تجارت الکترونیک چیست ؟
از پیدایش تجارت الکترونیک زمان زیادی نمی گذرد ، در واقع برای مرور چگونگی پیدایش تجارت اینترنتی باید به حدود بیست و پنج سال پیش برگردیم زمانی که صاحب یک فروشگاه ، سی دی از گروه موسیقی محبوب خود را به دوستش می فروشد و به همین ترتیب فروش های اینترنتی شروع شدند.
تجارت الکترونیک یا تجارت اینترنتی چیست ؟
با گسترش اینترنت و شبکه های مختلف ، تجارت الکترونیک هم رفته رفته محبوب تر و گسترده تر شد تا جایی که امروزه شاهد این هستیم که افراد می توانند بدون صرف هزینه ایی تجارت الکترونیک انجام دهند برای مثال امروزه می توانید به راحتی محصولات و یا خدمات خود را با استفاده از اپلیکیشن ها و وب سایت های مختلف به فروش برسانید. با این تفاسیر می توان گفت که تجارت الکترونیک شامل هر نوع خرید و فروش آنلاینی است که در بستر اینترنت انجام شود.
مزایای تجارت الکترونیک
مخاطبان غیرقابل شمارش !
یکی از مهمترین مزایای تجارت الکترونیک وجود تعداد نامحدودی از مخاطبان در بستر وب و اینترنت می باشد که فرصت استثنایی را برای صاحبان مشاغل به همراه دارد و همچنین می توانید علاوه بر فروش محصولات خود به افراد هم زبان ، محصولات و خدمات خود را به افراد در سراسر جهان هم معرفی کنید. در این صورت سود و بازدهی شما چندین برابر خواهد شد. امروزه تعداد زیادی از مشاغل و یا برندها علاوه بر اینکه فروش به صورت سنتی خود را دارند ، به صورت آنلاین هم فعالیت می کنند که حتی می تواند از فعالیت محلی آن ها هم سود بیشتری داشته باشد چرا که قطعا مخاطبان بسیار بیشتری می توانند محصولات و خدمات آن ها را مشاهده و اقدام به خرید آن ها کنند.
راه اندازی فروشگاه اینترنتی برای صاحبان مشاغل به راحتی آب خوردن !
یکی از مزایای بسیار مهمی که اینترنت به همراه دارد ، امکان دسترسی آسان به آن است ، به این صورت که شما می توانید با در دست داشتن یک گوشی همراه و قرار داشتن در مکانی که اینترنت در آن در دسترس خواهد بود به راحتی به اینترنت متصل شده و از آن استفاده کنید. به همین راحتی می توانید به صورت آنلاین محصولات و یا خدمات مورد نظر خود را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید. علاوه بر اینکه اینترنت کار را برای خرید محصولات توسط مشتری ها آسان کرده است ، برای صاحبان مشاغل نیز فروش محصول آسانتر از هر زمان دیگری شده است به این صورت که شما می توانید با خریداری دامنه و هاست و انتخاب قالبی مناسب برای وب سایت خود ، وب سایتی فروشگاهی با امکان خرید آنلاین داشته باشید ، به همین راحتی !
امنیت بالا
یکی دیگر از مواردی که می تواند خیال شما را از بابت راه اندازی فروشگاه ایترنتی راحت کند امنیت بالای وب سایت ها است که می توانید بدون داشتن اطلاعات زیاد ، وب سایتی با امنیت بالا داشته باشید. امروزه درگاه های اینترنتی هم از امنیت قابل قبولی برخوردار هستند که به مشتری های شما اجازه می دهند که تراکنش ها را بدون کمترین دردسری با موفقیت به انجام برسانند. برای داشتن امنیت بیشتر برای وب سایت فروشگاهی خود باید حتما از پروتکل Https به جای Http استفاده کنید. این پروتکل باعث می شود که اطلاعات و خرید و فروش های وب سایت شما رمزنگاری شود و امنیت بالاتری داشته باشد. برای داشتن پروتکل Https هم می توانید از سرویس دهنده هاست خود این تقاضا را داشته باشید که در اکثر مواقع این پروتکل به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده می شود تا بتوانید امنیت وب سایت خود را به حداکثر برسانید.
مدیریت آسان !
امروزه با به وجود آمدن پلاگین ها و افزونه های مختلف می توانید به راحتی عملکردهای مختلفی را به وب سایت خود اضافه کنید. با استفاده از این ویژگی ها و متناسب با نوع وب سایتی که برای فروشگاه آنلاین خود انتخاب می کنید می توانید از ابزارهای مدیریتی مختلفی برخوردار شوید. برای مثال در سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توان با نصب افزونه ووکامرس بسیاری از کدنویسی های وقت گیر را تنها در چند ثانیه با نصب این افزونه بدست آورد و حتی می توانید محصولات مختلف فروشگاه خود را با گزینه های متعدد تنظیم کنید.
معایب تجارت الکترونیک
البته هر تکنولوژی همانطور که مزایای مختلفی دارد می تواند در مواقعی هم معایبی داشته باشد که در تجارت الکترونیک هم این معایب ممکن است اتفاق بیوفتد برای مثال ممکن است برخی از وب سایت های فروشگاهی صرفا برای کلاه برداری ساخته شده باشند و یا بعضی فروشگاه ها درگاه های پرداخت امن نداشته باشند که برای چنین وضعیتی هم راه حلی وجود دارد که به وب سایت های معتبر مختلف گواهینامه اعتبار الکترونیک داده می شود تا افراد بتوانند با خیال آسوده تری اقدام به خرید محصول در بستر اینترنت کنند.
انواع تجارت اینترنتی
ارائه خدمات کسب و کارها به مشتری ها (B2C)
ارائه خدمات کسب و کارها به مشتری ها یکی از متداول ترین انواع تجارت الکترونیک می باشد ، به این صورت که کسب و کارها معمولا خدماتی را به مشتری ها در ازای دریافت هزینه ایی ارائه می کنند. این نوع از تجارت الکترونیک باعث پیدایش تجارت الکترونیک امروزه شد و در حال حاضر شاهد هستیم که تعداد زیادی از افراد مشاغل خود را آنلاین می کنند.
ارائه خدمات کسب و کارها به کسب و کارها (B2B)
این نوع از تجارت الکترونیک کمتر برای مشتری ها قابل مشاهده و لمس می باشد چرا که بین دو کسب و کار صورت می گیرد برای مثال کارخانه های تولید قند و شکر تولیدات خود را در اختیار شرکت های تولید مواد غذایی قرار می دهند. معمولا این نوع از تجارت الکترونیک یک یا هردو کسب و کار را به صورت غیر مستقیم به مشتری ها وصل می کند ، برای مثال کارخانه تولید قند و شکر به طور غیر مستقیم با مشتری ها در ارتباط می باشد و می تواند تاثیر زیادی در کیفیت محصولات کارخانه تولید مواد غذایی داشته باشد.
ارائه خدمات مشتری به مشتری (C2C)
یکی از انواع تجارت الکترونیک که شاید بتوان یکی از جدیدترین انواع تجارت الکترونیک آن را دانست ارائه خدمات مشتری به مشتری می باشد. در این نوع ، افراد خدمات و یا محصولات خود را بدون هیچ واسطه ایی به افراد دیگر می فروشند که البته مزایا و معایب خود را دارد. از مزایای آن احتمال پیدا کردن محصولی با کیفیت و مقرون به صرفه می باشد و از معایب آن هم می توان به افزایش احتمال کلاه برداری اشاره کرد.
ارائه خدمات مشتری به کسب و کارها (C2B)
با گسترش دنیای وب حتی مشتری ها هم می توانند به کسب و کارها خدماتی را ارائه کنند ، برای مثال ایفلوئنسرهایی که تعداد زیادی فالوور دارند با استفاده از این مزیت ، اقدام به گرفتن اسپانسر و یا گرفتن هزینه ایی برای تبلیغات می کنند.
[zombify_post]
دیدگاهتان را بنویسید