نگاهی کوتاه به ورزش کراسفیت
با کراس فیت در طول مناسب ترین زمان علاوه بر زیبایی و تناسب اندام میتوانید سطح انعطاف و ظرفیت بدن خود را بالا ببرید.این ورزش قدرتی و رو به گسترش نخستین بار در سال ۲۰۰۰ توسط جرج گلاسمن و لورن جنای براساس علم و آزمایشات مختلف پدید آمد.شالوده کراسفیت تمرین دادن و تربیت بدن برای آمادگی دربرابر رخداد های پیش بینی نشده است و به کاربرد تمرینات ورزشی در زندگی روزمره توجه ویژه ای دارد.
این ورزش شامل تمرینات جسمانی و مسابقات تناسب اندام است و ترکیبی ازتمرینات با وزنه، هوازی، ژیمناستیک، تمرینات استقامتی، کتل بلز و ….. می باشد.
یک کراسفیتر در طول برنامه، استقامت، عملکرد قلبی ریوی، قدرت، استحکام عضلانی، انعطاف، نیرو، سرعت، چالاکی، تعادل، هماهنگی و دقت خود را پیشرفت میدهد.
بسیاری از دانشگاه های پلیس، آتش نشانی ها، تیم های عملیاتی، نیروهای ویژه، قهرمانان رزمی و هزاران ورزشکار نخبه و حرفه ای در سراسر دنیا کراس فیت را به عنوان برنامه ای برای افزایش توان قدرتی و شایسته سازی در برنامه ورزشی خود قرار میدهند.
تنوع تمرینی بالا بیشترین نتیجه را در مناسب ترین زمان برای ورزشکار فراهم میکند و تکراری نبودن تمرینات باعث محبوبیت بالای این رشته دربین ورزشکاران شده است.
به دلیل قابل تنظیم بودن شدت تمرینات هر فردی با هر جنسیت و سنی(خردسالی تا ۶۰ سالگی) میتواند از برنامه های کراسفیت پیروی کند؛ حتی برای بیماران قلبی نیز تجویز میشود.
اگر به تنهایی میخواهید تمرین کنید باید برای جلوگیری از آسیب احتمالی و دستیابی به نتایج مطلوب، دانش لازم درمورد درست انجام دادن حرکات داشته باشید.
توجه داشته باشید که تمرینات پرفشار و سخت هستند پس نیاز به آمادگی جسمانی کافی نیز وجود دارد.
در صورت تمرین در باشگاه ورودی های جدید یک دوره مقدماتی برای تمرین فنون را میگذرانند.
درهرصورت این ورزش را در خانه و بدون تجهیزات گران هم میتوان انجام داد.
▪تمرینات روزانه یا WOD workout of the day یا اختصارا wod ها مجموعه حرکاتی هستند که در هر روز باید انجام شود و درخانه یا باشگاه قابل انجام اند. این حرکات بسیار متنوع اند و هر روز تغییر می کنند همچنین اجرای آنها کار راحتی نیست.
برای رسیدن به بهترین نتیجه بهتر است که هر حرکت در کوتاه ترین زمان به بیشترین میزان اجرا شود.
تمرینات پایه کراسفیت: برپی، حرکت تک ضرب ، حرکت دوضرب، ددلیفت، تراستر، شنا، بالارفتن از طناب، پرتاب توپ، پرش ارتفاع درجا، اسکات.
تعدادی از تمرینات ترکیبی: فران، سیندی، مورف، باربارا، انگی، مورف، جکی و…. .
تمرینات ترکیبی به این صورت است که چند تمرین پایه در طول زمان مشخص به همراه ثبت رکورد انجام میشوند.
به عنوان مثال؛ در حرکت سیندی ، ۵ بارفیکس، ۱۰ شنا و ۱۵ اسکات تا حد ممکن در طول مدت زمان ۲۰ دقیقه باید انجام شود.
معمولا کراسفیترها در هفته ۳ الی ۵ بار در بازه ی زمانی ۴۵ دقیقه تا یک ساعت تمرین میکنند، طول هر تمرین کوتاه اما با شدت زیاد انجام میشود و استراحت بین تمرینات کوتاه است.
▪ تغذیه
در این ورزش مانند هر ورزش دیگری تامین مقدار کافی از انواع درشت مغذی ها ضروری است و حذف هیچ کدام از درشت مغذی ها توصیه نمیشود، رژیم کراسفیت شامل ۴۰ درصد کربوهیدرات ۳۰ درصد چربی و ۳۰ درصد پروتئین است که البته امروزه توصیه میشود مقدار پروتئین بیشتر و میزان کربوهیدرات کمتر از مقادیر گفته شده باشد.
پس گنجاندن گوشت و انواع دانه ها و میوه و سبزیجات در رژیم غذایی لازم است.
▪ خطرات احتمالی
به طور کل هر فعالیت بدنی سنگین اگر بدون رعایت اصول صحیح انجام شود امکان بروز آسیب دیدگی وجود دارد.
اگر آشنایی کافی با تمرینات ندارید حتما زیر نظر یک مربی حرفه ای تمرین کنید.
زنان باردار و افراد بالای ۶۵ سال باید با مشورت پزشک درمورد شروع یا ادامه تمرینات تصمیم گیری کنند.
تعدادی از آسیب های احتمالی: کمردرد، آسیب به تاندون آشیل، آسیب زانو و آرنج، رابدومیولیز و…..
رابدومیولیز: در موارد نادر ممکن است کراسفیتر دچار این آسیب جدی شود، در رابدومیولیز(متلاشی شدن ماهیچه مخطط) سلول های عضلانی اسکلتی تخریب شده و محتویات آن ها وارد خون می شود درمواردی سبب نارسایی کلیه نیز میشود.
جلوگیری از رابدومیولیز:در هوای گرم مرطوب تمرینات انجام نشود_ورزشکاران باید صبور باشند و شدن تمرینات را به مرور افزایش دهند_ نوشیدن آب فراوان توصیه میشود.
▪ چه تجهیزاتی لازم است؟
با حداقل وسایل و وزن بدن میتوان این ورزش را شروع کرد.
تعدادی از لوازم: بند تی آر ایکس، انواع بوسو بال ها، جامپ باکس، فوم رولر، دار حلقه و پگ برد.
▪ شباهت ها و تفاوت های بدنسازی و کراسفیت
در هردو کار با وزنه مشاهده میشود و شاهد افزایش قدرت بدنی هستیم.
در سیستم هردو چندبار در هفته بدن تمرین داده میشود.
در بدنسازی تمرکز بیشتری بر زیبایی و حجم بدن وجود دارد؛ اما در کراسفیت همه فن حریف شدن و افزایش ظرفیت بدن و بالابردن تحمل چالش های مختلف اولویت دارد.
تنوع حرکات و کالری سوزی در کراسفیت بیشتر است؛ اما امکان آسیب دیدگی در کراسفیت نسبت به بدنسازی کمتر وجود دارد.
[zombify_post]
دیدگاهتان را بنویسید