آموزش مقدماتی پایتون
آموزش مقدماتی پایتون :
در این متن برای شما درباره آموزش مقدماتی پایتون ، ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون ، خصوصیات زبان برنامه نویسی پایتون .، انواع کاربرد های زبان برنامه نویسی پایتون ، نسخه های زبان برنامه نویسی پایتون ،. مزایا و معایب این زبان ، موقعیت شغلی زبان برنامه نویسی پایتون و همچنین میزان حقوقی که برای برنامه نویسی پایتون در کشور ایران در نظر گرفته شده است می پردازیم . تا شما بتوانید برای آموزش مقدماتی پایتون آشنایی بهتری با این زبان داشته باشید
زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟
زبان برنامه نویسی پایتون یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی است که توانسته از زمان ساخت تا به امروز به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های جامع علمی شناخته شود . چرا که می توان از این زبان برنامه نویسی برای محاسبات و معادلات پیچیده و انواع تحلیل های داده ها استفاده کرد . در قسمت زیر به صورت خلاصه و به صورت گسترده برای شما ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون را بیان کردیم . می توانید با خواندن این ویژگی ها آشنایی بهتری با زبان برنامه نویسی پایتون داشته باشید .
آموزش مقدماتی پایتون :
-
- پایتون یک زبان شی گرا ( Object ) است .
- زبان سطح بالا ( High-Level ) شناخته می شود .
- پایتون از معناشناسی ( Semantic ) استفاده می کند .
- زبان پایتون را می توان برای یکپارچه شدن وب و پویا سازی آن به کار گرفت.
- یکی از بهترین گزینه های ممکن برای ساخت و توسعه انواع نرم افزار های کاربردی ( Application software ) است .
- دارای انواع پویا ها و انقیاد دهنده پویا است .
- یک زبان برنامه نویسی بسیار ساده است .
- پایتون از خوانایی بالایی نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی برخوردار است .
- پایتون از هزینه کمتری برای نگهداری و توسعه برنامه های نوشته شده برخوردار است .
- از ماژول ها در ساختار خود استفاده می کند .
- پایتون از سبک ماژولار استفاده می کند . و این باعث شده تا کدهای نوشته شده در این زبان بتوانند در دیگر زبان های برنامه نویسی نیز مورد استفاده قرار بگیرند .
- از موانع زبانی کمتری برای برنامه نویسی برخوردار است .
- پایتون برای ایمپورت و اکسپورت کردن ماژول ها عملکرد بسیار آسان تری نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی دارد .
- یادگیری آموزش مقدماتی پایتون نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی آسان تر است و به بازه زمانی کمتری نیز برای تسلط به زبان برنامه نویسی نیاز دارد .
ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون به صورت گسترده :
1 ـــ خوانایی بالای زبان برنامه نویسی پایتون :
زبان برنامه نویسی پایتون خوانایی بسیار بالاتر و بهتری نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی همچون پرل ، روبی ، جاوا ، پی اچ پی و… دارد . ممکن است . از خود بپرسید که چگونه خوانایی این زبان از زبان های دیگر برنامه نویسی بالاتر است ؟
پایتون برای برنامه نویسی از زبانی نزدیک به زبان انسان یعنی زبان مشترک بین تمامی جوامع ( زبان انگلیسی ) استفاده می کند . درصورتی که دیگر زبان های برنامه نویسی همچون زبان جاوا ، پرل ، روبی از زبان برنامه نویسی نزدیک به زبان کامپیوتر استفاده می کنند.
برای مثال اگر شما برای برنامه نویسی از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده کنید . هنگامی که دستور Print داده شود . شما این دستور را دقیق به همین شکل و زبان انگلیسی مشاهده خواهید کرد . مسلما هر شخصی که نسبت به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد .به راحتی این کلمه را به دلیل خوانایی بالا درک خواهد کرد . اما هنگامی که شما برای برنامه نویسی از زبان های دیگر استفاده می کنید این کلمه بیشتر شبیه به زبان کامپیوتر بیان می شود . و درک آن برای شما سخت خواهد بود .
2 ــ تعامل در زبان برنامه نویسی پایتون :
حالت تعاملی در زبان برنامه نویسی پایتون باعث شده تا نه تنها یک محیط توسعه یکپارچه برای زبان پایتون به وجود آورد . بلکه به دلیل وجود این تعامل تست کردن نرم افزار بسیار آسان تر از استفاده از دیگر زبان های برنامه نویسی باشد .
توجه کنید دلیل آسان سازی و سریع تر شدن راه اندازی محیط توسعه با استفاده از زبان پایتون نوشته شدن ویرایشگر متن به زبان پایتون است . زیرا شما هنگام نصب یک ویرایشگر درحال نصب یک ویرایشگر به زبان پایتون به همراه بسته پایتون در سیستم عامل ویندوز و مک هستید .
3 ــ رایگان بودن زبان برنامه نویسی پایتون به صورت کامل :
پایتون یکی از معدود ترین زبان های برنامه نویسی است که برای دانلود خود هیچ هزینه ای قرار نداده است . و همچنین هیچ گونه هزینه ای هم برای پروانه خود ندارد . زبان برنامه نویسی پایتون حق کپی رایت و نشر به همراه پروانه متن باز دارد و شما می توانید با به راحتی ویرایش و باز توزیع انجام دهید .
4 ــ ساده بودن زبان پایتون :
یکی از دلایل که آموزش زبان پایتون تا حد بالایی مورد توجه قرار گرفته . مسلما ساده بودن این زبان برنامه نویسی است . ساده بودن زبان برنامه نویسی پایتون به معنای راحتی در ساخت و توسعه برنامه ها و نرم افزارهای مختلف و همچنین تعمیر و نگهداری این نرم افزار ها است .
شما می توانید از زبان برنامه نویسی پایتون برای برنامه نویسی Ad-Hoc و همچنین ساخت Prototype به عنوان بهترین گزینه انتخابی خود استفاده کنید .
5 ــ استفاده برای سیستم های مختلف :
پایتون یکی از معدود ترین زبان هایی است . که می توان از آن به برای بیشتر کامپیوتر ها و سیستم ای عامل استفاده کرد . برای مثال این زبان با ویندوز ، انواع برند های یونیکس ، گنو ، Mac OS ، OS/2 لینوکس و…. سازگاری دارد .
6 ـــ جابه جایی آسان سیستم و ویندوز :
زبان برنامه نویسی پایتون یک رابط بسیار مشابه در بیشتر پلتفرم ها دارد . به همین دلیل شما می توانید به راحتی جابه جایی بین آنها انجام دهید .
7 ــ دارای کتابخانه رایگان :
بیشتر زبان های برنامه نویسی دارای کتابخانه و فریم ورک هستند . اما برای در اختیار قرار دادن آن هزینه ای را از شما دریافت می کنند . درصورتی که زبان برنامه نویسی پایتون برای در اختیار قرار دادن کتابخانه استاندارد پایتون هیچ گونه هزینه ای را از شما دریافت نخواهد کرد .
البته قابل ذکر هم هست که بیشتر زبان های برنامه نویسی دارای کتابخانه نیستند و شما باید محتوای مورد نیاز خود را از پایه سازید . از این محتوا می توان به جستجو از طریق متن ، ویرایش فایل ، مرورگر وب ، همگام سازی و… اشاره کرد .
8 ــ توکار شدن زبان برنامه نویسی پایتون :
زبان برنامه نویسی پایتون قابلیت توکار شدن را دارد . توکار شدن (Embedding ) باعث ایجاد یک رابط کاربردی برنامه نویسی برای کاربران می شود .
برای مثال این ویژگی می تواند تاثیر بسزایی در ساخته شدن یک برنامه آموزش کد نویسی یا استفاده از پایتون در ترمینال داشته باشد .
9 ــ توسعه زبان برنامه نویسی پایتون با ماژول های جدید :
زبان های برنامه نویسی معمولا از ماژول استفاده می کنند . اما توسعه این زبان ها با ماژول های جدید کم صورت می گیرد . اما زبان برنامه نویسی پایتون می تواند برای توسعه خود از ماژول های جدید حتی ماژول های زبان های دیگر مانند زبان برنامه نویسی C یا C++ استفاده کند . البته نکته مورد توجه استفاده از این ماژول ها بعد از ساخت به عنوان یک میان بر در پروژه است .
تفاوت زبان برنامه نویسی پایتون با دیگر زبان های برنامه نویسی در چیست ؟
آموزش مقدماتی پایتون نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی از جایگاه برتری برخوردار است . این زبان از زبان های برنامه نویسی مانند زبان روبی زودتر وارد بازار برنامه نویسی شده و ردپای قوی در بازار کار دارد .
برای مثال شرکت هایی همچون یوتیوب ، یاهو ، گوگل ، شاپ زیلا ، اولتراسیک ، اینستاگرام ، دیزنی از این زبان برای برنامه نویسی استفاده می کنند . همچنین زبان برنامه نویسی پایتون در بین توسعه دهندگان زبان برنامه نویسی C نیز بسیار محبوب است . زیرا امکان جابه جایی بین این دو زبان به راحتی وجود دارد . و می توان از آنها در کنار یک دیگر استفاده کرد .
اگر شما اولین بار است که وارد حوزه برنامه نویسی می شوید . و قصد به کد زدن دارید . بهتر است که از آموزش زبان پایتون بهره گیرید . زیرا علاوه بر اینکه آموزش مقدماتی پایتون یکی از ساده ترین آموزش های زبان برنامه نویسی است . می توانید از آن به عنوان پایه ای برای یادگیری دیگر زبان های برنامه نویسی نیز استفاده کنید .
کاربرد های زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟
آموزش مقدماتی پایتون به دلیل کاربرد های بالای این زبان بیشتر از هر آموزش دیگری مورد توجه قرار می گیرد .
زبان برنامه نویسی پایتون در ابتدای تولید خود به عنوان زبان اسکریپت نویسی در انواع پروژه های کوچک به کار گرفته می شد . اما با گذر زمان و تغییرات گسترده ای که در این زبان انجام شد . امروزه برای انواع پروژه های بزرگ ، نوشتن برنامه های کاربردی ، برنامه های تحت وب ، سیستم های تراکنش مبتنی بر وب ، سیستم های بازار بورس ، پردازش متن ، نمایش اعداد و تصاویر ، ذخیره سازی داده ، حل معادلات علمی ، برنامه نویسی موبایل و… مورد استفاده قرار می گیرد .
از نمونه تجربه های زبان برنامه نویسی پایتون می توان به موتور جستجوی گوگل Google Search English ، اینستاگرام ، یوتیوب ، ناسا و… اشاره کرد .
کاربرد های تجاری زبان برنامه نویسی پایتون :
- پایتون مورد استفاده برای ساخت انواع سیستم های برنامه ریزی منابع انسانی است .
- یک گزینه مناسب برای ساخت برنامه های کاربردی مدیریت کسب و کار است .
در اینجا مواردی از کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون را به صورت گسترده بیان می کنیم .
- توسعه انواع نرم افزارها با زبان برنامه نویسی پایتون
- پایتون مورد استفاده برای توسعه وب و اینترنت
- واسط های گرافیکی کاربر دسکتاپ ( زبان برنامه نویسی پایتون )
- پردازش علمی و عددی با استفاده از زبان پایتون
توسعه انواع نرم افزارها با زبان برنامه نویسی پایتون :
زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان یکی از بهترین گزینه های انتخابی برای پشتیبانی برای توسعه دهندگان نرم افزارهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . از قابلیت های زبان برنامه نویسی پایتون در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره داشت .
- SCons : ساخت کنترل
- Buildbot و Apache Gump : مورد استفاده برای کامپایل و تست خودکار
- Roundup و Trac : مورد استفاده برای مدیریت پروژه و ردیابی باگ ها
زبان برنامه نویسی پایتون مورد استفاده برای توسعه وب و اینترنت :
به چه دلیل از زبان برنامه نویسی پایتون در توسعه وب و اینترنت استفاده می شود ؟
زبان برنامه نویسی پایتون علاوه بر ویژگی هایی که در قسمت بالا گفته شد و آسانی در یادگیری آموزش زبان پایتون دارای ویژگی های زیر نیز در توسعه وب و اینترنت است .
- دارای میکروچارچوب است .که می توان از آنها به مواردی همچون باتل( (Bottle و فسلک ( Flask ) اشاره کرد .
- پایتون دارای چارچوب های کلی مانند پیر امید (Pyramid ) ، چری پای ( Cherry Pay ) و جنگو Django است .
- زبان برنامه نویسی پایتون دارای سیستم مدیریت محتوای پیشرفته است .که می توان از آنها به جنگو سی ام سی Django CMS ، پلون Plone ) ) اشاره کرد .
- زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل داشتن کتابخانه استاندارد پایتون توانایی پشتیبانی از انواع پروتکل های اینترنتی را دارد . از این پروتکل ا می توان به موارد زیر اشاره داشت .
- پردازش ایمیل
- رابط سکوت Socket Interface
- XML و HTML
- FTP و IMAP
- زبان پایتون دارای بسته های مختلفی است که می توانند برای توسعه وب مورد استفاده قرار بگیرند . از این بسته ها می توان به موارد زیر اشاره کرد .
- Beautiful Soup ( مدیریت کننده کد های HTML است . )
- Requests ( یک کتابخانه قوی است که کلانیت HTTP را انجام می دهد . )
- Paramiko ( اجرای پروتکل SSH2 )
- Twisted Python ( چارچوب برای برنامه نویسی شبکه ناهمگام است )
- Feed parser ( مورد استفاده برای PSS/Atom و Parsing )
واسط های گرافیکی کاربر دسکتاپ ( زبان برنامه نویسی پایتون )
یکی از مواردی که شما در آموزش مقدماتی پایتون نسبت به آن تسلط پیدا می کنید کتابخانه واسط گرافیکی کاربر یعنی Tklnter است . البته قابل ذکر است .که این کتابخانه بیشتر مورد استفاده برای توزیع دودویی پایتون است . از ابزارهایی ک در این کتابخانه مورد استفاده قرار می گیرند . می تواند به موارد زیر اشاره داشت .
- Kivy : برای نوشتن انواع برنامه های کاربردی
- wxWidgets
- Pyside و pyqt
- GTK +
- کلاس های بنیاد مایکروسافت
پردازش علمی و عددی با استفاده از زبان پایتون :
یکی از مهم ترین کاربرد های زبان پایتون به دلیل داشتن کتابخانه های قوی و متعدد استفاده در پردازش علمی و عددی به صورت گسترده است . همچنین یکی از مهم ترین اهداف آموزش مقدماتی پایتون نیز آموزش این کاربرد به صورت گسترده است . از کتابخانه هایی که پایتون در این راستا استفاده می کند . می توان به موارد زیر اشاره داشت .
- Scipy ( این کتابخانه مجموعه از اطلاعات ، بسته های ریاضیاتی ، بسته های علمی و مهندسی به صورت آماده است . )
- Python Shell ( مورد استفاده برای بصری سازی ، پردازش موازی ، ویرایش و ثبت آسان )
- Pandas ( تحلیل داده و مدل سازی )
زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه موبایل :
بیشتر افراد تصور دارند که می توانند از زبان پایتون به دلیل کارگزاری قوی آن برای توسعه موبایل استفاده کنند . اما این تفکر اشتباه است . زیرا زبان پایتون با تمامی کارکرد قوی خود زبان مناسبی برای توسعه موبایل نیست . و به ندرت توسط توسعه دهندگان برای توسعه موبایل مورد استفاده قرار می گیرد .
چگونه باید محیط زبان برنامه نویسی پایتون را راه اندازی کنیم
یکی از مهم ترین موضوعات در آموزش مقدماتی پایتون آموزش راه اندازی محیط زبان برنامه نویسی است . توجه کنید راه اندازی یک محیط توسعه برای اجرای کدهای نوشته شده توسط زبان پایتون است . اگر این محیط راه اندازی نشود .کاربر به هیچ عنوان نمی تواند تشخیص بدهد که کد نوشته شده توسط زبان پایتون قابل استفاده است یا خیر ؟ آیا خطایی دارد یا خیر .؟
مفسر در زبان برنامه نویسی پایتون برای تبدیل کدها به زبان قابل فهم توسط کامپیوتر و اجرای آنها مورد استفاده قرار می گیرد .و ساخت کلی برنامه نوشته شده را برعهده می گیرد . برای اینکه بتوانید مفسر را فراخوانی کنید باید از شل پایتون بهره گیرید . البته قابل ذکر است .که اگر در آموزش مقدماتی پایتون کار با شل پایتون را فرا نگرفته اید . می توانید از ویرایشگر متن مانند WordPad و ++Notepad استفاده کنید .
شل پایتون چیست ؟
شل پایتون یک ابزار یا به بیانی دیگر یک برنامه است . که برای ایجاد تعامل با سیستم مورد استفاده قرار می گیرد . برای مثال شل پایتون در یک سیستم عامل ویندروز می تواند . با استفاده از خط فرمان و ترمینال به نوشتن فرمان ها و آرگومان های مختلف پردازد .
شما برای راه اندازی محیط زبان پایتون از شل پایتون برای تعامل با مفسر استفاده می کنید . تا کدها را به صورتی تبدیل کند. که برای کامپیوتر قابل درک باشد . سپس مفسر کدها را خوانده و این کدها را به دستوراتی قابل استفاده تبدیل می کند .
البته قابل ذکر است که گفته شود تمامی این اعمال هنگامی انجام می شود که برنامه اجرا شده است . زیرا شل پایتون می تواند تفسیر و تبدیل را در زمانی که کد در کامپیوتر یا سیستم نوشته می شود ، انجام دهد .
با توجه به این ساختار می توان اشاره کرد که شل پایتون باعث اجرای برنامه واقعی به هنگام تایپ شده و کاربر به این صورت دیدگاهی از اینکه کد نهایی چگونه است و چه عملی را انجام خواهد داد دارد .ویرایشگر متن چیست ؟
ویرایشگر متن نسبت به شل پایتون بیشتر توسط برنامه نویسان مورد استفاده قرار می گیرد . زیرا به عنوان یک ویرایشگر ساده شناخته شده و کار کردن با آن بسیار آسان است . ویرایشگر متن با ++Notepad کار می کند . و این باعث شده تا هدف اصلی ساخت آن برنامه نویسی و توسعه نرم افزار های مختلف قرار گیرد .
چگونه به زبان پایتون دسترسی پیدا کنیم ؟
یکی از راه های استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون مسلما نصب پایتون روی سیستم مورد نظر است . شما برای اینکه بتوانید پایتون را نصب کنید. باید از سایت رسمی آن نسخه پایتون مورد نظر خود را با 32 یا 64 بیت دانلود و نصب کنید .
البته نصب پایتون در پلتفرم های متفاوت مسلما مختلف است . برای مثال اگر شما می خواهید زبان برنامه نویسی پایتون را روی ویندوز نصب کنید . دانلود پایتون از PSF برای شما کافی بوده و نیاز به چیز دیگری ندارید .
اما در کامپیوتر هایی مانند کامپیوتر Mac OS X نسخه 2 زبان پایتون به صورت خودکار و نصب شده موجود می باشد . اما شما برای استفاده از آن بهتر است آخرین نسخه موجود را با استفاده از سیستم مدیریت بسته رایگان و متن باز نصب کنید . برخی از افراد هم هستند که از لینوکس برای برنامه نویسی استفاده می کنند . خوب زبان برنامه نویسی پایتون روی لینوکس نیز نصب شده است و تنها برای ارتقا کافی است نسخه را بررسی کنید. و با استفاده از مدیر بسته نصب شده را روی سیستم عامل خود ارتقا دهید .
از چه نسخه زبان پایتون باید استفاده کنیم ؟
در بیشتر مواقع آموزش مقدماتی پایتون برای آخرین نسخه موجود صورت می گیرد . اما قابل ذکر است . که شما با توجه به کاربردی که از زبان برنامه پایتون می خواهید . می توانید نسخه های دیگر را انتخاب کنید . برای مثال انواع نسخه های بین نسخه 2.7 تا 3.4 زبان برنامه نویسی پایتون مانند نسخه 3.2 این زبان برای تعمیر و نگهداری مورد استفاده قرار می گیرد .
شما برای برنامه نویسی می توانید از نسخه 2.7 زبان برنامه نویسی پایتون استفاده کنید . این نسخه دارای کتابخانه + فریم ورک + پشتیبانی بسیار قوی به دلیل قدیمی بودن است .
البته قابل ذکر است . که زبان پایتون هر روز در حال بروزرسانی است و ارائه نسخه های جدید دارای ویژگی های بیشتر است . برای مثال نسخه 3.5 دارای عملکرد جدید + ویژگی های ثابت + پشتیبانی پیشرفته است . و انتظار می رود که پایتون نسخه های قوی تری نیز به بازار ارائه کند .
جنگو نوشته شده به زبان برنامه نویسی پایتون :
جنگو یک چارچوب تشکیل شده از ماژول ها برای توسعه آسان برنامه های کاربردی وب است . کاربرد این ماژول جلوگیری از ساخت یک برنامه کاربردی یا یک وب سایت از پایه است . درواقع ماژول ها با یک دیگر گروه بندی شده اند و یک منبع را تشکیل داده اند . که شما می توانید از آن برای توسعه و ساخت برنامه های کاربردی و وب سایت نویسی استفاده کنید . و نیازی به ساخت از پایه ندارید .
برنامه نویسان با استفاده از این روش برای سایت ها کارکرد های پیشرفته ای را قرار می دهند . برای مثال می توان از این کارکرد ها به پشتیبانی از احراز هویت ، فرم های تماس ، پشتیبانی از بارگذاری فایل ، جعبه نظرات ، پنل مدیر ، پنل مدیریت و… اشاره کرد . ساخت این کارکرد ها از پایه بسیار سخت و وقت گیر بوده .و برای قرار دادن آنها در یک وب سایت باید تمامی مولفه ها از پایه ساخته و توسعه بدهد .
درصورتی که با استفاده از جنگو که با زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده است . می توان به تمام این مولفه ها را به صورت ساخته شده دسترسی داشت . و تنها آنها را برای وب سایت مورد نظر پیکربندی کرد .
آموزش مقدماتی پایتون در سال 2021 :
آموزش مقدماتی پایتون به دلایل زیر به شما پیشنهاد می شود .
1 ــ استفاده برای علوم داده :
استفاده از زبان پایتون برای علوم داده را می توان حتی تنها دلیلی دانست که باعث می شود . تا افراد بسیاری به آموزش زبان پایتون در سال 2021 پردازند . زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل داشتن کتابخانه های Numpy ، Pandas ، PyBrain و PyMySQL توانسته بهترین گزینه برای هوش مصنوعی ، یادگیری ماشین و علوم داده باشد .
همچنین زبان برنامه نویسی پایتون نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی از تنوع بیشتر برخوردار است . و شما می توانید با استفاده از آن کارهای بسیار فراوانی انجام دهید . برای مثال می توانید با استفاده از پایتون خودکار سازی انجام دهید و به توسعه وب پردازید .
2 ــ استفاده از زبان پایتون برای یادگیری ماشین :
رشد یادگیری ماشین در سال های اخیر با گستردگی بسیاری روبرو بوده است . و باعث شده است . تا تمامی چیز هایی که ما از آنها استفاده می کنیم از الگوریتم های پیچیده تری برخوردار باشند . برای مثال از این الگوریتم ها می توان به گوگل اشاره داشت که توسط زبان برنامه نویسی پایتون برنامه نویسی شده است .
اگر شما نیز قصد دارید تا پروژه های گسترده و قوی انجام دهید . مسلما زبان برنامه نویسی پایتون می تواند بهترین گزینه انتخابی برای شما باشد . البته درست است که کتابخانه های مورد نیاز برای یادگیری ماشین در زبان جاوا نیز موجود هستند . اما زبان برنامه نویسی پایتون دارای کتابخانه های کامل تری نسبت به جاوا است .
3 ــ استفاده از زبان پایتون برای توسعه وب :
توسعه وب را می توان یکی از مهم ترین دلایل برای یادگیری آموزش مقدماتی پایتون دانست .زیرا زبان پایتون دارای کتابخانه و چارچوب هایی مانند Django یا Flask است . که می توانند پایه و اساس مناسبی برای توسعه وب باشند و توسعه وب را بسیار آسان سازی کنند .
برای مثال این کتابخانه کارهایی که شما شاید با استفاده از زبان پی اچ پی باید ساعت ها وقت می گذاشتید تا انجام دهید . را در کوتاه ترین زمان ممکن برای شما انجام می دهد . از وب سایت هایی که از زبان برنامه نویسی پایتون ساخته شده اند . می توان به سایت Reddit اشاره کرد .
4 ــ سادگی زبان برنامه نویسی پایتون :
علاوه بر استفاده هایی که می توان از زبان پایتون کرد . یکی از مهمترین دلایلی که افراد بسیاری به آموزش زبان پایتون روی می آوردند . همانطور که تا به اینجا گفته شد . سادگی این زبان برنامه نویسی است . زبان پایتون هم قابلیت خوانایی بالا دارد و هم ساده است و از قوانین بسیار عجیب زبان های برنامه نویسی دیگر بهره مند نیست . البته قابل ذکر است که راه اندازی زبان پایتون نیز بسیار راحت تر از دیگر زبان ها است . و شما برای یادگیری آموزش مقدماتی پایتون با مشکلات متعدد مانند مسیر کلاس جاوا یا کامپایلری C++ روبرو نخواهید بود .
5 ــ دارای کتابخانه ها و فریم ورک های فراوان :
زبان پایتون را می توان یک زبان غنی شده از 125 هزار کتابخانه و مقدار بالایی فریم ورک و ماژول های متعدد دانست . که شما می توانید از آنها برای کارهای مختلف استفاده کنید . وجود این ابزارها برنامه نویسی را تا حد بالایی برای شما آسان می کند . به همین دلیل شما برای نوشتن کد نیاز به منابع بسیاری ندارید .
6 ــ اتوماسیون و خودکارسازی :
زبان پایتون دارای قدرت اتوماسیون و خودکارسازی از طریق ماژول ها است . به همین دلیل می تواند کارهایی را که شما با استفاده از زبان های دیگر ساعت ها باید انجام دهید . تنها در چند دقیقه برای شما انجام دهد .
7ــ پشتیبانی قوی زبان پایتون از برنامه نویسی :
زبان برنامه نویسی پایتون می تواند از چند الگوی برنامه نویسی مانند ساختار یافته ، فانکشنال ، شی گرا و… پشتیبانی کند . این در حالی است .که بیشتر زبان های برنامه نویسی تنها توانایی پشتیبانی از یک الگو را دارند .
8 ــ کراس پلتفرم از طریق زبان برنامه نویسی پایتون :
کراس پلتفرم را می توان به زبان دیگر چند سکویی بودن نامید . با یک مثال توضیح می دهم . شما می توانید یک کد را بنویسید . و این کد را روی سیستم های مختلف ویندوز ، مک ، اندروید ، IOS و تمامی سیستم های عامل دیگر اگر نوشته شده از طریق زبان پایتون باشد اجرا کنید .