نحوه فعالسازی حالت چند کاربره وردپرس به صورت دایرکتوری
حالت چندکاربره وردپرس وقتی استفاده دارد که شما بخواهید یک سایت با چندین سیستم وردپرس در زیردامنه ها داشته باشید.این حالت از وردپرس معمولا برای کسانی که می خواهند یک وبسایت وبلاگدهی یا سایت ساز بسازند بسیار مناسب هست.اما استفاده های دیگری نیز دارد مثلا برای سایت های دایرکتوری و یا دورکاری .پس پیشنهاد می کنیم با ادامه این مطلب همراه شوید.
در حالت چندکاربره وردپرس (Multisite) چندين عبارت اضافه ديگر در وردپرس چندكاربره موجود است كه لازم است با آنها آشنا شويد.
مدیر کل: یک مدیر کل به عنوان مدیر کل شبکه شناخته می شود و کسی هست که به کل شبکه دسترسی دارد.او می تواند تنظیمات سایت های دیگر را نیز تنظیم کند.مثلا می تواند برای دایرکتوری کاربران افزونه و پوسته اضافه کند یا اینکه حذف کند. در حين فعال سازي ويژگي چندكاربره از جانب وردپرس بر اساس حساب كاربري كه اعلام مي كنيد ايجاد مي شود و مي توان در آينده حساب هاي كاربري مشابهي را ايجاد نمود.
شبکه: شبکه به کل مجموعه سایت های دامنه شما گفته می شود.
سایت: هر کدام از وبلاگ های موجود در شبکه به عنوان یک سایت مستقل نامیده می شود.
سایت اصلی: سایت اصلی که فرایند نصب شبکه بر روی آن انجام شده و دیتابیس اصلی بر روی آن قرار دارد.مانند دامنه example.ir
نحوه نصب وردپرس شبکه
برای نصب اول نیاز هست که نصب و راه اندازی سیستم وردپرس را بلد باشید.همه چیز اول با نصب وردپرس به صورت معمولی شروع می شود.پس از نصب صحیح وردپرس می توانید وردپرس شبکه را طبق ترفند زیر نصب کنید.
اكنون آماده برپايي شبكه هستيد. جهت فعال سازي بخش نصب و راه اندازي شبكه در پنل مديريت وردپرس ابتدا نياز است تا از طريق فايل تنظيم وردپرس يعني wp-config.php آن را به وردپرس اعلام كنيم. به همين منظور فايل wp-config.php را باز كرده و خط زير را درست در بالاي عبارت. */ /* That’s all, stop editing! Happy bloggingدرج كنيد . چنانچه در فايل تنظيمات شما عبارت بالا وجود نداشت، سعي كنيد كه كد جديد را درست بالاي اولين خطي كه با require يا include شروع مي شود درج كنيد . قطعه كدي كه بايد در فايل تنظيمات درج شود.
قطعه كدي كه بايد در فايل تنظيمات درج شود :
define('WP_ALLOW_MULTISITE' , true);
پس از اضافه کردن کد بالا فایل را ذخیره کنید و وارد پنل مدیریت وردپرس شوید .
در قسمت ابزار ها » راه اندازی شبکه بروید.
برای فعال کردن شبکه وردپرس اول نیاز هست که افزونه های خود را غیر فعال کنید.اگر افزونه فعال دارید در قسمت افزونه ها آن ها را غیر فعال کنید.
ما در این مطلب به فعالسازی وردپرس شبکه به صورت دایرکتوری را توضیح می دهیم برای همین نیازی به تنظیم سابدامنه نیستو در صفحه راه اندازی شبکه اطلاعات خود را وارد کنید و دکمه نصب را کلیک کنید.
نکته : پس از نصب وردپرس شبکه نمی شود حالت دایرکتوری را به زیر دامنه تغییر داد.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و شما هم بتوانید به خوبی از این حالت وردپرس شبکه برای وبسایت خود استفاده کنید.
پرسش هایی درباره وردپرس مولتی یوزر
افرادی که از وردپرس مولتی سایت استفاده می کنند پس از مدتی که با سیستم وردپرس شبکه کار کردنند دچار سوالاتی می شوند که دانستن آنها برای تازه کار ها بسیار مفید واقع می شود.
محل قرارگیری سایت ها در سرور کجا هستند.آنها در سرور دیده نمی شوند؟
منظور از سوال بالا این است که چرا پوشه های جداگانه ای برای هر زیرسایت وجود ندارد.جواب این است که تمامی پوشه های زیر سایت ها مجازی هستند.منظور مجازی بودن این است که فایل مجزایی برای هر یک از نوشته های سایت بر روی سرور دیده نمی شود و تمامی آنها در جدول های جداگانه ای در دیتابیس اصلی سایت شما ذخیره می شوند.فقط فایل هایی که توسط مدیران اصلی وبلاگ ها آپلود شده اند ( فایل های چندرسانه ای) قابل دسترسی می باشند.
این فایل های اپلودشده توسط مدیران وبلاگ ها در حقیقت در پوشه هایی مانند پوشه زیر ذخیره می شوند.
/wp-content/blogs.dir/#/files
این ادرس ها را می توان با استفاده از دستورات فایل .htaccess تغییر داد.فایل .htaccess دارای تنظیمات پیوندهای یکتای سایت است.مثلا می توان ادرس ها به شکل زیر تغییر داد.
https://sepante.com/mag//blogs.dir/2/files
آیا می توان یک سایت معمولی وردپرس را تبدیل به سایت وردپرس مولتی سایت کرد.
پاسخ سوال بالا بله است و می توان این کار را انجام داد به همان روش عادی اما شرایط منحصر به فردی دارد.
اول این است که اگر عمر سایت معمولی شما بیش تر از 60 روز باشد و در زیردامنه ساخته شده باشد سیستم وردپرس برای جلوگیری از تداخل آدرس های سایت اصلی شما به شما اجازه نخواهد داد.البته می توان این مورد را با دستورات wp-config.php بر طرف نمود.
پس از راه اندازی شبکه هم در ادرس نوشته های شما عبارت /blog قرار خواهند گرفت که ممکن است با تنظیمات قبلی سابت شما تداخل پیدا کند و صفحات نوشته های شما 404 نمایش دهد.این مشکل را نیز می توان با تغییر دستورات در فایل .htacess برطرف نمود.
آیا ویژگی چندکاربره وردپرس سرورم را کند و ناتوان خواهد کرد.
جواب این سوال نیز بله است و می تواند حالت مولتی یوزر ورپرس سرور شما را کند و کم سرعت کند.در صورتی که تعداد کاربران شما و حجم فایل های اپلود شده در هاست یا سرور شما بسیار حجیم باشد می تواند تاثیرات منفی بر روی عملکرد سرور بگذارد.اما اگر به تنظیمات بهینه سازی هاست یا سرور توجه کنید و از دانش کافی برای مدیریت سرور برخوردار باشید مشکلی پیش نخواهد آمد.اگر هم سرور شما با استفاده از سیستم وردپرس شبکه کند شود می توانید با استفاده از افزونه های کش (cache) کردن سایت خود را پرسرعت کنید.
توجه کنید که وقتی از وردپرس شبکه برای سایت خود استفاده می کنید باید از سرور خوب و قدرتمند استفاده کنید تا بتواند سرعت سایت را حفظ کند.مثلا دیتابیس سایت در وردپرس مولتی یوزر بسیار حجیم می شود و حتی برای وبلاگ هایی که محتوا تولید نیز نمی کنند کلی جدول اضافه تولید می شود.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.اگر هم سوالات دیگری در مورد وردپرس مولتی یوزر دارید می توانید در قسمت نظرات همین پست بفرستید.
[zombify_post]
دیدگاهتان را بنویسید