگیری کدام زبان هستید وجالب است بدانید که بیشترین متقاضی یادگیری بین زبانها را پایتون دریافت کرده و این جامعهی آماری بالا به شما در مسیر حل مسائل بسیار به شما کمک خواهد کرد.
پایتون با وجود زمان کمی که مطرح شده جز سه زبان محبوب جهان است. دلیل دیگر چند منظوره بودن زبان پایتون است برای مثال اگر قصد توسعهی وب دارید با مطالعهی چند کتابخانه(جنگو، فلسک) میتوانید به توسعهی وب بپردازید یا اگر میخواهید با استفاده از پایتون بازی و گیم طراحی کنید کافی است کتابخانهی مرتبط (پای گیم) را مطالعه و به راحتی به طراحی بازی بپردازید.
یکی دیگر از ویژگیهای پایتون نوشتن اسکریپ ها برای کنترل خودکار دادهها است به راحتی میتوانید وظایف را اتوماتیک به خود برنامه بسپارید که در هنگام کار کردن با این زبان به این ویژگی به شدت کاربردی پی خواهید برد. همچنین برنامه نویسی پایتون یکی از بالاترین حقوق و مزایا را داراست و بسیاری دلیل دیگر که میتوان به آنها اشاره کرد.
آموزش پایتون به زبان ساده : کاربردهای پایتون
یکی از کارکردهای اصلی پایتون توسعه وب است، امروزه وجود وب سایت برای هر کسب و کاری یکی از واجبات است و احتمالاً شما نیز بهعنوان یک کاربر با وب سایتهای فراوان و متنوعی کار کردید و از آنها استفاده کردهاید. توسعهی وب و ساخت یک وب سایت یکی از شغلهای موجود و فراهم برای درآمد زایی است.
پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی فراگیر بخش مفصل و توسعهیافتهای برای این بخش در نظر گرفته است. شما برای آن که با پایتون بتوانید به توسعهی وب بپردازید فقط کافی است که با رجوع به کتابخانههای شناخته شدهی آن مانند جنگو، فلسک و با مرور آنها به امر توسعهی وب بپردازید. برای مثال جنگو Django یک کتابخانه یا پلتفرم برای کار روی وب در نظر گرفته شده است، از مزایای این بخش از پایتون میتوان به سرعت در برنامه نویسی نسبت به باقی زبانها همچنین خوانش راحت از مزایای جنگو است.
در واقع جنگو برای شما این بستر را فراهم میآورد که با کدهای کمتر و زمان به مراتب پایینتر یک برنامه کاربردیتر ارائه دهید. یکی از بخشهایی که پایتون به آن اصرار دارد جلوگیری از تکرار رشته کدها است، شما با یک بار نوشتن یک کد نیازی به تکرار آن در بخشهای دیگر ندارید و جنگو این امکان را برای شما فراهم میآورد.
چند نوع پایتون داریم؟
حالا که با هم بررسی کردیم که پایتون یک زبان پرکاربرد و بهینهای است و در آینده پرکاربردتر و بهینهتر میشود جالب است بدانید که پایتون دو نسخه را دارا است. نسخهی 2 و نسخهی 3 پایتون از سایت آن در دسترس است.
پایتون نسخهی 2 در زمان خود بسیار پیش رو بوده و برنامه نویسی را به کاری ساده و فرایندی راحت برای برنامه نویسان فراهم آورده آخرین نسخهی این برنامه 2.7 میباشد که توسعه دندگان آن اعلام کردند که سال 2020 آخرین سال پشتیبانی از این این نرمافزار است و پس از آن هر برنامه نویسی که پایتون را به عنوان زبان خود انتخاب کرده از نسخهی 3 استفاده خواهد کرد مگر در مواردی که با پروژهی قدیمی نوشته شده سرو کار دارد یا نیاز به کتابخانهای دارید که برای نسخهی 2 پایتون تعریف شده است. اساس کار با هر دو نسخه بسیار مشابه و تقریباً یکسان است اما شما اگر آموزشی که برای نسخهی 2 را در وب سایتی ببینید نمیتوانید آن را در نسخهی 3 به اجرا درآورید.
آموزش پایتون به زبان ساده : نصب پایتون
نصب مفسر پایتون به راحتی انجام میشود، قبل از نصب نیاز به دانلود آن دارید که به راحتی و رایگان در سایت پایتون در دسترس است و با دانلود آخرین نسخهی آن از کار با آن لذت ببرید. پایتون بر روی ویندوز به راحتی پس از دانلود که معمولاً حجم بالایی نیز ندارد، قابل نصب و دسترسی است. همچنین روی سیستم عامل اوبنتو معمولاً به صورت پیش فرض پایتون در دسترس است و با بررسی آن میتوانید پایتون را بهروزرسانی کنید. همچنین روی سیستم عامل مک نیز پایتون به صورت پیشفرض موجود است که میتوانید با سرچ آن در سیستم از به روز بودن آن مطلع شوید و در صورت نیاز به آپدیت آن بپردازید.
نسخهی 4 پایتون نیز دارای حواشی بسیاری است. اکثر برنامه نویسان پایتون به شدت مشتاق هستند تا ببیند این غول برنامه نویسی چه تسهیلات جدیدی را برای آنها فراهم آورده است، هنوز از انتشار نسخهی جدید پایتون اطلاعاتی در دسترس نیست گاهی اخباری بر روی سایتها و خبرگزاریها درز میکند که نشان از علاقهمندان و اهمیت آنها به این زبان و پیگیری اخبار آن میباشد.
جمع بندی
با هم بررسی کردیم که امروزه با وجود و کاربرد فراوان کامپیوترها در زندگی روزمرهی ما شناخت آنها و اصطلاحاً یادگیری زبان کامپیوترها یکی از نیازهای هر فردی است. همچنین اشاره کردیم که برنامه نویسی به عنوان یک شغل دارای فرصتهای فراوانی برای درآمد زایی میباشد و نسبت فرصتهای شغلی به افراد توسعه دهندهی آ بسیار بیشتر است و این خبر خوبی برای آن دسته از افرادی است که میخواهد یادگیری زبان را آغاز کنند. در ابتدای فعالیت زبانهای برنامه نویسی و ماشین نویسی زبانهای کامپیوتری به شدت پیچیده بودند و زبانهای صفر و یکی رونق گرفتند که در این زبان به علت تکرار صفر و یک و طولانی بودن دستورها، اشتباهاتی که با جای گذاشتن یا تغییر یک عدد تمام نتیجه به دستور دیگری تبدیل میشد و همه و همهیای قبیل مشکلات باعث شد که زبانهای برنامه نویسی سطح بالا شکل بگیرند.
پایتون نیز یکی از زبانهای سطح بالای برنامه نویسی است تا آنجایی که به زبان انگلیسی بسیار شباهت دارد. از این رو پایتون امروزه به یک انتخاب محبوب از جانب تمامی علاقهمندان به برنامه نویسی تبدیل شده است، علل بسیاری نیز در این امر دخیل هستند از ساده بودن فراگیری تا سرعت در انجام کدنویسی، هزینهی نگهداری به صرفهی کدها همگی از مزایای این زبان است. اگر تصمیم به یادگیری زبان برنامه نویسی هستید پایتون میتواند یکی از انتخابهای مطمئن و به روز شما باشد.
در نهایت
همچنین معمولاً برای توسعهی یک پروژه و تشکیل تیم کار بسیار دشواری است که یک تیم یک دست داشته باشید که به زبانی واحد در برنامه نویسی مسلط باشند از این رو پایتون به دلیل سادگی و فراگیری سریع به زبان مشترک افراد تبدیل شده و اکثر برنامه نویسانی که تجربهی کار با زبان دیگری را نیز دارا هستند برای زبان دوم خود به پایتون مراجعه میکنند. اگر مبتدی هستید و میخواهید زبان برنامه نویسی خود را با پایتون آغاز کنید از منابع مختلفی استفاده کنید تمرینهای فراوانی نیز برای شما فراهم شدهاند که میتواند در نتیجهی یادگیری شما تاثیر گذار باشد. ابتدای امر باید انتخاب کنید در کدام بخش از برنامه نویسی میخواهید مشغول شوید و علاقهی شما به انجام کدام بخش است. سپس برنامه ریزی کنید و چگونگی اجای آن در زبان پایتون را بررسی کنید.
یکی از کمکهای بزرگ و حل کردن مسائل و پیش بردن ذهنیات شما در برنامه نویسی کتابخانهها هستند حتماً متناسب با هدف خود از این کتابخانههای تعبیه شدهی پایتون استفاده کنید. شرکتهای شناخته شدهی بسیاری در ساختار خود از این زبان استفاده کرده اند، در ابتدا گوگل به دلیل عدم پیچیدگی از پایتون در بخشهایی از این شرکت استفاده میکند. و به عنوان یکی از اولین شرکتها همکار پایتون را به رسمیت شناخت، همچنین شرکتهای بزرگی مانند اینستاگرام، فیس بوک، دراپ باکس، اسپاتیفای و بسیاری دیگر در ساختمان دادههای خود از این زبان بهره برده اند و این اهمیت زبانی همچون پایتون را میرساند.