آموزش ساخت برنامه
آموزش ساخت برنامه :
آموزش ساخت برنامه
امروزه دنیای دیجیتال با گسترش فراوانی روبه رو است. و روز به روز تا حدی پیشرفت می کند که قابل باور نیست . هر روز برنامه های جدید در زمینه های مختلف و کارایی های مختلف وارد بازار می شود . هر کدام از این برنامه ساخته شده از ایده پردازی و خلاقیت یک برنامه نویس است .که توانسته از مهارت خود و علم در راستای توسعه فناوری و تولید برنامه های کاربردی استفاده کند .
شما نیز می توانید به عنوان یک برنامه نویس با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف برنامه های بسیاری سازید و به انشار آنها پردازید . برای مثال برنامه های کاربردی مانند برنامه های فتوشاپ که شما استفاده می کنید ،. برنامه هایی مانند تلگرام ، وات ساپ و… که در جهان انتشار پیدا کرده. و جهانی شده اند مسلما همگی در ابتدا تنها یک ایده و خلاقیت بیش نبودند .
شما برای اینکه بتوانید یک برنامه بسازید. اول باید نسبت به آموزش ساخت برنامه تسلط کامل پیدا کنید و در آن مهارت بالایی پیدا کنید .
آموزش ساخت برنامه چیست ؟
شما در آموزش ساخت برنامه با مراحل مختلفی روبه رو می شوید . که هر کدام از آنها شما را به سوی پیشرفت و تسلط کامل روی برنامه نویسی هدایت می کنند. اما قبل از اینکه بخواهید .به یادگیری آموزش ساخت برنامه پردازید باید ایده پردازی کنید .
چگونه یک ایده مناسب برای ساخت برنامه پیدا کنیم ؟
شما برای یادگیری آموزش برنامه نویسی همانطور که گفته شد. به یک ایده نیاز دارید . برای پیدا کردن ایده طبق نکته های روانشناسی و تجربه هایی که از برنامه نویسان معروف به دست آمده است دارای دو مرحله است .
اولین مرحله پیدا کردن ایده برای ساخت برنامه :
شما برای اینکه یک برنامه خوب طراحی کنید .باید اول تعریف درستی از یک برنامه درست در ذهن خود سازید . یک برنامه مناسب ، با فایده و و خوب برنامه ای است که انجام کاری را برای شما آسان تر کند .و روش انجام یک کار را فراهم کند . برای مثال هنگامی پیام دادن به همراه فرستادن عکس ، ویدیو ، ویس با استفاده از نت به راه دور غیر ممکن بود فردی با ایده وات ساپ برنامه ای را برای آسان سازی پیام دادن و ایجاد راهی جدید به بازار ارائه داد .
شما برای اینکه یک ایده پردازی کنید و یک برنامه خوب طراحی کنید . در وحله اول باید مشکلات خود و دیگران را بررسی کنید . برای مثال کارهایی که در اینترنت ، یا با کامپیوتر خود انجام می دهید را باید بررسی کنید . آیا جایی هست که با مشکلی برخورد کنید . اما نتوانید برای آن راه حلی پیدا کنید. ؟
نرم افزار های گوشی همراه خود را چک کنید . آیا برنامه ای هست .که به ویژگی های آن در ذهن خود نیاز داشته باشید اما نتوانید آن را پیدا کنید. ؟
خوب ایده پردازی مسلما نباید منطقی باشد . همیشه ایده هایی برنامه های جهانی را می سازند. که در ابتدا عجیب غریب و غیر منطقی به نظر رسند . این ایده ها هر چقدر هم احمقانه باشند .در نهایت می توانند برای شما یک برنامه مفید به وجود آورند .
برای مثال شخصی که برنامه اینستاگرام را ساخت. شاید در ابتدا یک ایده غیر ممکن داشت .و توانست با تلاش های فراوان و استفاده از مهارت خود و دیگر افراد این ایده را تحقق دهد .
مرحله دوم برای پیدا کردن ایده ساخت برنامه :
توجه داشته باشید گاهی شما می خواهید یک کار مثبت انجام دهید. اما نمی توانید ایده برای آن پیدا کنید . خوب در این صورت می توانید از کارهایی که دیگر افراد انجام داده اند الگو برداری کنید . شما برای یادگیری آموزش ساخت برنامه تنها نیاز به ساخت یک ایده بکر و ناگهانی ندارید. که تنها از عمق تفکرات شما به وجود آمده باشد و بتواند به یک برنامه تک و جهانی تبدیل شود .
گاهی اوقات شما باید از موفقیت دیگر افراد برای موفقیت خود استفاده کنید . برای مثال تفاوت های برنامه وات ساپ و تلگرام بسیار زیاد نیست. و تنها در برخی از ویژگی ها با هم تفاوت دارند . یا برای مثال به دو برنامه فتوشاپ توجه کنید . معمولا بیشتر برنامه های فتوشاپ از یک الگو استفاده می کنند. اما هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند. که باعث برتری آنها نسبت به دیگر برنامه ها می شود .
شما نیز می توانید برای پیدا کردن ایده برای ساخت برنامه از ایده های دیگر افراد الگو برداری کنید . برای مثال یک حوزه را انتخاب کنید و برنامه های موجود این حوزه را بررسی کنید ،. به کارکرد آنها توجه کنید و سعی کنید تا یک نقطه ضعف در این برنامه پیدا کنید . که با ساخت یک برنامه جدید این نقطه ضعف را پر کنید و نسبت به آن برنامه برتری داشته باشید .
برای مثال ممکن است شما با بررسی چند برنامه فتوشاپ متوجه شوید. که برنامه های موجود فتوشاپ از ادیت های خاص .، با رنگ های خاص استفاده نمی کنند . خوب مسلما حال شما می توانید یک برنامه فتوشاپ طراحی کنید .که این نقطه ضعف را پوشش دهی کند. و برنامه شما بتواند نسبت به دیگر برنامه برتری داشته باشد .
مرحله سوم برای پیدا کردن ایده ساخت برنامه :
تا به حال برای حل مسئله های خود از الگوریتم فلوچارت استفاده کرده اید .؟ این الگوریتم یک زبان بیان حل مسئله است. که می تواند با استفاده از اشکال و دیاگرام های مختلف مسئله شما را حل کند . برای مثال شماسوال خود را در مربع اول می نویسید و راه حل های پیشنهادی خود را در مربع های جلوی مربع اول می نویسید و هر کدام از راه حل های خود را به یک دایره فلش می زنید .که ارائه دهنده مزایای آن راه حل و معایب آن باشد . در نتیجه شما در یک صفحه تمامی راه حل و مزایا و معایب را دارید. و می توانید با یک بررسی کلی به هدف کلی خود رسید .
این راه به یاد داشته باشید .که حل مسئله با نمودار فلوچارت می تواند برای شما یک تصور کلی از نرم افزار مورد نیاز شما به وجود آورد. و باعث شود تا شما موفقیت را در ساخت برنامه خود تجربه کنید .
مرحله چهارم برای پیدا کرن ایده ساخت برنامه :
این مرحله را می توان آخرین مرحله مورد نیاز شما برای ساخت برنامه دانست . شما باید قبل از این شروع به ساخت برنامه کنید .یا حتی شروع به یادگیری آموزش ساخت برنامه کنید. نسبت به هدف خود و برنامه ای که قصد به انجام آن دارید تحقیقاتی انجام دهید . تا نسبت به قابلیت های نرم افزاری که قصد به ساخت آن دارید آگاهی پیدا کنید .
در بیشتر مواقع برنامه نویسان با استفاده از این تحقیقات می توانند به قابلیت های جدیدی برا وجود در برنامه ذهنی خود دست پیدا کنند. که باعث موفقیت و جهانی شدن برنامه آنها شده است .
برای مثال ممکن است شما تنها در ذهن خود داشته باشید. که یک برنامه بسازید که با استفاده از نت بتواند ارسال پیام به راه دور انجام بدهد . اما هنگامی که برنامه های مشابه مانند تلگرام و واتساپ را مشاهده می کنید . متوجه خواهید شد که شما می توانید در این برنامه از ویژگی هایی مانند ارسال تصویر ، ارسال ویدیو و … به وجود آورید و باعث برتری برنامه خود نسبت به دیگر برنامه ها شوید .
آموزش ساخت برنامه :
شما برای اینکه بتوانید نسبت به آموزش ساخت برنامه تسلط کامل پیدا کنید . در ابتدا باید بتوانید نسبت به زبان های برنامه نویسی برای ساخت برنامه تسلط پیدا کنید . در اینجا مراحلی برای یادگیری آموزش ساخت برنامه ذکر شده است . که می توانید با استفاده از آنها نسبت به ساخت برنامه تسلط پیدا بکنید .
مرحله اول آموزش ساخت برنامه :
شما برای اینکه به یادگیری آموزش ساخت برنامه پردازید . در ابتدا باید یک ویرایشگر متن خوب دانلود کنید . توجه داشته باشید .تمامی برنامه هایی که شما از آنها استفاده می کنید .در یک ویرایشگر متن نوشته شده اند . سپس شما برای استفاده از آنها روی کامپیوتر ، آنها را کامپایل و ترجمه می کنید .
شاید برای شما سوال باشد .که برای استفاده از یک ویرایشگر خوب باید از چه ویرایشگری استفاده کنید ؟. خوب در پاسخ به این سوال می توانم بگویم شما می توانید برای استفاده از ویرایشگر از ویرایشگر هایی مانند Notepad و یا ویرایشگر Sublime استفاده کنید . البته برای اینکه شما یک برنامه بسیاری عالی طراحی کنید . می توانید از ویرایشگر های برجسته استفاده کنید تا بسیار ساده تر برنامه نویسی را تجزیه کنید .و برنامه های پیشرفته تری طراحی کنید . در اینجا منظور از ساده برنامه نویسی کردن یعنی ساده کد نویسی کردن به وسیله زبان هایی مانند بیسیک که برای ویرایشگر ها و کامپایلر مورد استفاده قرار می گیرد .
اگر قصد دارید روی آموزش ساخت برنامه به صورت کامل تسلط داشته باشید .باید در ابتدا نسبت به کارکرد ویرایشگری که برای کد نویسی انتخاب می کنید .آگاهی کامل داشته باشید . پیشنهاد می کنم قبل از انتخاب نوع ویرایشگر متن درباره مزایای آن تحقیقاتی انجام دهید .تا وقت خود را برای یادگیری بهترین ویرایشگر ارائه دهید .
مرحله دوم آموزش ساخت برنامه :
تمامی نرم افزاری هایی که شما از آنها استفاده می کنید .از برنامه نویسی برای شما استفاده می کنند . اگر برنامه نویسی وجود نداشته باشد .برنامه ای نیز وجود نخواهد داشت . و اگر زبان برنامه نویسی وجود نداشته باشد. و برنامه نویسی نیز وجود نخواهد داشت .
شما برای تسلط به آموزش ساخت برنامه در ابتدا باید نسبت به زبان های مختلف آگاهی پیدا کنید. تا بتوانید بهترین زبان مورد نظر خود را برای برنامه نویسی پیدا کنید . زبان برنامه نویسی یکی از مهم ترین بخش های ساخت برنامه است . که مشخص می کند برنامه شما تا چه حد پیشرفته خواهد بود .
البته شما برای انتخاب زبان باید به هدف و ایده خود نیز توجه داشته باشید . زیرا برخی از برنامه ها نیازمند زبان های خاصی برای برنامه نویسی هستند . اما در کل زبان های برنامه نویسی مفیدی وجود دارند . که شما می توانید از آنها برای پلتفرم های متفاوت استفاده کنید . البته بهتر است .بگویم این زبان ها برای بیشتر برنامه ها مورد استفاده قرار خواهند گرفت . در اینجا به نمونه هایی از این زبان ها برای تسلط به آموزش ساخت برنامه می پردازیم .
انواع زبان های ساخت برنامه :
آموزش ساخت برنامه برای شما نسبت به هر زبان تفاوت خواهد داشت . به همین دلیل شما باید با توجه به ایده ها و مهارت های خود بهترین زبان را برای برنامه نویسی انتخاب کنید . تا در نهایت از گذاشتن وقت خود برای یادگیری آموزش ساخت برنامه بهترین استفاده را کنید .
1 ــ زبان ساخت برنامه C :
اولین زبانی که می خواهم برای ساخت برنامه به آن پردازم .زبان برنامه نویسی سی است . شما با استفاده از زبان برنامه نویسی سی می توانید تعامل بسیار زیادی را برای برنامه خود با سخت افزار به وجود آورید . درست است که زبان برنامه نویسی سی یکی از زبان های قدیمی برای یادگیری آموزش ساخت برنامه است . اما می توان آن را به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای آموزش ساخت برنامه دانست .
2 ــ زبان برنامه نویسی جاوا :
زبان برنامه نویسی جاوا یکی از بهترین زبان ها و پرطرفدار ترین زبان های ممکن برای فراگیری آموزش ساخت برنامه است . شما می توانید با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا تنها یک بار کد گذاری کنید .و آنها را اجرا کنید . در صورتی که در دیگر زبان ها ممکن است. شما به چندین بار کد نویسی برای هر قسمت نیاز داشته باشید . قابل ذکر است .که این زبان شباهت هایی با زبان سی پلاس پلاس دارد
شما برای اینکه از زبان برنامه نویسی جاوا برای ساخت برنامه استفاده کنید . باید حتما ماشین مجازی جاوا را به صورت نصب شده روی سیستم خود نصب داشته باشید . فرقی نمی کند که شما از گوشی موبایل برای ساخت برنامه استفاده می کنید یا از یک دکستاپ برای برنامه نویسی استفاده می کنید . تنها باید ماشین زبان جاوارا روی آن نصب کنید . تا بتوانید از آن برای طراحی برنامه های مختلف ، انواع نرم افزارهای مورد نظر خود و بازی های پیشرفته استفاده کنید .
از طرفی دیگر زبان جاوا را می توان به عنوان یک زبان ضروری برای ساخت برنامه دانست . به همین دلیل گفته می شود که اگر قصد به فرا گرفتن آموزش ساخت برنامه دارید .بهتر است در ابتدا نسبت به زبان جاوا اطلاعات کافی را پیدا کنید . و روی آن تسلط داشته باشید . همچنین شما می توانید از این زبان برای شاخت بیشتر برنامه های مورد نظر خود استفاده کنید .
طبق آمار های رسمی زبان برنامه نویسی جاوا برای نرم افزار نویسی انواع سیستم های عامل اندروید به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی شناخته شده است . که شما می توانید از آن استفاده کنید .
3 ــ زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس :
هنگامی که شما زبان سی را برای یادگیری آموزش ساخت برنامه استفاده می کنید .به هیچ عنوان هنگام ساخت برنامه با قابلیت شی گرایی روبرو نخواهید شد . زیرا این زبان در ساختا خود از شی استفاده نمی کند . به همین دلیل زبانی ساخته شد که به عنوان تکامل یافته این زبان شناخته می شود .و شما می توانید با استفاده از آن به شی گرایی دست پیدا کنید . این زبان زبان سی پلاس پلاس است که توانسته با تکامل زبان سی به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای ساخت برنامه در تمامی جهان معرفی شود .
توجه داشته باشید شما هنگامی که برای ساخت برنامه ایده هایی درباره برنامه های حوزه فتوشاپ و حوزه های اینترنتی می دهید .مسلما نیاز به فراگیری زبان سی پلاس پلاس دارید . برای مثال برنامه هایی مانند فایر فاکس ، کروم ، فتوشاپ و… همگی برای ساخت خود از زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس استفاده کرده اند .
همچنین پیشنهاد می کنم که اگر می خواهید. هر نوع برنامه ای در حوزه ساخت بازی های رایانه ای یا بازی های موبایل سازید بهتر است .از زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس استفاده کنید . زیرا هیچ زبانی مانند این زبان نمی تواند باعث پیشرفت زبان برنامه نویسی شما شود .
4 ــ زبان برنامه نویسی سی شارپ :
این زبانی نیست که شما توانید از آن برای ساخت برنامه هایی مانند بازی ها ، برنامه های فتوشاپ و حتی برنامه ای مانند کروم استفاده کنید . این زبان تنها برای زبان مبتنی بر ساخت برنامه ویندوز است . درواقع ساخت این زبان تنها برای ساخت برنامه ویندوز در نظر گرفته شده است. و توانایی پشتیبانی دیگر برنامه های مورد نظر شما را ندارد .
شما برای فرا گرفتن آموزش ساخت برنامه و برنامه نویسی اگر قصد به ساخت برنامه ویندوز ندارید بهتر است. که وقت خود را برای فرا گرفتن این زبان ارائه ندهید . کسانی که تسلط کافی روی زبان برنامه نویسی جاوا دارند . از آن برای برنامه نویسی استفاده می کنند .به راحتی می توانند نسبت این زبان را فرا گیرند . زیرا ساختار این زبان و نوع کارکرد با آن شباهت بالایی به زبان های برنامه نویسی جاوا و زبان سی پلاس پلاس دارد.
آموزش های ویدیویی برنامه سازی
مرحله سوم ساخت برنامه :
پس از اینکه شما نسبت به کارکرد ویرایشگر متن و زبان برنامه نویسی آگاهی کافی و تسلط کافی را پیدا کردید .و نسبت به ایده خود بهترین نوع آنها را برای ساخت برنامه انتخاب کردید . باید یک مترجم یا مفسر انتخاب و دانلود کنید . مفسر برای کامپایلر کردن کد های نوشته شده شما توسط زبان های مختلف برنامه نویسی مانند زبان برنامه نویسی جاوا ، زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس و… به زبان قابل فهم برای کامپیوتر است . درواقع این زبان قابل فهم برای کامپیوتر را می توان زبان ماشین معرفی کرد .
شما برای اینکه ساخت برنامه خود را به صورت کامل انجام دهید .و روی آموزش ساخت برنامه تسلط کافی داشته باشید باید نسبت به انواع کامپایلر ها اطلاعات کافی پیدا کنید و آنها را بشناسید .زیرا کامپایلر ها انواع بسیار زیادی دارند . که شما باید برای برنامه نویسی زبان های مختلف از نوع خاص و مخصوص آن استفاده کنید .
برای مثال ممکن است شما از کامپایلر برای ساخت برنامه فتوشاپ استفاده کنید . اما از همان کامپایلر برای ساخت برنامه ویندوز استفاده کنید .
توجه داشته باشید . شما در صورتی برای برنامه نویسی نیازی به کامپایلر نخواهید داشت .که زبانی را انتخاب کنید که خود قدرت تفسیر شدن را داشته باشد . برای مثال زبان هایی مانند زبان برنامه نویسی پایتون و زبان برنامه نویسی پرل در مراحل مختلف ساخت برنامه خود با استفاده از مفسر تفسیر می شوند .و نیازی به کامپایلر نخواهند داشت .
مرحله چهارم ساخت برنامه :
شما باید برای تسلط کامل روی آموزش ساخت برنامه نسبت به تمامی مفاهیم پایه برنامه نویسی آشنایی داشته باشید . توجه کنید شما برای اینکه برنامه سازید و به یادگیری آموزش ساخت برنامه پردازید. به عنوان پیش نیاز به زبان انگلیسی حتی سطحی نیاز دارید . زیرا تمامی مفاهیمی که شما باید به فرا گرفتن آنها پردازید به زبان انگلیسی ارائه می شوند .
در بیشتر اوقات هر زبان برنامه نویسی که شما برای ساخت برنامه انتخاب می کنید . مانند زبان برنامه نویسی جاوا ، زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس ، زبان برنامه نویسی سی و… همگی دارای مفاهیم خاص و انگلیسی خود هستند. و شما برای اینکه نسبت به این زبان و اصطلاحاتو اطلاعاتی که به شما می دهد. اطلاعات کافی داشته باشید باید این مفاهیم را فرا گیرید .
اینکه شما مفاهیم یک زبان را بلد باشید باعث می شود. تا کد نویسی قوی تری انجام دهید .و در نهایت یک برنامه کاربردی تر را طراحی کنید . همچنین باید بدانید که هر زبان برنامه نویسی برای خطایابی و ارائه خطا های انجام شده به شما نه تنها از این مفاهیم استفاده می کند. بلکه همانطور که به شما گفته شد تمامی اطلاعات خطایابی به زبا انگلیسی به شما داده می شود .
مفاهیم مورد نیاز برای ساخت برنامه
متغیر ها :
اولین مفاهیمی که یک زبان ممکن است. به شما ارائه دهد . و شما برای درک آنها باید اطلاعات کافی را داشته باشید مسلما متغیر ها هستند . متغیر ها را می توان مفاهیمی دانست. که توانایی ذخیره کردن داده را به صورت موقت در خود دارند . درواقع به زبانی دیگر و برای بیانی بهتر می توان گفت این متغیر ها باعث می شود تا اطلاعات مورد نظر شما در رم کاپیوتر ذخیره شوند . البته قابل ذکر است که طول این متغیر ها می تواند در طول مدت زمان تغییر پیدا کند .
حلقه ها :
حلقه مفاهیمی مانند کلید واژه های هر زبان هستند .که به زبان انگلیسی به شما ارائه می شوند . این کلید واژه ها می توانند دستوراتی که شما می دهید .را بارها و بارها اجرا کنند . از نمونه این حلقه ها می توان به کلید واژه هایی مانند for ، while ، do و… اشاره کرد .
فضای خالی :
فضای خالی برای برنامه نویسی به فضای گفته می شود که بین خطوط قرار داده می شود . این فضا ها می توانند باعث شوند تا خوانایی کدهای نوشته شما افزایش پیدا کند . برای مثال ممکن است هنگام خطایابی به شما گفته شود که فاصله خالی بین کد های شما به میزان کافی نیست . و برای افزایش خوانایی باید این فاصله را افزایش دهید . تا عیب های برنامه نویسی خود را بطرف کنید .
منابع یادگیری ساخت برنامه :
1 ـ پیدا کردن یک منبع آموزش ساخت برنامه از اینترنت :
شما می توانید برای آموزش ساخت برنامه از منبع مختلفی استفاده کنید . اما باید راجب منبع انتخابی خود اطلاعات مختلف کسب کنید . و نسبت به مفید بودن و تاثیر گذار بودن آن اطمینان حاصل کنید . مسلما بهترین منبعی که می توانید از آن برای آموزش ساخت برنامه استفاده کنید. منبعی است که به شما آموزش صفر تا صد دهد و تمامی زبان ها ، ابزار ها ، ویرایشگر متن ، کامپایلر و… را به صورت کامل به شما آموزش دهد .
امروزه برای آموزش ساخت برنامه شما می توانید از کتاب های مختلف آموزش ساخت برنامه ، کتاب های آنلاین ساخت برنامه ، ویدیو های آموزشی ساخت برنامه ، و… استفاده کنید . اما باید این را بدانید که امروزه فراتر از یک کتاب ، فراتر از یک ویدیو و فراتر از هر چیزی اینترنت است . شما می توانید از اینترنت به روز ترین منبع های آموزش ساخت برنامه را پیدا کنید و از آنها استفاده کنید .
2 ــ استفاده از کلاس های آموزشی :
شما می توانید برای آموزش ساخت برنامه از کلاس های آموزشی مختلف استفاده کنید . توجه داشته باشید. اینکه یک فرد بدون استفاده از هیچ استاد ، معلم و فردی که به او کمک کند،. مشکلات او را گوید و در رفع خطا ها به او کمک کند . تنها برای افراد خاصی امکان پذیر است .
بیشتر افراد مبتدی بدون استفاده از یک استاد . یا یک فرد مار که در آموزش ساخت برنامه به او کمک کند . نمی تواند در آموزش ساخت برنامه به وسیله تنها یک منبع موفق شوند . و در بیشتر مواقع یا یک مدت زمان بسیار طولانی را برای یادگیری ارائه می دهند . یا در وسط راه پشیمان می شوند و باز می گردند . در صورتی که شاید تنها باید راه خود را برای آموزش ساخت برنامه عوض کنند .
درست است که کلاس های آموزش ساخت برنامه رایگان نیستند . اما شما می توانید با استفاده از آنها به پیشرفتی دست پیدا کنید که در یک ماه چندین برابر آن هزینه را به دست آورند .
پیشنهاد ما : آموزش ویدیوی برنامه نویسی
3 ــ پرسش و پاسخ از اینترنت :
امروزه اینترنت مانند یک معلم می ماند که همیشه همراه شما است . می تواند در هر لحظه به هر سوال شما جواب دهد . شما می توانید با استفاده از اینترنت با علم توسعه دهندگان فراوان و استاد های برنامه نویسی ارتباط برقرار کنید . و از اطلاعاتی که آنها در اختیار اینترنت برای تمامی جهان ارائه داده اند استفاده کنید . تا مشکلات خود را برطف کنید . و به پیشرفت دست پیدا کنید .
طراحی UX چیست ؟ و چ کاربردی دارد ؟
UX یک فرایند برای یکپارچه سازی برنامه است و برای برنامه هایی به کار گرفته می شود که قصد به ایجاد تجربه های معنی و مناسب برای کاربران هستند . از دیگر کاربرد های این فرآیند می توان به برندسازی ، کارایی و عملکرد اساسی در طراحی تعاملی و طراحی برنامه نیز اشاره کرد .
این فرآیند خود از فرآیند های دیگر تشکیل شده است . که در این قسمت می توانیم به برخی از آنها اشاره داشته باشیم .
1 ــ معماری اطلاعات :
توجه داشته باشید معماری اطلاعات یک قسمت از فرایند UX است که دسترسی به محتواها را سازماندهی می کند و شما با استفاده از آن راحت تر می توانید به اطلاعات دسترسی داشته باشید .
شما می توانید با استفاده از این فرآیند علاوه بر عملکرد کلی برنامه ویژگی های دیگری را نیز برای کاربران هدف خود قرار دهید . در بیشتر مواقع این فرآیند برای نوشتن طرح اولیه در نظر گرفته می شود تا شما با استفاده از آن نحوه نمایش و جای عملکرد هر قسمت از برنامه خود را مشخص کنید.
2 ــ وایرفریم برنامه :
وایر فریم یک راهنمایی تصویری است . که شما می توانید با استفاده از آن اسکلت برنامه خود را مشاهده کنید . در بیشتر مواقع از وایرفریم برای ارائه توضیحات درباره یک برنامه به تیم یا به توسعه دهندگان استفاده می شود .
شما می توانید با استفاده وایر فریم به ساختار نابسمان برنامه خود بهبود بخشید . درواقع می توان گفت استفاده از وایرفریم باعث می شود تا شما دیگر کدنویسی اشتباه انجام ندهید و در نهایت نیازی به بازنویسی کدهای نوشته خود نداشته باشید .
3 ــ نمونه اولیه :
شما با استفاده از بازار InVision می توانید یک نمونه اولیه سازید . کارکرد این ابزار بسیار آسان است . شما پس از طراحی چند صفحه با استفاده از این ابزار آنها را آپلود می کنید و به یکدیگر لینک می دهید . نکته مورد نظر برای استفاده از این ابزار شناسایی نقص های موجود در نمونه اولیه است . شما می توانید با استفاده از این ابزار روی بخش های مورد نظر خود کلیک کنید و پس از شناسایی نقص های ظاهری روی وایر فریم تغییرات مورد نظر خود را اجرا کنید تا به یک نتیجه مطلوب رسید .
طراحی ظاهر و زیبا سازی برنامه :
قابل ذکر است که بدانید کاربران با دیدن یک برنامه به اولین چیزی که توجه می کنند . و نظر آنها را جلب می کند ظاهر آن برنامه است . به همین دلیل شما باید به زیبا سازی برنامه تا حد بالایی اهمیت دهید . UI ابزاری است . که شما می توانید به استفاده از آن به زیباسازی برنامه های خود پردازید .
UI چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟
UI با UX تفاوت دارد . این در حالی است که بسیاری از کاربران این دو ابزار را باهم اشتباه می گیرند . البته قابل ذکر است که بدانید . این دو ابزار در ابعاد بسیاری باهم همپوشانی دارند . اما در نوع وظیفه خود باهم تفاوت دارند .
UX باعث کاربردی شدن برنامه با استفاده آرایه ها می شود و کاربر با استفاده از آن تجربه خوبی را خواهد داشت .
UI باعث افزایش زیبایی ظاهر و عملکرد بصری یک برنامه می شود . البته قابل ذکر است که بدانید فرآیند UI نیز از بخش های مختلفی تشکیل شده است . که می توان از آنها به موارد زیر اشاره کرد .
1 ــ راهنمای سبک :
سبک یک برنامه دارای اهمیت بالایی است . برای مثال اگر شما برای رنگ برنامه خود از چندین رنگ مختلف استفاده کنید مسلما زیبا نخواهد بود . برای اینکه بتوانید در برنامه خود زیباسازی ویژه ای را به کار گیرید باید یک سبک خاص داشته باشید .
استفاده از راهنمای سبک نقش بسیار بزرگی را در این زمینه بازی می کند . قابل توجه است که بدانید یک راهنمای سبک بلوک سازنده رابط برنامه شما است و مانند یک پالت نقاشی می ماند . شما با استفاده از آن رنگ ها ، آیکون ها ، المان ها و فونت های مختلف را نگاه می کنید . و می توانید برای برنامه خود از بین آنها انتخاب کرده و در هنگام ساخت رابط کاربری از آن استفاده کنید .
2 ــ ساخت طرح رندر شده :
منظور از طرح رندر شده در اینجا یعنی پیاده سازی طرح های خود از سبک مورد نظر روی وایرفریم ، البته در بسیاری از موارد از اصطلاح انداختن برای پیاده سازی طرح روی وایر فریم استفاده می شود .
نکته مورد نظر در این مرحله آزمایش دوباره همه صفحات در مرحله اول پس از رندر شدن است . شما باید پس از رندر شدن صفحات بارها آنها را تست کنید تا هر گونه مشکلی کوچک را رفع کنید .